Het vierde weekoverzicht van augustus

Het vierde weekoverzicht van augustus

Het is weer tijd voor een weekoverzicht! Vorige maand kondigde ik aan dat ik in plaats van maandoverzichten eens wil experimenteren met weekoverzichten. Omdat augustus best een drukke en spannende maand is, komt dat qua content ook goed uit. Dus, wat heb ik deze week gedaan?

Maandag 24 augustus

Het begin van de week! Ik keek al een week uit naar deze dag want de Instagram cursus van Antoinet Murier ging van start. Toen de content online kwam zat ik al netjes klaar met mijn werkboek en notitieboek om aantekeningen te maken. 

De rest van de dag deed ik administratie, maakte ik pakketjes klaar en schreef ik heel wat blogposts en content vooruit.

Dinsdag 25 augustus

Voor vandaag hadden Anne en ik al een tijdje een fotoshoot gepland. Vlak nadat oma’s boek uit kwam bestelde onze vader ook een boek, dus besloten we het boek te brengen. We zaten bij een restaurant op de boulevard en dronken thee, terwijl we bijkletsen en het cadeau gaven. Tussen de middag kwam een nichtje die toevallig in Vlissingen werkt en studeert ook met ons lunchen, dus dat was super gezellig. We reden nog naar een ander strand, liepen een stukje door de duinen en gingen toen weer richting huis. Omdat het zo ontzettend had geregend, viel de fotoshoot eigenlijk wel in het water. Op de terugweg belden we oma en namen we haar nog mee uit eten, en terwijl ’s avonds de koffie door pruttelde, maakte naast het huis nog wat foto’s. Zo hadden we toch de fotoshoot nog gered. 

Woensdag 26 augustus

Ik had deze dag best wel wat werk om in te halen. Er moesten mails gestuurd worden, een andere boekhandel had gevraagd om vijf exemplaren, ik bewerkte de foto’s en maakte mijn boek proposal af. Het allerleukste van woensdag was dat ik voor het eerst in een lange tijd weer iets bakte. Ik had al een week zin in brownie, dus dat was precies wat ik maakte! ’s Avonds las ik met een kop thee en een groot stuk brownie een boek van Rani de Vadder. Just you wait, want dat boek gaat heel tof worden!

De blogpost die vandaag online kwam: Het derde weekoverzicht van augustus

Donderdag 27 augustus

Donderdags kakte ik in. Ik had een paar taken gedaan in de ochtend maar om elf uur ging ik alweer even op bed liggen. Toch trok ik mezelf daarna weer uit bed om de cursus van Antoinet te maken. ’s Middags deed ik wat klusjes bij oma. Toen ik nog maar net tijd was, kreeg ik een mailtje van een van de bedrijven waar ik had gesolliciteerd. Weer een afwijzing. Dat motiveert niet echt en ineens dacht ik weer aan Nikki, die laatst tijdens ons telefoongesprek vroeg: ‘Waarom wil je ook al weer in loondienst?’. Voor de zekerheid, voor de stabiliteit… maar deze tegenslagen laten je dan toch wel weer twijfelen of ik toch niet mijn álles moet geven om voor full time ondernemen te gaan.

’s Avonds zou ik eigenlijk verder gaan aan het boek van Rani, toen ik onder de douche een idee kreeg – vlak nadat ik Nikki dus had geappt waar ik aan dacht. Ik kreeg een idee voor een product en wilde het meteen uitwerken. Ik ging ineens als een tierelier! In twee uur tijd had ik alles uitgetypt én er een informatieboek van gemaakt in Canva. Ik heb dus binnen twee uur een heel tof product opgezet en kan niet wachten om het met je te delen!

Vrijdag 28 augustus

Ik gunde mezelf een langzame start vanwege het inkakmoment op donderdag. Maar ik begon al vroeger aan mijn taken dan ik had opgeschreven, haha. ’s Ochtends nam ik alvast een kijkje in de digitale krant waar ons interview van vorige week dinsdag zou verschijnen. Mijn mond zakte open toen ik zag dat we én op de voorpagina staan én een hele pagina aan ons interview toegewijd is. Hoe bizar en hoe gaaf?! Wil je het interview ook lezen? Die vind je terug op de site van RondOm – Goeree Overflakkee. Bedankt, Sam Fish voor je uitnodiging en tijd!

Zaterdag 29 augustus

Toen corona ervoor zorgde dat ik een paar weken achter elkaar thuis zat in plaats van afstuderen bij de Kunsthal, had ik een dipje. Lang geleden is dat alweer. Maar op een zondagmiddag kletsten we over de lieve Sanne, mijn achternichtje. Ik miste haar ineens zó erg! Als ze me ziet of een foto van me ziet roept ze altijd ‘Femke Femke Femke’ en dat is zo schattig. Ze was woensdag jarig en vandaag gingen we op bezoek voor haar verjaardag.

De rest van de dag lag ik lui in bed met leuke films. ‘s Avonds kreeg ik net als donderdags inspiratie en motivatie om iets te maken, dus schreef ik mijn eerste keynote uit. Zoals je misschien wel weet wil ik ook iets met spreken doen. Dat promoot ik nog niet actief, omdat ik nog geen keynotes klaar had staan. Het is dus zeker fijn dat ik er nu aan begonnen ben.

De blogpost die vandaag online kwam: mijn werkplek make-over – before & after

Zondag 30 augustus

Zondags deed ik ook niet veel speciaals. Ik mocht twee boeken wegbrengen in het dorp en lag de rest van de dag ook op bed te chillen. Wel begon ik de dag met een grote braindump. Dat doe ik wanneer ik wel weet dat ik veel moet doen, maar het komt er niet uit wanneer ik het wil opschrijven. Dan sluit ik mijn ogen even en gooi ik daarna alles op papier wat er in mijn hoofd zit. Alles wat daar uit komt, kan ik vaak omzetten in taken voor de nieuwe week. In de avond genoot ik van de laatste twee stukjes brownie en las ik verder in het jeugdboek van Rani, dat ik mag proeflezen. (Spoiler alert: it’s so freaking cute).

Ik kom er nu dus ook pas achter dat ik helemaal geen foto’s heb gemaakt zaterdag en zondag… oeps. En dat voor het allerlaatste weekoverzicht! Een ding weet ik wel zeker, ik hou het bij maandoverzichten. Het idee van weekoverzichten kwam doordat ik wilde kijken of dit iets is voor 2021, maar ik weet het zo net nog niet. Weekoverzichten zijn leuk om te lezen, maar misschien alleen als je meer (interessante dingen) doet in de week. Zo waren bijvoorbeelden deel een en twee van augustus wel interessant in mijn ogen, de rest wat minder. Don’t worry, vanaf nu komen de maandoverzichten weer terug!

Hoe was jouw week?

Liefs,
Femke

Gadgets die ik gebruik tijdens het boeken en blogs schrijven die ik enorm aanbeveel:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights