Een ode aan oma | De lancering van haar biografie

Een ode aan oma | De lancering van haar biografie

Vandaag is een speciale dag. Precies 88 jaar geleden werd mijn oma Jo geboren. En dit jaar mogen we haar een heel speciaal cadeau overhandigen. We lanceren en overhandigen vandaag het eerste exemplaar van haar biografie Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen

Drie jaar geleden stelde mijn nicht Joke mij voor het eerst de vraag. Of ik samen met haar oma’s verhaal wilde schrijven. Het ging toen nog om alleen het verhaal vastleggen, maar het groeide uit tot het schrijven en uitgeven van haar biografie. In de jaren ervoor zeiden onze ooms en tantes weleens: ‘Oma heeft zoveel meegemaakt, daar kun je een boek over schrijven’. En zo geschiedde. 

We bundelden Joke’s motivatie en doorzettingsvermogen en mijn kennis van het vak en besloten het boek zelfs te laten drukken. Een paar jaar geleden was ik nog bang dat oma nooit mijn debuut zou kunnen lezen en nu is het eindelijk zover.

Waar gaat oma’s biografie over? 

De biografie volgt het verhaal van Jo Sala-Pollemans door drie belangrijke tijdsperken. Haar beleving van de Tweede Wereldoorlog, hoe de Watersnoodramp in 1953 haar huis verwoestte en het leven als een moeder in het huis waar ze nu vijfenvijftig jaar woont. Dat zijn de drie bouwstenen waarop het boek geschreven is. 

Het idee was om het boek voornamelijk voor alle kleinkinderen en achterkleinkinderen te schrijven om hen te vertellen hoe het leven vroeger was. Joke kon het zich nog wel voorstellen, maar ik als vijfde kleinkind al veel minder. Met dit boek kunnen we laten zien welke roots we hebben en hoe onze oma de sterke vrouw is geworden die ze nu is. 

Zowel fysiek als digitaal beschikbaar

We hebben ervoor gekozen om de biografie te laten drukken én als e-book aan te bieden. Het vasthouden van een fysiek exemplaar is al langer een grote droom, maar we wilden ook de digitale lezer niet buitensluiten. 

Vandaag is de lancering dus je kunt het boek nu al aanschaffen. Je bestelt de paperback van ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ voor €19,99. Het e-book is te bestellen voor €9,99.  

Het boek zou niet kunnen bestaan zonder oma, Joke, oma’s broer ome Frans, oma’s jeugdvriendin en naamgenoot Jo, Sanne Hillemans en Sophie Theunissen. Zij hebben direct aan het boek meegewerkt. 

Natuurlijk zijn er nog meer mensen die hebben geholpen om het boek werkelijkheid te maken. Nikki Pommers constante motivatie en lieve woorden, onze ooms en tantes, de nieuwsgierige kleinkinderen, maar ook de talloze toffe schrijvers en bloggers die ik op Instagram volg. Chinouk Thijssen, Valentijn Ringelberg, Daniëlle Bakhuis, Sam Ashton, Veronique van Veronique’s Boekehoekje, Paula van Bookbreak en ik wil ook Nienke, Ismay en vooral Melissa Blad bedanken, die ooit mijn allereerste boek heeft gelezen en door de jaren heen geweldige feedback heeft gegeven. 

Ben je benieuwd geworden naar Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen? Klik dan door naar de boekenpagina of direct naar de webshop. Het is ook al mogelijk om een recensie achter te laten op Goodreads, hoe tof?! Laat het weten als je het boek besteld hebt en tag me vooral in de foto’s (: 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights