Dit is wat ik al voor mijn uitzet heb gespaard

Ik en op jezelf gaan hebben een ingewikkelde relatie. Je hebt er weleens eerder over kunnen lezen hier op mijn blog. Zo schreef ik “Wanneer ga je uit huis?” en “Dus, wanneer ga je dan wel uit huis?”. Sparen voor uitzet is een groot onderdeel wat betreft uit huis gaan. Je hebt een goede verzameling aan huiselijke voorwerpen nodig. Zelf ben ik al een paar jaar langzamerhand aan het sparen en nu laat ik zien wat ik allemaal al bij elkaar verzameld heb.

Elektronica

Ik heb al veel meer elektronica dan ik dacht. Toen ik alles op de foto zette was ik zelfs verbaasd dat ik al een strijkijzer en föhn in mijn verzameling heb zitten. Dat is voor mij raarder dan de twee waterkokers, haha. Een paar jaar geleden had ik net een waterkoker op mijn werk gekocht en nog geen week later won ik er een bij de bingo. Door de jaren heen hebben we die tweede vooral gezien als een back-up voor hier in huis, maar dat is tot dusver nog niet nodig geweest *klopt het af op hout*. De grote paninipress kocht ik vorig jaar tijdens een grote uitverkoop bij de Marskramer, met items die uit de productie gingen (onze Marskramer is overgenomen, vandaar dat die nog bestaat). Wist je dat ik bij de Marskramer heb gewerkt?

Zo zijn al deze foto’s gemaakt: een dekbed tegen mijn boekenkast aan en Fem die liggend op haar bed de foto’s maakt. Ik ben alleen vergeten om deze bij te snijden, hahaha, maar het geeft wel een leuke BTS!

Servies

Eerlijk, ik heb veel meer servies dat ik eigenlijk nodig zou hebben, haha. Toen ik nog bij de Marskramer werkte, heb ik die groene en blauwe borden met de zes bijpassende mokken gekocht. Vlak daarna kocht ik twee mokken en twee schaaltjes bij de Søstrene. Maar nog geen twee maanden geleden kreeg ik van Anne en haar vriend hun oude servies! Ze wilden zelf nieuwe ronde, dus kreeg ik de rechthoekige van de IKEA. Acht grote lange, zeven kleinere smalle en daarbij kreeg ik ook vier witte schaaltjes. 

In mijn laatste werkweek besloot ik toch voor die prachtige glazen te gaan. Ik kocht vier longdrinks, zes korte glazen en vier glazen schaaltjes voor borrelnootjes of zo. Maar ik heb ook al wijnglazen, oeps. Twee kreeg ik er van het werk van een set van vier, waarvan er twee kapot waren. Verder kocht ik twee Vivo wijnglazensets bij de Albert Heijn, waarvoor je kon sparen, en nu heb ik vier wijnglazen. Plus, laatst zag ik een set van twee martiniglazen die afgeprijsd waren van een euro of zestien naar maar €3,50 dus wat is mooi meegenomen. Ga ik dan veel martini’s drinken? Nee, maar ze zijn ook leuk voor hapjes! 

Bestek

Dit is mijn kleinste verzameling. Ik kreeg van mijn moeder een set met messen waarvan zij niet wist of ze die zou gebruiken, dus dat was mooi meegenomen voor mij. Laatst kreeg ik van mam ook een vierdelige bestekstek voor zes personen, hoe tof? Daar heb ik alleen geen goede foto van. Daarnaast heb ik wat hebbedingetjes die ik voornamelijk van oma heb gekregen: een taartschep, een bowllepel, een grote lepel en een juslepel. Die deed zij twee jaar geleden weg, samen met een hoop andere dingen, dus ik kreeg deze van haar. Verder heb ik ook alvast een koffieschep gekocht en kreeg ik van oma haar melkopschuimer. Hier speelde ik vroeger altijd mee en deed ik alsof ik melk op schuimde, haha. 

Pannen

Ik zou zo de pannen vergeten! Zelf had ik nog geen pannen gekocht, maar mijn zusje en haar vriend waren dus laatst bezig met een upgrade aan hun keuken, waardoor ik ook nog eens drie pannen kreeg. Die heb ik helaas niet op de foto gezet. Ik kreeg een grote wokpan met deksel (yes!) en een grote en kleine koekenpan. Dus dat is super nice. Nu nog een steelpannetje en dat is mijn basis alvast compleet. O, en een vergiet en zeef natuurlijk, maar die tellen niet als pannen!

Overig uitzet

Onder overig valt mijn grote snijplank, ook via de AH-spaarpunten. Die twee blauwe schaaltjes waren ooit van een toetje bij de appie, dus die kan ik voor sausjes gebruiken. Ik heb twee weckpotten, een kleine en een grote. Hier kan ik al mijn koffie in bewaren, haha. De kleinste zal ik wel gebruiken voor suikerklontjes of losse thee. Bij de AH kocht ik ook twee eenpersoons ovenschalen. Van Anne kreeg ik een zout en peperstelletje. De eetstokjes komen ook van de Marskramer, en een van de setjes ligt in de keukenlade beneden. 

Wat staat er op mijn uitzet verlanglijst?

Een hele hoop, maar dat is het volgende deel voor in deze mini-serie. Dus blijf vooral hier terugkomen, zodat je niets mist. Er staat sowieso een bed op en een bureau, want deze laatste valt bijna uit elkaar na een keer in elkaar, uit elkaar en weer in elkaar te hebben gezet. Ach, dat is IKEA. Dus daar doe ik het maar mee, haha.

Ben jij al aan het sparen voor je uitzet?

Liefs,
Femke

WonenWonen
Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 9 september 2020 / 11:43

  Wat grappig, ik heb eigenlijk nog nooit nagedacht over het sparen van uitzet. Misschien moet ik daar eens mee beginnen. Koffiemokken heb ik in elk geval genoeg, dus die kan ik al van mijn lijstje schrappen.

  • Femke
   Auteur
   9 september 2020 / 12:58

   Haha, tot een paar jaar geleden had ik dat dus ook niet. En gister maakte ik mezelf gek dat ik nergens een dunschiller kon vinden. Ik ben al zo’n oma ? Koffiemokken zijn heeeel belangrijk! ☕️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights