Twee jaar geleden verscheen mijn debuut, wat is er sindsdien gebeurd?

Twee jaar geleden verscheen mijn debuut, wat is er sindsdien gebeurd?

Twee jaar geleden verscheen mijn debuut boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’. Er is een hele hoop gebeurd in de afgelopen twee jaar. Om niet in herhaling te vallen na het eerste jaar, zal ik je de details van dat jaar bespraken, en focussen we alleen op het tweede jaar. Ben je er klaar voor?

Mijn debuut ‘Jo’ in het eerste jaar

De drie hoogtepunten van het eerste jaar waren sowieso de publicatie, de geweldige reacties en het winnen van een Indie Award. Daar kunnen we echt niet omheen. ‘Jo’ heeft zoveel deuren geopend dat het bizar is om erover na te denken. Dit boek was het begin van mijn carrière. Vorig jaar schreef ik rond deze tijd een blogpost om terug te blikken op het eerste jaar en daar wil ik je graag naar verwijzen zodat je up to date bent. Lees meer over mijn debuut ‘Jo’ – jaar een.

Het tweede jaar van ‘Jo’

Het tweede jaar van oma’s biografie zag er heel anders uit. Na een lancering wordt het altijd een stuk rustiger. Hoe lang zo’n periode duurt, is afhankelijk van de ‘hype’ rondom het boek. Dat was bij ‘Jo’ enorm, waardoor het boek pas na een jaar in een dip belandde. We verkochten veel minder boeken, rondom de lancering van ‘Slashwerk’ ging de verkoop van ‘Jo’ wel weer even omhoog, maar er kwamen ook maanden voorbij waarin we niets verkochten. Toch gebeurden er heel veel positieve dingen in het tweede jaar. We kregen namelijk veel meer reacties van dankbare lezers, die nieuwe dingen ontdekten in eigen families doordat ‘Jo’ ter sprake kwam. Het boek heeft ervoor gezorgd dat onderwerpen zoals verlies en rouw beter besproken werden. Daar zijn wij heel erg dankbaar voor.

Wil jij meer weten over het tweede jaar van ‘Jo’? Ik maakte speciaal voor het tweejarige jubileum een podcast aflevering over het afgelopen jaar. Die luister je via Spotify of Apple Podcasts.

Hou jij ook alle mooie momenten van je boeken bij zoals ik dat doe? 

‘Jo’ ook lezen? Check dan de webshop!

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights