Mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2024

Mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2024

Dit jaar schrijf ik geen terugblik naar het vorige jaar en duik ik direct in mijn brief voor 2024. Hoewel 2023 geen slecht jaar was, juist het tegenovergestelde, kan ik niet wachten om met mijn doelen voor 2024 aan de slag te gaan. Daarom start mijn brief aan 2024 met een deep dive in zowel mijn zakelijke als mijn persoonlijke doelen voor het nieuwe jaar. 

Mijn persoonlijke doelen voor 2024

Als ik je vertel dat ik afgelopen jaar uiteindelijk vrij weinig met mijn persoonlijke doelen heb gedaan, lach je me dan uit? Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik ben niet zo goed in mijn persoonlijke doelen uitwerken/najagen. Ik ben absoluut meer “career driven” en ik leerde dit jaar dat dat niet altijd heel positief is. Daarom start ik dit jaar ook weer met persoonlijke lijst, in actieve woorden geschreven alsof ik er al mee bezig ben (met die laatste deels).

  1. Ik maak meer plezier in het leven. Zoals ik hierboven al beschreef, ben ik de laatste jaren druk met mijn carrière bezig. Daardoor neem ik niet altijd de tijd om even stil te staan, te kijken waar ik me bevind en wat voor moois er om me heen speelt. Ik neem al helemaal geen tijd om nieuwe dingen te ontdekken, behalve diverse boeken in andere genre. Daarom wil ik daar verandering in brengen. Voorbeelden: een dagje uit, op vakantie, vaker koffie drinken met vriendinnen etc. 
  2. Ik neem elk kwartaal een week vakantie. Dit was eigenlijk mijn doel voor het afgelopen jaar. Misschien raadt je het al, dit is niet gelukt. Ik was goed op weg met twee van de vier weken zomervakantie vanuit mijn opdrachtgever te blokkeren, maar toen kreeg ik mijn huis en ben ik non-stop aan het klussen geweest. Nu heb ik net één weekje kerstvakantie achter de rug en dat was erg fijn. In het nieuwe jaar plan ik bewust eerst die weken in, zodat ik ergens naar uit kan kijken. 
  3. Ik sport wekelijks. Op social media laat ik vaak zien dat alles koek en ei is, maar als er iets is dat je niet van me weet, dan is dat dat ik al vanaf mijn twaalfde moeite heb met mijn gewicht. Ik zal niet in detail treden, dat is iets voor mij. Het komt erop neer dat ik nóg meer wil meer bewegen, naast mijn 6.500 tot 8.000 stappen per dag. 

Mijn zakelijke doelen voor 2024

2024 wordt het jaar waarin ik grote stappen ga zetten. Ik schrijf inmiddels al enkele jaren aan dezelfde serie en start in januari onder andere aan het derde boek. Dit jaar ga ik daar eindelijk iets mee doen. Lees je mee?

  1. Ik stuur boek 1 naar uitgeverijen. Ja, dit is echt mijn grootste doel. Ik heb altijd gezegd dat ik eerst alle delen in de serie zal schrijven voordat ik deze stap zou maken, maar het is tijd. Ik heb een publicatiedatum in mijn hoofd. Stel dat ik in 2024 geen positieve reacties van uitgeverijen krijg, dan geef ik het boek lekker in eigen beheer uit. Er is werk aan de winkel!
  2. Ik maak boek 2 af. Op dit moment ligt het tweede boek in de serie bij proeflezers. Hierna moet ik nog al hun feedback verwerken en dat kan redelijk lang duren (dat merkte ik bij het eerste boek). Daarom pak ik hier ruim tijd voor uit. 
  3. Ik schrijf boek 3 (twee à drie versies). In 2024 heeft het derde boek mijn prioriteit. Ik had eerst voor mezelf bedacht om óók de eerste versie van het eerste boek te schrijven, maar in januari kan het jaar al zo op z’n kop gezet worden (de uitslag van de Best of YA schrijfwedstrijd) en omdat het redelijk druk is op zakelijk gebied, wil ik meer tijd nemen om te schrijven. Daarom focus ik dit jaar op boek drie; de eerste versie, de tweede versie én de Veer-versie, de derde AKA eerste lezer-versie. Zo kan ik aan het eind van 2024 het boek klaarmaken voor de grote proeflezerronde en dan kan het door. 
  4. Ik maak €27.500 omzet met mijn bedrijf. Dit jaar ben ik zo gegroeid ten opzichte van 2022. Ik sta er nog steeds van te kijken. Het is verdriedubbeld! Ik ben trots. In het nieuwe jaar wil ik vooral “steady as she goes”, met een klein beetje groei en dus wat meer financiële ruimte. Zo kan ik weer een beetje sparen, zowel privé als voor mijn pensioen én eventueel in eigen beheer uitgeven.
  5. Ik laat een professionele auteurswebsite bouwen. Dit doel herken je wellicht nog wel. Het was namelijk ook mijn doel voor 2023. Aan het begin van het jaar dacht ik nog redelijk negatief over mijn site, maar door minder te bloggen veranderde dat. Daardoor werd het minder een “doorn in het oog” en kon ik sparen. Maar omdat ik nog veel meer ambitieuze doelen voor mijn serie heb (traditioneel of niet), wil ik voor 2025 wél mijn website laten ontwerpen. Dit zal een “aan het einde van K3 of begin K4”-doel zijn. 

Zo, opnieuw zijn mijn zakelijke doelen meer dan de persoonlijke doelen maar dat vind ik niet zo erg. Daarnaast hoop ik minstens 25 exemplaren van ‘Slashwerk’ via mijn eigen shop te verkopen. Dat zijn er twee per maand plus eentje extra met kerst! 

‘Slashwerk’ is hét goede voornemensboek voor 2024

Is jouw goede voornemen afstuderen en daarna een goede baan vinden of je eigen bedrijf starten? Dan wil je ‘Slashwerk’ niet missen – 220 pagina’s aan advies en tips voor het solliciteren, je uurtarief bepalen en als ondernemer zelfverzekerd zijn. Bestel ‘m nu via mijn webshop voor €19,99!

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights