Mijn top 5 best rankende blogs van 2020

Voor een van de laatste blogs van het jaar nam ik een duik in mijn statistieken. Ik was wel benieuwd welke blogs dit jaar het best hebben gescoord. Het leuke is dat het een goede mix aan blogs is geworden. Welke blogs denk jij dat het best gescoord hebben?

Een ode aan oma | De lancering van haar biografie

De dag van de lancering van oma’s biografie. Dit was een prachtig moment. Na drie jaar hard werken was het eindelijk zover, we konden het boek aan oma overhandigen. Haar eigen boek, haar levensverhaal. Het boek doet het ook zo ontzettend goed, alle liefde voor het boek is gewoon geweldig. 

Wil je oma’s biografie ook bestellen? Ga dan naar mijn webshop.  

Een korte preview: Vandaag is een speciale dag. Precies 88 jaar geleden werd mijn oma Jo geboren. En dit jaar mogen we haar een heel speciaal cadeau overhandigen. We lanceren en overhandigen vandaag het eerste exemplaar van haar biografie Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen

Recensie: Kopje onder – Anne-Marije Maris

Rondom de lancering van de poëziebundel van Anne-Marije kreeg ik een persbericht van de uitgeverij toegestuurd. Palmslag vroeg of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen. Dat is altijd super lief! Dus ik las de bundel, elke avond een stukje uit Kopje onder voor ik ging slapen, en genoot. Een paar dagen later zette ik de recensie online. Mijn telefoon ontplofte met reacties. Dat was zo bizar! Anne-Marije en Palmslag hadden de recensie online gedeeld en mijn statistieken gingen door het dak. Daarom staat de recensie van Kopje onder in mijn topblogs van 2020.

Een kleine preview: Kopje onder is een gedichtenbundel dat gaat over het leven. Het gaat over de emoties die daarbij komen kijken en hoe de schrijfster deze omzet in woorden. Ik las in geen tijden poëzie, maar dankzij Uitgeverij Palmslag mocht ik genieten van de gedichten van Anne-Marije Maris. 

“Wanneer ga je uit huis?”

Ik had in geen tijden zo’n persoonlijke blog geschreven en met je gedeeld. Het was zeker spannend om zoiets te doen. Dit was namelijk een vraag die in mijn leven ontzettend vaak voorbijkwam. Vooral uit interesse, maar voor mij was het een vraag die mijn neus uit kwam. Zo kon ik op mijn manier antwoord geven en mezelf ook geruststellen over uit huis gaan, want de reacties erop waren ontzettend fijn.

Een korte preview: Uit huis gaan is een groot onderdeel van het opgroeien. Veel leidt er al naar toe naar mate je ouder wordt. Je wordt zelfstandiger en solliciteert voor een baantje. Daarvan betaal je eigen rekeningen en spaar je voor later. Maar echt uit huis gaan en op jezelf wonen is een grote stap. Zoals je misschien wel weet, is dit een onderwerp waar ik al vaker over heb geschreven. Vandaag is niet anders, maar ik kijk er nu anders tegenaan dan dat ik een jaar geleden deed.

How to: een plot voor je boek bedenken

Via Instagram kreeg ik regelmatig de vraag wat mijn manier is voor het plotten van mijn eigen boek. Sommige schrijvers of kunstenaars geven hun geheimen niet zomaar prijs, maar zo stond ik er helemaal niet in. Ik deelde met plezier alle stappen die ik onderneem om een boek te plotten en te outlinen. Dat is mijn missie: jou zoveel mogelijk inspireren en motiveren om je eigen boek te schrijven. Als ik je daarbij kan helpen, ben ik al geslaagd. 

Een kleine preview: Een boek bestaat uit diverse onderdelen die allemaal iets toevoegen aan het verhaal. Deze plotpoints vormen vervolgens de ruggengraat van je verhaal. Maar hoe kom je bij deze plotpoints?

Ik ben afgestudeerd!

Het meest dubbelzinnige moment van het jaar: mijn afstudeermoment. Na alle hobbels in de weg wat betreft corona en thuis afstuderen, is het me toch gelukt. Samen met mijn afstudeerbuddy Elvira stond ik te gillen en dansen achter mijn laptop. Maar toen ik mijn cijfer te horen kreeg, verdween alle plezier. Ik hoopte namelijk van tevoren voor een cijfer en ik kwam daar helemaal niet in de buurt. Toch had ik het een paar dagen een plekje kunnen geven. Ik was immers geslaagd! 

Een kleine preview: Ik heb goed nieuws! Ik ben officieel afgestudeerd. Alle 120 studiepunten voor mijn opleiding Crossmediale Communicatie zijn binnen en ik mag mezelf vanaf nu een communicatiespecialist noemen. 

Het was een mooi jaar voor mijn blog. Bedankt dat ik alles met je heb mogen delen!

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights