7 Boeken als cadeautips voor de kerst!

Het is weer tijd voor cadeautips voor de kerst. Het afgelopen jaar deelde ik cadeautips, de een met boeken en schrijvers, de ander van Nederlandse makers. Dit keer deel ik boeken van Nederlandse schrijvers wiens boeken het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Ben je er klaar voor?

55 Tips over schrijven en uitgeven – Sanne Hillemans

In mei lanceerde Sanne Hillemans een e-book, met tips over het schrijven van je eigen boek en het uitgeven in eigen beheer. Het neemt je stapsgewijs mee in het grote avontuur van boeken schrijven en Sanne vertelt je over hoe je dat kan aanpakken. Met dit boek geeft Sanne je de handvatten om goed aan de slag te gaan. Het boek is opgebouwd in 55 tips en een aantal interessante opdrachten. Door de uitgebreide inhoudsopgave schrijf je stapsgewijs aan je boek en het uitgeefproces eromheen. Sanne laat je niets vergeten, geloof mij maar. 

Wil jij beginnen met het schrijven van je eigen boek? Dan is dit mijn eerste aanrader!

Lees hier mijn recensie over 55 Tips.

Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Als ik zeg dat ik alle boeken van Chinouk heb, heb ik alle boeken van Chinouk. Alleen dit boek en haar novelle Gegijzeld nog niet. Maar ik ken Chinouk en ik ken haar schrijfstijl; dit is niet een boek dat je wilt missen.

‘Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.’

Voorbij het Wederwoud – Valentijn Ringelberg

Valentijns debuut kwam pas in de tweede helft van 2020 uit maar is echt een succes. Het leest zo lekker filmisch, dat ik als een tierelier door het boek heen ging. Het verhaal volgt Phaun die haar oudere zus probeert te redden. Dit boek zorgt ervoor dat je even naar een andere wereld ontsnapt. Valentijn heeft de geschiedenis en de worldbuilding zo ontzettend mooi in het boek verwerkt, dat het niet geforceerd is. Het was een boek met dikke vijf sterren!

Lees hier mijn recensie over Voorbij het Wederwoud.

Zomerburen – Rianne Robben

Rianne ken ik zoveel langer dan al deze mensen in dit rijtje. Ze heeft ooit een van mijn eerste boeken gelezen en feedback gegeven. Nu is haar debuut verschenen! Helaas zonder een groot feestje in Nederlands *kuch* corona *kuch*, maar Rianne zit op dit moment nog in Australië. Zomerburen staat op nummer 1 voor mijn verlanglijstje deze kerst.

‘Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit. 
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt. 
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?’ 

Het huis zonder einde – Daniëlle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis schrijft geweldige boeken. That’s it. that’s the post. Nee, maar even eerlijk. De eliminatie en De executie staan nog steeds in mijn boekenkast en ik hou gewoon van haar schrijfstijl. Het is zo knap en sterk en op tempo.

‘Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…’

Toxine – Rani de Vadder

Net als Valentijn is Toxine Rani’s debuut. Ten eerste kocht ik het boek op de cover, maar wauw, wat was ik positief verbaasd over dit boek. De flaptekst was heel uitnodigend en dus gooide ik het boek in mijn digitale Donnermandje. Ik had bij dit boek de hoop dat het me uit mijn boekslump zou trekken en dat heeft het zeker gedaan. Vier leessessies en hij was uit. Niet alleen de personages, maar ook de wereld waarin Toxine zich afspeelt heeft Rani heel mooi neergezet. En dan te bedenken dat ze het boek zomaar uit haar duim zoog en niet meer een outline werkte, echt chapeau.

Lees hier mijn recensie over Toxine

Indie – Nikki Pommer

Altijd al je eigen boek willen schrijven én deze ook zelf uitgeven? Hoe gaaf! Oh, maar je weet niet waar je moet beginnen. Dat snap ik ook heel goed. De schrijftips worden je om de oren gegooid en je wilt het liefst alles zelfs doen. Ik weet dé oplossing: Nikki Pommers nieuwe e-book Indie. De guide voor het uitgeven in eigen beheer. Nikki heeft het grootste deel van Indie natuurlijk zelf geschreven, maar ze heeft ook zeven experts uitgenodigd om jou als lezer nóg meer inzichten in het uitgeefproces te geven. In het panel komen zeven inspirerende dames voorbij die je allemaal tips geven op hun eigen vakgebied. Zo vertelde Tamara over corrigeren, Sanne over haar vier Indie-boeken en zelf gaf ik tips over personal branding. Wie alle andere dames zijn, verklap ik niet. Daarvoor moet je het boek bestellen!

Lees hier mijn recensie over Indie

En nog eentje extra: ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ – Femke Meijboom en Joke van Vugt

Natuurlijk neem ik deze kans ook nog mee om mijn eigen boek te promoten. 

Deze biografie volgt het verhaal van Jo Sala-Pollemans, die als jong meisje haar weg moest vinden tijdens historische momenten zoals de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp. Het ene obstakel na het andere volgde, terwijl Jo niets liever dan een normaal meisje wilde zijn dat naar school kon. Uiteindelijk maakte dit haar de sterke vrouw die ze nu is; de oma die Joke en Femke kennen.’

Oma’s biografie vind je in mijn eigen webshop

Welk boek staat op jouw verlanglijst?

Liefs,
Femke

Hier koop je de boeken uit deze blogpost:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights