Het begin van mijn ondernemers avontuur

In 2017 kreeg ik voor het eerst het idee om een webshop te openen. Ik wilde eigenlijk alleen maar een enamel pin uitbrengen, maar je herkent het misschien wel: zodra je gedachten eenmaal met een idee aan de haal gaan, is het niet meer te stoppen. Het idee bleef, maar mijn enthousiasme maakte plaats voor twijfels. En toch werd het verlangen naar voor mezelf aan de slag te gaan en ondernemen steeds groter. Maar waar begin je dan?  

Ik speurde het internet af, voornamelijk Pinterest, las gratis e-boeken van bloggers en downloadde alle freebies met tips die ik maar kon vinden. Het gevolg? Een overload aan informatie en ik zag geen hand voor ogen meer. Ik besloot het te proberen met wat ik had. Daar ik faalde in omdat ik een gekke mentaliteit had dat je alleen maar mooie dingen kon maken met prijzige apparatuur, dus gaf ik op. Dat was maar voor heel eventjes want het jaar erop schreef ik gewoon weer: 

‘Gekke doelen 2018 – schrijfmerch uitbrengen’  

Flash forward naar september 2018. Ik startte de opleiding Crossmediale Communicatie dus schoof ik mijn tussenjaardromen aan de kant en ik focuste me volledig op school – en YouTube, en mijn blog, en op Instagram… ik kan gewoon niet stilzitten. Nog steeds niet eigenlijk, maar ook weer niet altijd. Ik heb ook zo mijn luilekkerland dagen. Veel series en eindeloos scrollen op de Instagram explore page en Pinterest. 

Maar daar kwam wel iets goeds uit. Ik leerde nieuwe mensen kennen, keek veel studio vlogs en las DIY-blogs over je eigen inpakpapier maken en boem – de webshopdroom kwam terug. Dus voor 2019 stond dezelfde droom weer vooraan in mijn nieuwe notitieboekje, plus iets extra’s: 

‘Pins ontwerpen en verkopen’ 

‘Inschrijven bij de K.v.K.’ 

Want daar begint het ondernemers avontuur; een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel. 

Als schrijver komt er ook ooit een moment waarop je jezelf moet ‘branden’ en inschrijven. Al is dat omdat je je boek gaat uitgeven in eigen beheer of via de traditionele manier: je gaat je boek verkopen. 

Door dit, in combinatie met mijn opleiding, kwam zelfs het idee om als freelanceschrijver aan te slag te gaan voorbij. Dus, back to the drawing board – kuch Pinterest kuch, en weer raakte ik mijn doel uit het oog.  

Een lang verhaal kort 

2019 is het jaar dat ik serieuzer over ondernemen ben gaan nadenken. Maar ook nog serieuzer en consistenter plaatsen op mijn socials, meer online vrienden ontmoeten en een hoop research wat er allemaal bij ondernemen komt kijken. Cue een heerlijke koffie en Rocky Road in Breda terwijl ik de K.v.K. website afspeurde naar meer informatie: het begin. 

Nu, een half jaar later, heeft het inschrijven bij de Kamer van Koophandel een andere betekenis gekregen. Het betekent dat je serieus bent met je droom. En dat je ervoor gaat. 

En ik ga ervoor. 

Omdat ik weet dat ik niet de enige ben met deze ondernemers droom, ga ik hierover bloggen. Dat betekent dat mijn blog ook een rebrand gaat krijgen. Misschien heb je dat al wel gemerkt, gluur maar eens bij de categorieën boven aan. Ik neem je met alles mee; mijn research, mijn stappen, de grote inschrijving, en vooral mijn weg naar het eindresultaat – en nog veel verder.  

Liefs, 
Femke 

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

  1. 23 september 2019 / 14:31

    Kan echt niet wachten! Dit inspireert me echt zo erg!
    Je bent goe bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights