Mijn juli 2020

Mijn juli 2020

Juli was een maand van hoge pieken en gelukkig niet te diepe dalen, maar er gebeurden wel wat gekke dingetjes. Maar life happens, daarom zal die wervelwindbeschrijving nog wel een tijdje blijven bestaan. Lees je mee hoe mijn maand was? 

Week een

Ik begon mijn juli hartstikke sterk. In de eerste drie dagen heb ik zo ontzettend veel gedaan voor oma’s biografie. Zo werkte ik aan de shop, ik maakte marketing afbeeldingen, ik zette een nieuwsbrief klaar, plande de titelbekendmaking enzovoorts. Daarnaast werkte ik ook aan freelance klussen, deed ik direct mijn omzetaangifte en keek ik zelfs nog naar het juridische plaatje. Volgens mij ben ik nog nooit zo productief geweest in een week. Deze week zette ik vooral heel erg veel in beweging voor de lancering van oma’s biografie.

Week twee

De tweede week van juli was er eentje waar ik ontzettend naar uitkeek. Soof van SOOF IS FINE kwam naar Goeree-Overflakkee om portretfoto’s te schieten voor de biografie. Soof kon zelfs nog wat eerder komen, dus maakten we een wandeling. Ze zei: ‘If all else fails, kan je altijd nog tour guide van Oude-Tonge worden’. Misschien ga ik daar nog eens achteraan, dus bedankt, Soof. Haha! 

Eenmaal terug bij Joke begon Soof aan het uitzoeken en bewerken van de foto’s en gingen Joke en ik door het eerste redactiebestand van Sanne. Sanne heeft echt geweldig werkt geleverd deze maand, en snel ook. Wij hadden dan wel een deadline, maar het moest ook in haar planning passen. Die dag bepaalden we de papiersoorten, de prijs van de boeken (ja, ja, er komt een fysiek en digitaal exemplaar) en liet ik Joke de begroting zien. Het was super om Soof eindelijk te mogen ontvangen. Nu heeft zij ook een beeld van ’t eiland waar ik het altijd over heb.

Woensdags en donderdags tikte ik een aantal sollicitaties. Nu ik afgestudeerd ben gaat het grote mensen leven beginnen. Op donderdag tikte ik een hoop blogposts want mijn voorraad was op. 

Zondag spraken Joke en ik weer af! Ik was er helemaal naar toe gelopen. Binnen 35 minuten stond ik bij haar op het erf en het was heerlijk. We hebben zo veel kunnen doen. Elf dingen! We registreerden ISBNs (lees Sannes boek 55 Tips voor schrijven en uitgeven als je wilt weten wat dat inhoudt), kozen het formaat, werkte door Sannes tweede redactiebestand en bestelden bedankkaartjes. Dit was echt een fijne dag. 

Week drie

Omdat ik maandags mijn werk zo ontzettend snel af had, ging ik met mam mee naar Breda. In het casino, waar het idee voor mijn huidige project kwam (lees de schrijffabriek terug om te weten wat ik bedoel), werkte ik aan wat blogdingen. Deze werkte ik dinsdag allemaal uit. Ik vernieuwde mijn nieuwsbriefpagina, haalde de spelfout uit de pop-up, maakte mijn samenwerkingspagina’s opnieuw en vulde de productpagina van oma’s boek aan. Tussen de middag had ik nog een onverwachts sollicitatiegesprek dat heel goed ging en bij oma fotografeerde ik de mogelijke cover van het boek. ’s Avonds kon ik ok nog eens verder aan mijn categorieën (ik haalde alles overhoop en sorteerde het beter), stuurde een factuur en deed nog wat administratie. Boem, super goede werkdag. 

Deze week ging ik ook even snel langs de Hema. Ik moest in het volgende dorp een toner voor onze printer ophalen en dacht, waarom ga ik daar niet kijken voor inpakpapier? Als we oma’s boek aan alle kleinkinderen willen geven, mag dat wel in een leuk jasje. Ik kocht uiteindelijk vijf rollen inpakpapier die super toepasselijk is. Waarom dat zo is, kom je pas te weten als je het boek leest, haha! De bedanktkaartjes kwamen ook ergens deze week binnen!

Week vier

Maandag begon met het opsturen van het boek naar de drukker en dat was een gaaf moment. Ik deed wat werk, verveelde me en ging ’s avonds nog werken aan oma’s oprit. Er is sinds maart/april al heel wat onkruid weer doorgekomen, dus dat haalde ik er nu uit. Dinsdag was een lange dag, maar super leerzaam. Ik had een sollicitatiegesprek bij een ontzettend gaaf bedrijf, dus ik duim heel hard verder, en terwijl ik wachtte tot ik aan de beurt was, zat ik met mijn vader lekker op een terrasje in Goes. Ik heb genoten!

Woensdag kreeg ik het meeste werk af deze week, want nadat ik donderdagochtend naar de schoonheidsspecialiste was gegaan voor mijn oksels, kakte ik helemaal in. Vrijdags had ik een boodschappenlijstje voor de IKEA. Op mijn Instagram zette ik een Kallax-kast in elkaar en laadde ik mijn packing station in. Binnenkort schrijf ik graag een blogpost over mijn vernieuwde werkplek, maar om die af te maken moet ik nog even doorsparen. Vandaar dat ik extra hard duim voor die baan! Diezelfde avond gingen we trouwens met het gezin uiteten voor mama’s verjaardag, die was de maandag erop jarig. Ik at voor het eerst een poké bowl (ik ben verkocht, wil ze zelf allemaal maken) en dronk voor het eerst een Aperol spritz (doe mij maar een andere cocktail, haha). 

Zondagavond keek ik de Netflix-serie ‘Unsolved Mysteries’. Ik zat de vijfde aflevering te kijken in het donker want ik was te lui om op te staan haha, maar vervolgens voelde ik iets aan mijn hoofd kriebelen en ik vloog nog net niet gillend omhoog. Mijn rug was zeiknat van het angstzweet, haha. Daarna heb ik maar vlug de lampen aangedaan. 

Week vijf

Tja, maandag begon… raar. ’s Ochtends mailde ik een klant, ik deed mijn werk en schreef reviews voor Sanne Hillemans en Sophie Theunissen maar rond het middaguur werden mijn twee vaste klussen binnen twintig minuten gecanceld. Daar sta je dan. Ik liet mezelf balen en ging daarna gewoon weer verder met de geplande blogs. Het was bijna koffietijd bij oma dus trok ik mijn schoenen aan en ging ik daar koffie doen en lezen. Als ik iets van Nikki geleerd heb (naast een heleboel andere dingen) is dat ik emoties moet voelen en ze niet moet wegstoppen, dus dat deed ik lekker. Gelukkig leerde ik op dat moment ook dat het niet aan mijn werk lag (pfoe!) en de ene klant drukte me nog op het hart dat ze juist wel tevreden waren! 

De rest van deze week werkte ik alleen in de ochtenden. Ik sliep slecht, na de lunch ging ik liever met social media op bed liggen en rustte ik uit bij oma met een goed boek in mijn schoot. Dat het zonnetje scheen was een heel fijn pluspunt. Maar in die ochtenden deed ik wel spannende dingen. Zo stuurde ik oma’s boek naar twee recensenten op, kreeg ik de bezorgingsdatum binnen van de fysieke exemplaren van de biografie (kunnen we allemaal even duimen dat er geen vertragingen zullen zijn, I will send you all the love if you do) en ik startte ook met Pinterestmarketing en verstuurde een hele leuke sollicitatie voor een freelance klus! 

Al met al was het een flinke maand zo! Volgende maand ga ik het iets anders aanpakken met het maandoverzicht. Ik wil namelijk experimenteren met weekoverzichten. Omdat er elke week wel wat spannends gepland staat (gelukkig coronaproof) neem ik je elke week met me mee. 

Hoe was jouw juli?

Liefs,
Femke

Gadgets die ik gebruik tijdens het boeken en blogs schrijven die ik enorm aanbeveel:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights