Over een maand lanceer ik mijn eerste boek

Portret Jo Sala Pollemans

Over een maand is het zover: dan lanceren Joke en ik de biografie van onze oma. De lanceringsdag is niet zomaar een willekeurige dag, het is namelijk oma’s verjaardag. Tel je met ons mee tot de lancering?

Drie jaar geleden had ik me niet kunnen voorstellen dat we bijna met een echt boek in onze handen zouden staan, toen Joke mij drie jaar geleden vroeg of ik haar wilde bijstaan. Nu tellen we af tot de lancering van ‘Jo: Hier heb je ‘n schrepel en daar kan je beginnen‘.

Wat kan je van het boek verwachten?

Het boek is geschreven uit oma’s belevingen. Het volgt het verhaal van Jo Sala-Pollemans door de drie belangrijke tijdsperken die haar levensloop grotendeels hebben gevormd. Haar beleving van de Tweede Wereldoorlog, hoe de Watersnoodramp in 1953 haar huis verwoestte en het leven als een moeder van vijf in het huis waar ze nu vijfenvijftig jaar woont. Dat zijn de drie bouwstenen waarop het boek geschreven is.

Oma is mijn grote voorbeeld. Voor wie ik schrijf, van wie ik mijn nieuwsgierigheid en liefde voor lezen heb, en wiens naam ik draag. Joke en ik zijn allebei naar haar vernoemd, Jo (Johanna) en dat maakt deze band nog specialer. Dit boek is niet alleen een manier om haar en onszelf beter te leren kennen, maar ook om haar te vereeuwigen voor als ze er niet meer is.

We tellen af!

Maar hoe en waar dan? Instagram @femkemeijboom is the place to be voor deze countdown. Daar vertel ik je wekelijks hoe het hele project tot stand is gekomen, waar het boek nog meer over gaat en wie onze sterke oma nou eigenlijk is. Maar daar deel ik ook snapshots van de leukste momenten rondom de lancering. 

In mijn IG Stories neem ik je mee en op IGTV delen we de overhandiging van het allereerste exemplaar. Die is natuurlijk voor oma. Ik kan me nu al inbeelden hoe spannend en speciaal dat moment zal zijn, en dat maakt me nu al stiekem aan het huilen, haha. 

Wil je voor alles up to date blijven? Dan raad ik je aan om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Daar krijg je als een van de eersten de link naar de productpagina op mijn website én de webshop. 

Het gaat gewoon gebeuren dit, en ik kan niet wachten. Dus, hou mijn Instagram, Facebook, LinkedIn én de nieuwsbrief in de gaten zodat je geen enkele update mist. Maar vooral Instagram, daar zal ik alles delen. 

Liefs,
Joke en Femke

PS. Aanstaande zaterdag komt er geen blogpost online. Dat geeft me wat meer tijd om mijn boekenrecensie af te schrijven.

Schrijf je hier in voor maandelijkse updates!

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 17 juli 2020 / 21:52

  Zo spannend allemaal! Ik kan me voorstellen dat je aftelt om dat bijzondere moment met je oma te delen.

  • Femke
   Auteur
   18 juli 2020 / 08:30

   Het is echt hartstikke tof! Gister de cover ideetjes aan oma laten zien en ze was heel enthousiast ✨ Thanks Laurine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights