COVER REVEAL: Jo, Hier heb je ‘n schrepel en daar kan je beginnen

Biografie Cover Jo Hier heb je n schrepel en daar kan je beginnen

Vandaag presenteren we de omslag voor ons boek! Over zeven dagen komt Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen uit. Door middel van de cover reveal tellen we af tot de lancering. Tel je met ons mee? 

De biografie volgt het verhaal van Jo Sala-Pollemans, onze oma. Drie jaar geleden begonnen mijn nicht Joke en ik aan dit avontuur om onze roots te ontdekken maar ook om oma’s verhalen te bundelen. Het boek is opgedeeld in drie onderdelen: de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp van 1953 en gezinsleven – zowel als moeder van vijf kinderen als heel vroeg weduwe. 

De flaptekst

‘Oma heeft zoveel meegemaakt, daar kun je een boek over schrijven.’ 

Jaren na de eerste keer dat dit idee geopperd werd groeit nieuwsgierigheid uit tot een plan om dit boek te schrijven. Auteurs Joke en Femke willen begrijpen welke wortels ze hebben en hoe hun oma geworden is tot de vrouw die ze vandaag de dag is. Welke ervaringen hebben deze familie gevormd? Wat verklaart hun ondeugende karakter? Wat maakt dat Jo zo’n sterke vrouw is geworden? 

Deze biografie volgt het verhaal van Jo Sala-Pollemans, die als jong meisje haar weg moest vinden tijdens historische momenten zoals de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp. Het ene obstakel na het andere volgde, terwijl Jo niets liever dan een normaal meisje wilde zijn dat naar school kon. Uiteindelijk maakte dit haar de sterke vrouw die ze nu is; de oma die Joke en Femke kennen. 

Kleindochters Joke (1980) en Femke (1997) hebben haar nieuwsgierigheid geërfd. Dit leidde naar de ontdekking van hun geschiedenis.

Quote van de redacteur en vormgever

De geweldige Sanne Hillemans heeft het boek geredigeerd, vormgegeven én de omslag ontworpen. Daar zijn we haar ontzettend dankbaar voor. Maar ze liet ook een hele lieve vijf sterren review achter op Goodreads, waar je het boek aan je TBR kunt toevoegen.

‘Als ik oma ben en mijn kleindochters schrijven zoiets fantastisch voor me, dan zouden dat mijn favoriete kleinkinderen zijn.’  

Wil je meer over het boek lezen? Check dan de boekenpagina van Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen

Het boek is te bestellen als paperback én e-book. Maar wil je ook toegang tot exclusieve foto’s uit oma Jo’s persoonlijke fotoarchief? Bestel dan de paperback, waar alle foto’s inzitten. 

Zien we je op de 13e op Instagram tijdens de lancering?

Liefs,
Joke & Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights