Recensie: Dingen anders doen – Lianne Keemink

Recensie: Dingen anders doen – Lianne Keemink

Dingen anders doen, het tweede boek van Lianne Keemink, vertelt je over gewoonteveranderingen. Hoe je dat proces kan aanpakken, waarom het soms (meestal) niet lukt en hoe het nu juist wel gaat. Dit vond ik van Dingen anders doen.

Hier gaat Dingen anders doen over

Kijk, ik koop boeken vaak op de cover en Dingen anders doen valt ook in dat hokje. Het is lekker clean, het is cute, het is speels, en tegelijkertijd toch goed rustig. Net als Lianne’s schrijfstijl, me loves it. Iedereen heeft weleens gewoontes gehad die je wilde aanleren, of juist wilde afleren. Zoals dat nagelbijten (#guilty), een nieuw sportritme oppakken (#doubleguilty) of gezonder willen leren eten in plaats van sporten (#tripleguilty). In dit boek onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om zo’n gewoonte te doorbreken of aan te leren. Ze duikt in op mindset, sleutelgewoontes en triggers die je kunnen helpen maar ook tegenhouden. Lianne zegt waar het op staat en is gewoon eerlijk. Eerlijk over haar gewoontes, eerlijk over het proces, geen poespas, niks. Juist een fijn plan hoe je dit kan aanpakken. 

Doe alle doe-opdrachten

Ik besloot aan het begin van het boek een challenge te maken van Dingen anders doen. Aan het eind van elk hoofdstuk tipt Lianne een Ding, vertelt ze een Andere optie én geeft ze je een Doe-opdracht. Ik wilde vooral die doe-opdrachten doen. Ik deed de eerste vier, toen bleef het een beetje hangen, omdat ik op onconventionele momenten het boek las. Maar dat betekent niet dat ik er wel goed voor wil gaan zitten. Dus dat is wat ik moet gaan doen. Ik merk dat ik, juist doordat ik de opdrachten wilde uitvoeren, dieper in het boek kon duiken. Je leert jezelf beter kennen. 

Mijn eindoordeel over het boek

Ik heb helaas nog nooit de pleasure gehad om Lianne op school te zien en te spreken, maar toch kan ik me heel goed voorstellen wie ze is. Dat komt door haar schrijfstijl. Het is zo echt, zo normaal. Alsof het letterlijk gedicteerd is. Het lezen van het boek voelde als een gesprek met een persoon alsof ze tegenover je zat, en we weten allemaal hoe onmogelijk dat is geweest de afgelopen maanden. 

Dit is echt zo’n boek die ik het liefst in je handen wil duwen met ‘lees dit, je gaat er echt van genieten’. Ik heb het boek al aangeraden aan mijn zusje, schrijfvriendinnen, mijn nicht, want het boek sluit op zoveel aspecten van het leven aan dat iedereen er echt iets aan heeft. 

Wil je meer van Lianne lezen? Ze heeft ook nog een ander boek: Je moet (bijna) niks. Wie weet beland die ook nog wel in mijn winkelmandje van de digitale Donner boekhandel.

Ik schreef nog meer recensies, die vind je allemaal onder de boekentips.

Cijfer: 10
Sterren: 5 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights