Dit was alweer OP4

Dit was alweer OP4

Periode 4 was niet zozeer rommelig, maar vooral druk, druk, druk en dat kwam grotendeels doordat stage zou beginnen. Alle deadlines stonden allemaal gepland aan het begin van stage, en enkelen ook tijdens stage, zoals de herkansingen. Dat was niet altijd even leuk. Vooral als je een stage hebt gekozen die ver van je eigen woonplaats is en je ’s avonds gelijk je bed in duikt om uit te rusten. Zo zag de vierde periode van mijn eerste jaar Crossmediale Communicatie eruit…

Journalistiek

Laat ik maar met het leukste vak beginnen. Mijn cijfers waren hoog, maar ze konden nog hoger omdat ik een aantal spelfouten over het hoofd had gezien. De leraar had zelfs het volgende in zijn mail gezet: ‘Alle lof voor Femke, met een 7,9 en een 8,3’ wauw! Dit is trouwens dezelfde leraar die mijn column had opgehangen in de lerarenkamer. 

Online Skills

De beoordeling van dit vak liep enige vertraging op, en ik weet niet waarom, maar ik werd er wel een beetje geïrriteerd door. Vooral toen ik ook nog eens een laag cijfer had omdat ik niet goed gekeken had. Ik was een hoop vergeten, zoals een inleiding, screenshots en SMART-doelen. Dat was dus een herkansing. Ik leverde alles precies een week later alweer in. Ik lag die zaterdag de hele dag in bed, en in de middag werkte ik dus vanuit bed aan mijn portfolio. Uiteindelijk haalde ik dit vak met een 6,3

Dit is ons magazine dat we vorige periode hebben gelanceerd!

Online Marketing en Content Strategie

Van alle vakken, duurde het voor dit vak het aller langst voordat we eindelijk cijfers kregen. Ik wist al van mijn theorieherkansing, maar de grote opdracht was nog steeds niet nagekeken. Dan doet de lerares er al een maand langer over dan dat eigenlijk mag, krijg je één zinnetje feedback waar je geen knar (om het netjes te zeggen) van snapt… ik werd hier wel een beetje boos van. Vooral omdat ik dan een laag cijfer kreeg en niet wist hoe ik dat hoger kon brengen. En helemaal vooral omdat de lerares niet meer reageerde op de mail. Maar uiteindelijk haalde ik toch nog een dikke vette 8 voor de herkansing en heb ik het jaar afgerond met alle 60 punten!

Stage

Ik liep voor het eerst stage bij een uitgeverij, hoe tof? Het bedrijf heet Uitgeverij Snor (van de boeken Snap, Shoot, Instaproof en aardig wat kookboeken) en zit in Utrecht. Dat betekende elke ochtend twee uur heen en ’s middags twee uur terug. In het begin was het wel te doen, tegen het einde was ik het wel zat. Kijk, van elke stage kan je leren, of dat nou met je opleiding te maken heeft of niet, of je wel of niet taken mag doen die met je opleiding te maken hebben, of dat het over jezelf gaat en welke voorkeuren je hebt – je leert ervan. En dat is het enige wat ik er hier over kan zeggen. O! En ik heb eindelijk met de plug-in WooCommerce van WordPress mogen werken. Dat vond ik wel supertof. 

Ik heb een hoop vakken overgeslagen omdat deze vorige periode al zijn afgesloten. Wel allemaal met goede cijfers gelukkig. Maar nu zit het er gewoon op. Het eerste jaar is voorbijgevlogen. Omdat ik de Associate Degree volg en niet de Bachelor, is volgend jaar al mijn laatste jaar – tenzij ik de twee jaar van Bachelor er ook nog bij pak. Ik denk het eerlijk gezegd niet… maar we zullen zien. 

Stiekem ben ik nu ook al op zoek naar een stageplek voor volgend jaar. Stage begint dan al in januari en omdat stage een half jaar duurt, kan ik maar beter nu beginnen voordat alle anderen gaan zoeken. Wie heeft er leuke ideetjes voor bedrijven?

Ik ga lekker genieten van de zomervakantie. Wat zijn jouw plannen? Bij mij staan er ook nog toffe dingen op de planning! Hou mijn Instagram in de gaten voor leuke updates tijdens de zomer.

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: