Mijn juni 2019

Al zittend aan een tafeltje in het dorp schreef ik deze blogpost. Het was eindelijk heerlijk weer en ik zat buiten met een ijsthee. Ik had mijn trui nog meegenomen, omdat het heel even bewolkt werd toen ik wegfietste. Na een flinke schrijfsessie pakte ik eindelijk mijn pen op om op juni te reflecteren. Proost op de helft van 2019 die nu alweer voorbij is. 

Hoogtepunten

Een van de grootste hoogtepunten is ook een schrijfhoogtepunt. Ik bereikte namelijk de 40.000 woorden! Een paar dagen later tikte ik de 46.000 alweer aan en gaan we richting de 50.000 – een officieel Camp NaNoWriMo doel. Hoe tof? Dat kon ik maar wel mooi in the pocket steken. 

Maar wat gebeurde er deze maand naast wisselvallig weer nog meer? Ik liep mijn laatste dagen stage in Utrecht. Ik leverde de beoordeling, de Snorvlog en mijn stageverslag in en zei de dames gedag. Hoi zomervakantie van drie maanden lang! De dagen erna moest ik vooral nog bijkomen van stage. Ik schreef veel, sliep veel uit en keek veel series terug. 

Het duurde niet lang voor mijn telefoon afging en ik mijn stagebegeleider aan de telefoon had, of ik toch nog twee/drie weekjes de socials wilde doen. Na een sollicitatie afwijzing besloot ik dit gewoon te doen, want de socials van Snor is eigenlijk binnen een ochtendje gedaan. Daarna hoef ik het alleen nog maar te plaatsen. In plaats van echt een baantje zoeken, stelde ik een plan op: Het Stage Project én mijn Portretjes Project. Ik heb genoeg tijd om beide uit te voeren, ik ben alleen nog niet begonnen, haha.

De lekkerste tosti bij De Lely

Ik ging ook zomaar twee daagjes naar Scheveningen. In dezelfde week, notabene! Mama was een paar daagjes weg en mijn zusje en ik besloten haar te verrassen. We hingen lekker op terrasjes, kleurden bij en genoten van ijstheetjes. Een paar dagen later reisde ik weer naar de kust, want toen had ik met Sam afgesproken. Ik had haar al een tijdje niet gezien en ik kon niet wachten om haar een mega dikke knuffel te geven. Gewoon even flink uitwaaien op het strand, daar hadden we allebei behoorlijk behoefte aan. Twee cocktails en een mega pizza, maar het was heerlijk.

De laatste paar cijfers druppelden binnen. Ik had nog twee laatste herkansingen staan en stage moest nog beoordeeld worden. Stage kreeg een voldoende, Online Skills een cijfer boven de 6 en op Online Marketing zit ik nog steeds te wachten. En dan zit het schooljaar er alweer op. 

Op zondag 23 juni kwam mijn zusje met haar vriend onverwachts nog langs. We dachten eerst dat het te warm zou zijn om mama’s nieuwe gordijnen op te hangen, maar Mitch heeft het gewoon gedaan. Hij heeft ook op mijn kamer twee schilderijtjes en mijn wereldkaart opgehangen. ‘s Avonds aten we bij Puurr en gingen we nog op kraambezoek bij puppy Sammy.

Op woensdag de 26e sprak ik voor het eerst sinds een jaar weer met Nikki af! We leerden elkaar kennen op een boekevenement in de bibliotheek van Breda en daarom gingen we nu ook weer daar naar toe. Althans, niet de bibliotheek dan want die wordt verbouwd… we spraken af bij Inspire en hebben daar de hele middag in de schaduw gezeten en flink gebrainstormd. Over haar ideetjes, over de mijne, wat schrijven voor ons betekent, en hoe geweldig boeken zijn haha. Toen ik thuis kwam zat ik boordevol energie en motivatie om door te gaan! Dankjewel lieve Nikki!

Schrijven

Dus, de 40.000 woorden… ieeeee! Hoe ongelofelijk gaaf? Het voelde geweldig om na maanden amper schrijven het eindelijk weer op te pakken en nu gaat het als een tierelier. Maar ook ik heb soms nog tegenslagen. Zo is er een onderdeel in mijn boek die ik moeilijk vind om te tackelen, daarom heb ik eindelijk hulp ingeschakeld. Valentijn is mijn pride-lifeline en ik heb ontzettend veel tips van hem gekregen. Dacht ik er te moeilijk over na? Ja, dat ook wel. Maar het is vooral belangrijk dat je weet wat je doet én dat het logisch is wat er gebeurd. Past het in je wereld? Hoe is het voorgaande keren gegaan? Word het geaccepteerd? Het heeft meer met wordbuilding te maken dan met je personages en dat is ook oké. Back to the drawing board!

Nog eventjes wat anders. Ik laat vaak zien dat schrijven heel goed gaat, maar ik probeer de laatste tijd ook te delen wanneer het wat minder gaat. Wanneer ik dus geen 500 woorden op papier krijg, soms zelfs nog minder dan 100. Daar is verder niks mis mee, het voelt alleen als een domper als je het met de andere dagen vergelijkt. Maar daar zit het ‘m in. Sinds een tijdje heb ik op mijn achtergrond van mijn telefoon een quote staan die me er steeds aan blijft herinneren dat…

“Comparison will kill you”

“Comparison is the thief of joy” 

Ik maakte video’s over…

Boeken voor schrijvers
Schrijf met me #4
Schrijf met me #5

Ik blogde over…

Mijn plannen voor de zomervakantie
Mijn mei 2019

Het is hier nog steeds wat aan de stille kant, maar na de warme zomermaanden wil ik daar weer verandering in brengen. Ik hoop deze zomer flink te kunnen plannen en alvast wat video’s vooruit te maken, zodat ik dan in de herfst weer lekker aanwezig ben. Goed plan?

Hoe zag jouw juni – de warmste juni ever – eruit?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights