Mijn januari 2019

One down, eleven more to go. Dag januari! De cijfers druppelen nog meer binnen, net als nieuwe projecten en ik heb er zin in. We beginnen deze periode met een magazine. Ons onderwerp is superleuk! Dit is het jaar waarin in de laatste versie van mijn fantasy zal schrijven, dertig boeken zal lezen en ik gewoon al op de helft zit van mijn diploma. Hoe bizar? De tijd vliegt, behalve januari. Dat heb ik nu al best vaak gehoord. ‘Januari, de maand die nooit ophoudt’ en ja, daar ben ik het nu echt wel mee eens.

Hoogtepunten

Nieuwjaarsdag begon met een ontbijtje klaarzetten voor oma. Ik heb Oud en Nieuw bij haar gespendeerd. We speelden heel de avond spelletjes, Rummikub, Scrabble en Yathzee, en ik had ook voor het avondeten gezorgd. Oma bedankte me met zo’n compliment, ‘Fem, het lijkt wel een hotel hier’. Hoe lief?! De rest van de kerstvakantie schreef ik lekker veel en voor de vakantie had ik er al voor gezorgd dat ik allebei mijn deadlines had gehaald zodat ik me er tijdens de vakantie geen zorgen over hoefde te maken. Toen kwam de herkansing van Communicatie. Hoe dat ging kan je teruglezen in de OP2-blogpost van vorige week. Op 8 januari postte ik eindelijk mijn 2018 video, wauw, ik kreeg echt hele mooie reacties. Daar zit toch echt een jaar werk in. Op de 12eging ik naar de verjaardag van mijn achternichtje. De dag erna, de 13e, sprak ik met Sam af in Rotterdam. We gingen naar Lillith, lekker pannenkoeken eten, struinden door de Donner en gingen daarna nog bij The Tea Lab zitten waar ik versie 5 afmaakte van AHEA! De maandag die volgde gingen mam en ik naar Breda. Zij winkelen, ik schrijven en werken bij een eettentje. Ik ging bij Koffie van Teun zitten waar ik de heerlijkste koffie, tosti en Rocky Road voorgeschoteld kreeg. Ik heb er dingen over de KvK opgezocht, een plan van aanpak gemaakt voor mijn boek en nog een paar andere dingetjes – tot ik weer ontzettend last kreeg van mijn pols. Ik denk toch dat het beginnende RSI is… of flinke overbelasting. Toen op de 18ehad ik een assessment van een ander vak. Het ging top! Die zondag sprak ik met Joke af bij oma om weer aan de biografie te schrijven. We maakten weer meters, hoor! Ik wilde Joke eerst interviewen voor school want ik had een meloopdag, zonder bedrijf. En toen regelde Joke last minute dat ik de dag erna gelijk bij haar bij Boskalis mocht kijken! Dus maandagmiddag werd ik overladen met informatie over de safety en communicatie. ’s Avonds gingen we samen eten bij Villa Augustus (echt een aanrader, en vooral voor de schrijvers onder ons!). Daar at ik voor het eerst een hapje kreeft (dat wilde ik altijd al) en ook pompoen, op pizza. Best lekker! Maar dan afzonderlijk, haha. Verder besloot ik deze maand ook om toch het stapje te nemen naar vegetariër zijn. Mam vond het goed dat we allebei een aparte saus zouden maken voor de spaghetti en ik was superblij om iets nieuws te proberen… tot ik de saus bij de groente gooide en zag dat er 21% gehakt in de saus zat. #fail… volgende keer beter. En toen in de laatste week van deze maand begon OP3 van mijn opleiding alweer. Nieuw rooster, nieuwe uitdagingen… en ook stage komt eraan!

Schrijven

Qua schrijven was deze maand gewoon top. Ik werkte aan versie 5 van mijn fantasy, trommelde Melissa weer op met de vraag of ze het nog een laatste keer zou willen schrijven, en samen met Sam kon ik weer lekker brainstormen. Deze maand werd er twee keer van buitenaf gevraagd hoe het met mijn boeken ging. Ik was echt vet verbaasd toen ik dat hoorde. Maar het gaat goed! Ook met oma’s biografie. We maken mooie stappen. Joke en ik gaan in februari weer afspreken om het einde van fase drie te schrijven. Dat is het lastigste deel. In februari ga ik beginnen met een soort challenge van de Best Self journal die ik in de webshop van Maja Magazine kocht. Ik wil in dertien weken versie vijf helemaal af hebben. Of er dan wel ruimte is voor school en rust? Natuurlijk, daar ga ik voor zorgen. Maar ik heb er, naast alle drukte op school, veel zin in om AHEA af te sluiten. 

Muziek

Julia Michaels ft. Niall Horan – What A Time
Imagine Dragons – Bad Liar
Zara Larsson – Ruin My Life
Alles van Brooklyn Duo (cello en piano)
Thirty Seconds to Mars ft. Halsey – Love Is Madness
Thirty Seconds to Mars – City of Angels

Ik schreef over…

Mijn 2019 TBR
Nog even over 2018 & 2019
Een nieuwe manuscript update
Hoe periode 2 is gegaan op school

Ik maakte video’s over…

Heel 2018, door elke dag een seconde te filmen
Mijn resoluties

Doordat school wat drukker begint te worden, wil ik het voorlopig bij een video om de week houden. Zo heb ik net wat meer tijd om alles te regelen.

Volg je me al op Instagram?

Het eerste halfjaar van school is voorbij… de eerste maand van het nieuwe jaar… voor je het week zitten we alweer aan mijn 22e  verjaardag (pas in november, haha). Tijd vliegt, vliegt, vliegt en het is niet bij te houden. Dus geniet.

Hoe was jouw eerste maand van 2019?

Liefs,
Femke

En man, dit was me toch lekker 😉
Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 2 februari 2019 / 12:05

  Voor mijn gevoel is januari eigenlijk voorbij gevlogen. Ik herken dat gevoel wel, dat januari altijd zo lang duurt, maar dit jaar was het bij mij niet het geval 😉
  Wat een leuke dingen heb je gedaan de afgelopen maand! En top dat het schrijven zo goed gaat! Succes komende maand!

  • Femke
   Auteur
   2 februari 2019 / 12:09

   Leuke reactie, dankjewel! Ik ben blij dat februari er eindelijk is hahaha ? Dankjewel! Jij veel plezier ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights