Mijn 2019 TBR

Hoe kan je 2019 beter beginnen dan met de boeken die je wilt lezen? Dit jaar wil ik zelfs mijn Goodreads challenge van vierentwintig boeken per jaar, naar dertig boeken tillen. Kleine stapjes, maar dan kom ik vanzelf bij de vijftig boeken. Op het moment staan er acht boeken op mijn Goodreads ‘want to read’ list, maar ik heb ook nog een paar anderen opgeschreven. Misschien herken je een aantal boeken van mijn Goodreads TBR-blogpost van augustus! Dat betekent alleen maar goede dingen, want dan heeft het boek mijn aandacht écht getrokken. Ben je er klaar voor? 

Harry Potter & de Steen der Wijzen – J.K. Rowling

Ik heb eindelijk de knoop doorgehakt: ik wil toch de hele Harry Potter serie gaan lezen. Weet je nog dat ik in 2018 over hetzelfde twijfelde, maar dan met de Kronieken van de Onderwereld serie van Cassandra Clare? Dit jaar ga ik voor een deze serie, Harry Potter heeft al jaren mijn hart veroverd. En ik heb al wel een specifieke ‘serie’ op het oog. Omdat Harry Potter vorig jaar zijn jubileum vierde, is er een speciale boxset uitgekomen – de kaften zijn allemaal opnieuw geïllustreerd en ze zijn natuurlijk allemaal in dezelfde stijl, maar… de set kost in een keer wel €100 en daar laat ik me nog een beetje door afschrikken. Toch heb ik het er wel voor over want als je alle zeven boeken loskoopt (voor een euro of twintig), ben je zowat veertig euro duurder uit. Koopje dus! 

Finale – Stephanie Garber

Ik heb echt plezier gehad van de nieuwe uitgave van Caraval en Meester Legende. Ik wilde het boek eerst niet kopen omdat de uitgeverij een niet-zo-mooie versie had uitgeven van Caraval, onder de titel Het Zwarte Hart. Toen ik zag dat Meester Legende vertaald zou worden, kwam de uitgeverij gelijk met een nieuwe uitgave van de eerste. Nu staan de twee boeken hartstikke mooi tussen mijn hardcover boeken, naast mijn favoriete serie Red Queen, Everless en Truth or Dance En vlak voordat ik aan Meester Legende begon, hoorde ik ook dat deel drie en tevens ook het laatste deel van de serie, Finale, in Amerika is uitgekomen. Deze kan dus mooi naast alle andere hardcovers.

Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk Thijssen

Dit jaar komt ook deel twee uit van de thriller-balletserie van Booktubevriendinnetje Chinouk uit! Dat zal alweer boek vier worden die ik van haar in mijn boekenkast heb staan. Ze maakte op Eerste Kerstdag de titel van deel twee bekend en wauw, wat is deze toepasselijk. De serie volgt India en haar vriendinnen op de balletschool terwijl ze oefenen voor de eindvoorstelling van het conservatorium. Break a Leg gaat daar weer verder op in. En als Chinouk weer diezelfde spanning van Fataal Spel en Truth or Dance met zich meeneemt, dan vertel ik je nu alvast dat boek drie ook op mijn wishlist komt te staan! 

Fantastic Beasts, the original screenplay – J.K. Rowling

Heeft dit boek wel een auteur? Ik voeg J.K. Rowling gewoon toe als auteur, want het is haar wereld. De eerste keer dat ik Fantastic Beasts zag, was voor mijn verjaardag in 2016. Daarna heb ik ‘m alweer een stuk of vier keer gezien, #noshame. Maar ik ben nog steeds niet naar The Crimes of Grindelwald geweest omdat de bioscopen in de buurt bijna geen 2D films afspelen en ik ben een brillemans zoals Harry Snotter, dat werkt niet zo fijn met een tweede bril op mijn neus. Dus ik twijfel nog een beetje – eigenlijk ook helemaal niet, want ik heb mezelf in 2016 belooft om alle films in de bios te kijken… De screenplay van TCoG staat ook al op mijn Bol verlanglijstje. 

De Grote Gatsby – F. Scott Fitsgerald

Deze herken je nog wel, hij stond namelijk helemaal onderaan in de blogpost van augustus. Hij staat er dus nog steeds. Ik lees niet zoveel klassiekers. Het enige boek dat voor mij als klassieker telt, is De GVR van Roald Dahl, en ik heb een versie van Alice in Wonderland gelezen. Ik kwam laatst toch een mooie versie van De Grote Gatsby tegen in de Donner in Rotterdam, maar hij was helaas in het Engels en, omdat ik zelf in het Nederlands schrijf, wil ik deze klassieker toch in mijn eigen taal lezen. En om dan nog wat specifieker en pietlullig te zijn/doen, ik wil absoluut niet het boek met de filmposter erop. Echt, echt de klassieke versie, en tot nu toe heb ik alleen de dwarsligger gezien die zo mooi is – maar die past niet in mijn boekenkast!

Race tegen de vloek – Chantal de Boer & Juliëte Peeters

Rond november kreeg ik een berichtje van Juliëtte of ik haar en Chantals boek zou willen lezen. Hij was net uitgekomen en dat leek me superleuk, dus stuurde ik haar een berichtje terug met ‘graag, dankjewel’ en het boek verscheen vanzelf in de brievenbus. Het boek volgt het verhaal van Lena en William en de dunne lijn tussen haat en liefde. Race tegen de vloek is hun gezamenlijke debuut met een vleugje magie. 

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Dit is een boek waar ik al een tijdje over twijfelde. Ik mocht hem lenen van Jill, en vervolgens zag ik het boek voorbijkomen op Instagram waar iemand hem weer verkocht. Er volgde een kort review-gesprekje en toen zei ik maar gewoon ja. Dit boek hield me namelijk ook al een tijdje vast, maar ik had niet van iedereen goede woorden erover gehoord. Hij ligt nu nog mooi te wezen op mijn TBR-stapeltje, omdat ik eerst Race tegen de vloek wil uitlezen.

Evermore – Sara Holland

Hoe kan ik Evermore nou bijna vergeten? Ik had Everless zo ontiegelijk snel uit toen ik van de zomer in Scheveningen was. Ik las voor het slapengaan, op het strand, bij een strandtent, terwijl we op het eten wachtten, in het casino toen ik al dat gepingel zat werd en gewoon een rustig moment zocht. Het was zo goed bedacht. Evermore komt als het goed is eind deze maand uit, dus nu nog even gauw pre-orderen en dan heb ik ‘m gelijk de 23e

En dan heb ik nog een paar twijfelgevalletjes… 

To All The Boys I’ve Loved Before – Jenny Han

De film was gaaf, de eerste keer dan, ik had de tweede keer gehoopt meer verliefd te worden maar dat viel wel mee. Iedereen was lyrisch over de film. Ik ook wel, maar net niet helemaal. Omdat ik ook wel goede verhalen heb gehoord over de boekenreeks, wilde ik het wel doen, maar net toen ik boek een wilde kopen, gooide de uitgever boek twee ineens uit de verkoop. Ik wil niet met drie verschillende boeken zitten uiteindelijk, dus toen pastte ik weer. Doen of niet?

Ash Princess – Laura Sebastien

Toen ik in november bij Ismay was, wandelden we natuurlijk ook even de boekhandel in. Ik kwam daar de Nederlandse versie van Ash Princess tegen. Door het inkijkexemplaar van Bol, begon ik al te twijfelen. Wat een moeilijke namen allemaal! Net als bij Koninginnen… het verhaal klinkt op zich wel tof, maar ik schrik een beetje af door de namen.

Duistere Troon – Kendare Blake

Precies om die reden hierboven staat Duistere Troon, deel twee van Koninginnen op mijn twijfellijstje. Toen ik boek een las, wist ik nog niet dat het een serie was, misschien dat ik daarom zo twijfelde of ik wel verder wilde lezen. Ik liet namelijk in mijn reviewvideo weten dat ik het te vaag vond en dat er nog te veel vragen openstonden… dus wie weet?

Dat waren ze alweer. Mooi begin voor 2019 met bijna vijftienhonderd woorden voor de eerste blogpost. Ik praat gewoon graag over boeken!

Wat was jouw favoriete boek van 2018 en welk boek wil je in 2019 echt niet laten liggen? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

1 Reactie

  1. 5 januari 2019 / 16:49

    The Great Gatsby van F. Scott Fitsgerald wil ik ook nog heel graag lezen! Hopelijk in 2019…

    Babe, You got this heb ik gelezen, leuk en interessant boek, aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: