Mijn februari 2019

Mijn februari 2019

Februari, de maand van de bizar vroege lente! De maand waarin ik mijn geliefde het Garamond-lettertype even opzijzette voor Calibri en waarin de hele familie samenkwam voor het klussen bij oma. Niets ernstigs, het was tijd voor een lenteschoonmaak van de meubels, het plafond en de muren, haha. 

Hoogtepunten

Ik kan me niet goed herinneren wat ik aan het begin van de maand deed, behalve angsten overwinnen en daar kan je in maart meer over lezen. Het eerste wat ook in mijn agenda staat, is op de 10e: Joke en ik gingen weer samen schrijven. Op Valentijnsdag begon mijn nieuwe keuzevak en jongens, wat is dat gaaf. Ik heb namelijk gekozen voor Nederlands ondersteund met gebarentaal. Ik kan al groeten, tellen tot 100 en een paar kleuren. Het handalfabet zat al in mijn hoofd. De laatste twee/drie weken van februari stonden in het teken van klussen bij oma. Ergens voor de 16ehad ik oma’s hoge, donkerbruine – ondertussen antieke – wandkast leeggehaald, want op zaterdag de zestiende kwam een ook een nieuwe kast brengen! Eentje die lager is, lichter van kleur, en waar dus ook minder in past. Dat betekende een flinke lenteschoonmaak voor oma. Voor de tweedehandse kast kwam, hadden een tante en ik oma om de beurt geholpen met het leeghalen en uitzoeken van spullen. Zo zijn er twee dozen en een tas naar de rommelmarkt gegaan om anderen mee blij te maken. Toen op die zestiende de kast eindelijk stond, en we als verrassing ook nog een andere luie stoel hadden neergezet, wilde ik de kast gelijk weer indelen. Tot een andere tante voorstelde dat ik mee naar de kinderboerderij zou gaan. Mijn achternichtjes waren er ook bij, en dus ging ik met alle plezier mee. Die twee dames hebben ook goed geholpen met het sjouwen, en achteraf kregen ze de oude sleuteltjes van de zes deurtjes van de kast om mee te spelen. We aten frietjes op het Havenhoofd, heerlijk in de zon en de meiden in het zand en daarna gingen we kijken op de kinderboerderij. Dat was het weekend dat ik echt voor het eerst zonder jas van de zon kon genieten! Want die zondag zat ik van twaalf tot twee buiten te lunchen. Oma wilde toen nog niet naar buiten, want ze begon verkouden te worden, maar ik genoot wel. In deze twee weken las ik ook twee boeken! Maar daar binnenkort in een video meer over.

Zaterdag de 23ewas de grootste en eerste echte klusdag. Omdat oma nu een nieuwe kast had, zag de strepen van nicotine op de muur waar de oude kast gestaan had. In de 53 jaar dat oma nu in dit huis woont, is er altijd veel gerookt. Maar als we dan zouden gaan verven, zouden ze gelijk het plafond meenemen, en tja, dan ook maar van top tot teen dus ging een dag later de vloerbedekking eruit. Op zaterdag kon ik helpen met afplakken, maakte in een luxe lunch klaar en ’s middags ging ik tompoesjes halen. Zondags deed ik precies hetzelfde door de lunch klaar te maken, maar ik hielp ook door de vloerbedekking weg te halen. Ik word er zo blij van om te zien dat iedereen zo voor oma klaarstaat. Zo hebben we de afgelopen twee weken de helft van de familie opgetrommeld om te komen helpen.

Maandag de 25e gaf ik mijn laatste Bol.com bon uit voor twee nieuwe boeken en ging ik weer naar oma. Dit keer om de plinten te poetsen zodat alles klaar was voor de nieuwe vloerbedekking. Omdat oma zo verkouden was, had ze in het weekend niet zo’n zin om buiten te zitten, maar ’s maandags ging ze eindelijk met me mee! Daar zaten we dan, van half drie tot half vijf moet onze boeken buiten, heerlijk in de zon.

Dat was nog niet al het geklus… woensdag zette ik mijn wekker zodat ik kon zien hoe het bedrijf de vloerbedekking legde. Alle meubeltjes stonden zo weer op zijn plek! En oma raakte maar niet uitgekeken op haar ‘nieuwe’ woonkamer, zo mooi is het geworden.

De laatste week van januari was de voorjaarsvakantie. Ik wist van tevoren al dat ik sowieso een dag of twee bij oma zou helpen, een dag weg ging en dat er nog een hoop gedaan moest worden. Daarom plande ik goed vooruit met mijn Best Self Journal. Zo kon ik mijn tijd maximaal benutten. Al moet ik wel zeggen, op de dinsdagochtend, na het boodschappen doen, kakte ik in terwijl ik op de postbezorger wachtte. Daar ging mijn planning. Dus het is nu nog een kwestie om me er echt aan vast te houden. En zoals elke februari sluit ik deze ook weer af met de verjaardag van mijn tante! 

En dat was mijn hele recap van het klussen. Waarom ik dit zo uitgebreid beschrijf? Zodat ik er later altijd op terug kan kijken. Het leven is kort, al helemaal als je al 86 bent, en ik wil zoveel mogelijk herinneringen vastleggen voor later.

Schrijven

Joke en ik kwamen de tiende van februari samen om een beginnetje te maken aan het laatste deel van het boek. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar wel dat de eerste versie nu écht bijna af is. Het is nog veel stukjes toevoegen. Hier en daar hadden we teksten rood gemaakt omdat we meer details wilden. Dus die gaten zijn we aan het opvullen. De vijftiende maakte ik het laatste hoofdstuk af voor het herschrijven van mijn boek. Ook stuurde ik het weer op naar Melissa, en voor de eerste keer naar Sam! Dat was super spannend. Ik kan nu wel zeggen dat ik trots ben op wat ik geschreven heb, en dat voelt goed. Zelfs na een lang dagje klussen op de 24e, ging ik nog verder aan mijn boek. Het was tijd voor de synopsis. En hoewel ik totaal geen zin had om overeind te komen en werk te verrichten, liet ik me door Rianne op Twitter motiveren. Zij was ook net aan haar synopsis begonnen. En toen knalde ik gewoon binnen een uur een samenvatting van twee pagina’s neer. Dat moet nog wel ingekort worden, hoor, maar dat komt wel goed. Er is deze week nog meer werk aan de winkel, maar daar zal ik je volgende maand wel op updaten. 

Muziek

Bebe Rexha – Last Hurrah
Billie Eilish – bury a friend
The Chainsmokers – Who Do You Love ft. 5SOS

Het was een beetje lasting om goede muziek te vinden deze maand. Wat zijn jouw favoriete nummers? 

Ik maakte video’s over…

Welke boeken las ik laatst #8
Schrijf met me #2

Volg je me al op Instagram?

Heb jij ook zo kunnen genieten van het stralende zonnetje? Zat je veel binnen met huiswerk of vierde je carnaval uitgebreid met pizza als ontbijt? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

  1. 2 maart 2019 / 16:00

    Leuk overzicht! Ik zat de voorbije maand vaak buiten met huiswerk (het nuttige aan het aangename koppelen enzo… 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights