Mijn januari 2020

Dat was januari – mijn laatste maand school zit erop. Van het hele jaar, van de hele opleiding. Het afstuderen begint overmorgen tegelijk met de eerste werkweek van februari. Ik ben best een beetje nerveus, maar dat is ook logisch. Nog even en ik sta met mijn diploma op het podium als Communicatiespecialist. Maar eerst nog vier maanden stagelopen bij de Kunsthal.

Niets is in mijn ogen gezelliger dan tijd doorbrengen met mijn oma, zeker nu dit nog kan. Ik bleef met Oud en Nieuw weer bij haar slapen, verzorgde de lunch, we wandelden en deden spelletjes. ’s Middags kwam de familie samen, maar niet iedereen, zo zit eentje ergens in Antarctica op een cruiseschip. Zij komt terug van haar zes maanden stage als ik net een week of twee bezig ben. 

Na heel wat zelf gefrunnikt te hebben, koos ik ervoor om toch in een logo te investeren. Elke keer dat ik naar designers keek, kwam ik weer terug bij Anne van Studio Solveig. Ik stuurde haar een mailtje, we belden zo’n half uur over alle opties en binnen een week had ik de eerste schetsen al binnen. Ik kan je vertellen dat er pareltjes tussen zaten, maar het proces is nog niet afgelopen. Stay tuned voor het uiteindelijke ontwerp. 

Omdat ik pas in november van start ben gegaan als zelfstandig ondernemer had ik nog niet een btw-aangifte hoeven invullen, tot deze maand. Ik ging er in de eerste week gelijk voor zitten. Niet iedereen vindt dit leuk om te doen, maar ik vloog er zo door heen. Ik had twee vraagjes aan mijn zusje en hield er een artikel van de Happy Financial naast en het was zo geschied. 

Ken je Nikki nog? Een tijdje geleden mocht ik foto’s maken van haar eerste boek De wijze lessen van een twintiger en nu had ze een supertoffe vraag voor mij: of ik een interview wilde afleggen voor haar nieuwe E-book Indie (waar ik ook de titel voor heb verzonnen, haha!). Natuurlijk wilde ik dat. Vier dagen later stonden mijn antwoorden op papier en kreeg ik zelfs al de uitgewerkte versie toegestuurd. Hij is nu klaar voor de pers – de digitale pers dan. 

Maandag 6 januari staat in mijn agenda als de dag van het Zandkasteel. Daar hoort nog wel het een en ander aan informatie bij. Ik zat een uurtje in het casino samen met mijn moeder omdat mijn zusje nog niet uitgesport was, en het was toen dat ik een nieuw idee voor een boek kreeg. Mijn huidige fantasy manuscript ligt nu bij Nienke dus kon ik door met deel twee, maar ik kreeg advies om hier nog even mee te wachten. Iets met verloren tijd mocht het eerste deel uiteindelijk niet bij een uitgeverij ‘aangenomen’ worden. Het voelde zó goed om eindelijk weer een idee te krijgen, dat ik er langzaamaan mee aan de slag ben gegaan. Hoe dat proces eruitziet kan je binnenkort lezen in een grote schrijfupdate. 

1 het begin van het zandkasteel
2 ik zocht de Chinese Muur op de kaart
3 het leerproces

De derde week van januari zat vol met groene blokjes – ik moest weer aan de studie voor mijn tentamen. Ik had de twee weken hiervoor ook al het een en het ander gedaan, maar dan op een laag pitje. Nu ging ik er vier keer per dag voor zitten. Zaterdags had ik het tweede feestje in een rij van zaterdagen en misschien dronk ik vijf whiskycola. Misschien. Het was lekker. 

De vierde week was het drukste van allemaal – het was de laatste echte week van het derde semester. Op maandag had ik mijn assessment en laatste theorietentamen. Was ik zenuwachtig voor die laatste? Ja! Maar uiteindelijk ging het hartstikke goed, dus dat is mooi. De dag erna had ik mijn eerste fotoshoots van het jaar! Die middag stond ik samen met Linda en Nikki in de straat en de speeltuin om foto’s van deze gezellige dames te maken. 

En de dagen erna waren het spannendst. Is dat nog een woord? Volgens mij wel – hoe dan ook, ik had mijn drie inwerkdagen bij de Kunsthal. En wat was dat gaaf! Ik kan niet wachten tot het 3 februari en ik kan beginnen! Ik mag ook nog eens meewerken aan een hele toffe tentoonstelling, maar ik hou dat nog even geheim. Deze week sloot ik op de zaterdag af met het derde feestje: mijn oom werd de dag ervoor 59 en gaat met pensioen (legerleeftijd) dus dat moest gevierd worden! 

De hele maand januari zou ik afsluiten met de studiereis. Ik wilde eerst naar Boedapest maar wilde niet in mijn eentje kou lijden, dus besloot ik thuis te blijven. MAAR. Ik stootte op de maandag zo hard mijn teen, dat hij scheef stond. Ik moest foto’s maken in het ziekenhuis waaruit bleek dat er een scheurtje in het bot van mijn teen zat. Ai, jakkes. Dus het was geen studiereis voor mij. In plaats daarvan zat ik de hele week met mijn voet omhoog en liep ik met krukken. Au, au, au…  

Nu gaat het afstuderen beginnen. 

DOELEN

Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je dat ik diverse doelen opstel aan het begin van het nieuwe jaar. Het zijn geen resoluties en het zijn ook geen stappenplannen, maar alleen doelen. In februari zou ik een goede start willen maken wat betreft het afstuderen. Hier valt mijn plan van aanpak voor mijn scriptie onder en twee á drie weken voor mijn onderzoek. Daar wil ik gewoon een sterke start mee maken want een goede start is het halve werk – of zoiets. 

Wat is jouw doel voor februari?

Liefs,
Femke

Sta jij al ingeschreven voor mijn ‘Woord van de Maand‘-nieuwsbrief?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights