Semester 3 van mijn opleiding zit er nu ook op

Semester 3 van mijn opleiding zit er nu ook op

Momenteel zit ik op de helft van mijn opleiding Crossmediale Communicatie en volgende maand gaat het afstuderen beginnen. Vorig schooljaar blikte ik terug op alle vier de lesperiodes, maar dit keer bundel ik de eerste twee samen: semester drie.

We organiseerden een event

Dit jaar was ons grootste vak ook weer Beroepsproduct. Vorig jaar maakten we een campagne voor een goed doel en ons eigen magazine, dit keer mochten we een evenement organiseren. Het was ook weer voor een goed doel, Stichting jarige Job, en we kozen voor de doelgroep ouderen. Zo hadden we twee vliegen in één klap en konden we de twee goede doelen combineren. Hiervoor moesten we ook onderzoek doen. Daaruit was gebleken dat er heel wat eenzame ouderen waren in Nederland. Het was fijn dat onze vermoedens werden bevestigd zodat we door konden met ons idee.

Een bingoavond voor ouderen in Oud-Beijerland. We besloten ons evenement zo vroeg mogelijk te doen, op 27 november al. We waren in totaal een van de eerste vijf groepen. Het geld dat we uiteindelijk opgehaald hadden met de entreekaartjes werd overgemaakt naar Stichting Jarige Job. 

Mediapsychologie & Marketing

Als je mijn vorige vier updates hebt gelezen, weet je dat ik elke keer bij een theorietoets een herkansing had. Nou! Ik kan je met trots vertellen dat ik de eerste toets dit eerste semester in één keer heb gehaald – deels met geluk, want een vraag was niet compleet. Met een mooie 6,1 voor Mediapsychologie haalde ik de eerste periode. In de kerstvakantie begon ik direct met het leren voor de volgende toets. Ik pakte steeds de eerste vier dagen van de week om ’s ochtends een uurtje aan de samenvatting te werken. Het waren ook maar vier lessen, vandaar maar vier dagen. Na de vakantie maakte ik oefenkaartjes, ook weer per les een uur op een dag. Maar met het oefenen verdubbelde ik de leermomenten. Minstens drie keer per dag oefende ik met die kaartjes.

Afgelopen maandag was die toets… en die ging verrassend goed! Nu is het afwachten op het cijfer, en dat duurt meestal nog wel even.

Hoe zit het met de rest?

Voor rest van de vakken, Beeld, Engels, Online Skills, Onderzoek en Tekst, moest ik weer portfolio’s maken. Bij Online Skills leerden we meer over SEO en hoe je deze op je eigen website kunt toepassen. Dat heb ik natuurlijk gelijk op mijn eigen website aangepast. Voor Engels mochten we iemand interviewen en daarna hem ik voor de freeform opdracht een podcastaflevering gemaakt. Ik noemde hem ‘Morning Comms’ – een mix tussen communicatie (vandaar die dubbel m) en geïnspireerd door walkietalkies. 

Nu is het afwachten op cijfers. Voor de meeste projecten heb ik al cijfers terug. Onderzoek is bijvoorbeeld al afgerond. Maar vorige week zondag was de laatste deadline. Dus nu is het verder ook afwachten tot ik aan stage mag beginnen! 

Hoe is dit halfjaar van je opleiding of jouw afsluiting van het jaar verlopen? De eerstvolgende schoolupdate zal in juni online komen, want dan laat ik je weten of ik geslaagd ben!

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 25 januari 2020 / 16:14

  Altijd spannend die periode van wachten op je resultaten, maar je hebt het vast goed gedaan! Ik heb momenteel nog één weekje examens en dan zit mijn 3 semester van mijn opleiding erop, maar veel belangrijker: dan heb ik een weekje vakantie, hihi. Veel succes alvast voor het laatste halfjaar van je opleiding!

  • Femke
   Auteur
   25 januari 2020 / 16:18

   Ah super veel succes! En geniet van je week vakantie. Ga je nog wat leuks doen? Dankjewel lieve Laurine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: