Mijn december 2018

Mijn december 2018

Hoe cliché het ook klinkt, december was een maand van realiseren en reflecteren. Terugkijken op oude projecten om er stukken uit te halen die te redden zijn. Maar ook om angsten onder ogen te komen en me daar aan over te geven. Het kan eng zijn als iets er ineens niet meer is, wat zo in je dagelijks leven is geïntegreerd. Daarom was het nu de juiste tijd om dit te zien, te merken en te leren kennen. December was zeker een groot hoogtepunt.

Hoogtepunten

Het aftellen tot kerst begon, en daarmee ook Vlogmas. Dit jaar wilde ik graag meedoen en dat deed ik dus ook. Van tevoren had ik genoeg ideetjes op papier staan om geen saaie dagen te laten zien – ook al is dat wel het echte leven. ‘Gelukkig’ had ik toch twee dagen niets gefilmd. Zo kreeg iedereen toch een blik van mijn studentenleven te zien. Veel huiswerk, heel veel. Op 2 december kwam Joke naar oma. We maakten een plan om deel drie van oma’s biografie te tackelen en organiseerden losse informatie. Op 3 december bestond mijn website een jaar! Ik hield een winactie op mijn YouTube-kanaal en dat pakketje is ondertussen al bij Laurine. Ik haalde een deadline. Ik haalde een tweede deadline. En een derde. Deze maand was vooral een maand van losse eindjes aan elkaar knopen. Zo had ik namelijk veel volle studeerdagen. Maar hierdoor heb ik ook een manier van leren – leren kennen die ik fijn vind. Ik denk dat ik daar binnenkort een blogpost over schrijf. Iets met effectief leren. O! Op de negende ging ik met Sam naar Scheveningen. Net als die van de dertiende, heb ik ook gevlogd toen ik met Jill Rotterdam ging verkennen. Doordat mijn mental health die week niet top was, besloot ik niet naar de Clavis kerstborrel te gaan. Hoe graag ik dat ook wilde. Ik had ook een toets. En de dag voordat ik die had, kreeg ik eindelijk alle termen in mijn hoofd.

Schrijven

Qua schrijven gooide ik het ook helemaal om. Ik liet mijn NaNoWriMo verhaal in de steek en ging terug naar mijn eerste, echte boek: Achter Hemel en Aarde. Herinner je je de Verlaten Manuscript-serie nog? Daar komt binnenkort een nieuwe update voor. Het is veel puzzelen, meer kan ik je nog niet vertellen. Wat ik wel kan vertellen, is dat ik er ontzettend veel plezier in heb, haha. Ik mag mijn oude personages weer tot leven brengen. Carré blijft speciaal.

Muziek

Little Mix – Strip
Little Mix – Think About Us
Little Mix – Told You So
Little Mix – More Than Words
Bebe Rexha – I’m A Mess
Woodkid – Run Boy Run
RAIGN – Who Are You
Thirty Seconds To Mars – Love Is Madness (ft. Halsey)
Fleurie – Love Has No Limits

Ik schreef over…

mijn november
mijn blogverjaardag
een boek in 30 dagen schrijven
kerstversiering met een emotionele waarde

Ik maakte video’s over…

Vlogmas! Ik telde met video’s af tot de kerst. In deze afspeellijst kan je alle video’s terugvinden.

Volg je me al op Instagram?

Met deze nieuwe update van WordPress wordt het bloggen heel moeilijk gemaakt. De editor flipt steeds. Hebben andere bloggers met WordPress hier ook last van?

Hoe is het al het einde van het jaar? Heb jij al goede voornemens voor volgend jaar opgeschreven, of doe je daar niet aan?

Liefs, en een hele fijne jaarwisseling,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights