Een boek schrijven in 30 dagen

Dertig dagen. 24 uur per dag. En zo’n 50.000 woorden om te schrijven. Met 1667 woorden per dag heb je op 30 november de 50K. Maar een boek schrijven in 30 dagen… hoe doe je dat dan?

Geloof me, het kan wel. Als je je er maar toe zet. Of het mij dit jaar is gelukt? Nee, dee keer helaas niet. Maar ik heb al wel drie overwinningen in the pocket, twee keer met Camp de 50.000 in 2016 en een NaNoWriMo vorig jaar. Deze keer had ik net op het nippertje mijn outline af en als ik had gewild, had ik het wel gered voor het einde van de maand. Maar doordat ik me door school en twijfels liet afleiden, behaalde ik zelfs met moeite 12.500 – een vierde van NaNo.

De statistics

Mijn statistieken zijn deze maand dus een beetje aan de sombere kant, daarom laat ik die van vorig jaar zien. Het woordaantal dat ik toen steeds per dag gemiddeld schreef, daar deed ik toen een uur over, en nu ongeveer twee. Schrijven is trainen – net als met je buikspieren. Op de vijfentwintigste dag behaalde ik de vijftigduizend. Toen was ik het voor mij wel goed en ben ik gestopt. Uiteindelijk schreef ik er nog zo’n 17.000 bij. Dat was mijn manuscript LIS, waar ik je vorige maand nog over vertelde.

De moraal van het verhaal

Blijf oefenen. Schrijven is echt een spier, hoe vaker je het doet, hoe beter en gemakkelijker dat het zal gaan. Practice makes perfect.

Veel succes!

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: