Mijn april 2020

Mijn april 2020

April was een maand van veel content creëren voor zowel mijn scriptie als mijn socialmediakanalen. Ik zorgde voor structuur in mijn dagen maar toen de derde week van april begon, de vijfde week thuiswerken, voelde ik me iets minder gemotiveerd om werk gedaan te krijgen. 

Week een

Op de tweede dag van de nieuwe maand uploadde ik sinds lange tijd weer een YouTube-video. De video ging over de echte reden dat ik ooit met YouTube ben gestart. Niet alleen met YouTube schoot de content op; ik schreef een hele hoop blogs vooruit zodat ik me tijdens Camp NaNoWriMo daar niet op hoefde te focussen. Een reserve is altijd fijn. 

Week twee

Dit was me toch een drukke schrijfweek. Ik besloot na een aantal vage werkdagen (doordat ik slechter gepland had) mezelf te belonen met het schrijven. In de schrijffabriek schreef ik al dat de outline me steeds niet lukte. Binnen drie dagen had ik dat ding eindelijk af! Hoeveel uur ik er in totaal mee bezig ben geweest, lees je in het derde deel van de schrijffabriek. 

Deze week moest ik vooral veel op school focussen. Ik had woensdag namelijk mijn tussentijdse presentatie voor mijn stagebegeleider en stagedocent, die ging best goed, maar doordat deze mijn week op een vage manier doorbrak, was ik de rest van de week minder gefocust. Tussendoor moest ik nog de vervangende opdracht maken voor de studiereis en toen raakte ik helemaal de draad kwijt.

Week drie

Het Paasweekend was een stuk minder zonnig dan die van week twee, waar ik een lekker bruin kleurtje heb opgedaan. Maar omdat wij thuis de meeste feestdagen zoals Pasen, Koningsdag en zelfs Kerstmis niet echt vieren, was het een normale zondag en maandag. Ik ging ’s maandags gewoon weer met mijn scriptie verder.

Op de zeventiende stapten mam en ik spontaan in de auto om bij Anne op bezoek te gaan. Toen we daar aankwamen had ze een picknick geregeld en gingen we naar een van de weinige openbare plekken waar je wel naar toe mocht. We hebben een uurtje geluncht, voor we alles inpakten en nog even een mini fotoshoot hielden. Zelfs mam ging op de foto! Daarna hebben we bij Anne om de hoek bij het water gelegen, dat was heerlijk.

In het zonnetje las ik lekker verder in het tweede deel van de Schemering-trilogie, ‘De kleuren van schaduw‘. Ik heb nog een klein beetje te gaan, maar ik heb met mezelf afgesproken geen nieuwe boeken meer te komen tot mijn scriptie af is. Au…

Week vier

Ik pende een heleboel blogposts voor mei (en blijkbaar ook eentje voor juni omdat ik vergeten was om hem in te plannen voor deze maand). Joke en ik spraken twee keer bij haar op de boerderij af om aan oma’s biografie te schrijven. Als je nog snel bent, kan je je nu nog inschrijven voor de nieuwsbrief van maandag want ik ga iets heel gaafs over dat boek met je delen! O, en dan de persconferentie. Ik had het al wel verwacht eigenlijk. Ik had wel verwacht dat het verlengd zou worden en dat zou betekenen dat ik helemaal niet meer terug zou komen op mijn stagebedrijf. Gelukkig kon ik wel met opdrachten aan de slag zodat ik ook een beetje voor het bedrijf kon werken.

Deze week ging ik ook een dagje naar mijn vader. Het was, voor maart dan, heel lang geleden en we trekken het beetje bij beetje weer op de rails. Dat is erg fijn. We maakten er een heel dagje van. M’n zusje en vader deden een rondje op de mountainbike voor een kustmarathon die in het najaar gepland staat en ik had ’s ochtends een vergadering van stage die ik zou notuleren, dus die deed ik bij pap op kantoor. ’s Avonds maakte ik met pittige tofublokjes shoarmabroodjes voor iedereen en deden we nog een spelletje.

Week vijf

Week vijf begon met Koningsdag! Die we nu eigenlijk niet kunnen vieren… ik keek er wel naar uit om dit jaar een keertje in de ochtend naar de rommelmarkt te gaan. Die miste ik elk jaar omdat ik met mijn luie achterwerk dan nog in bed lag, haha. Deze week werkte ik ook drie vergaderingen uit in notulen en zag ik het zonnetje plaatsmaken voor nieuwe lentebuien. Daar is ook niets mis mee. Dat is lekker schrijfweer!

Dit maandoverzicht is best kort, zie ik nu. Ik deed veel van hetzelfde. Zo zagen de meeste dagen eruit: ochtend scriptie, lunch, bloguurtje of vergadering, koffie bij oma, schrijfuurtjes, sporten om 17:00 uur en dan koken, ’s avonds YouTube-filmpjes kijken of schrijven aan een nieuw project. O, en elke avond 500 woorden voor Camp NaNoWriMo – en ik kon alle motivatie wel gebruiken in de laatste week. 

Hoe was jouw april? Ben je een beetje door de lockdown gekomen?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights