Ik doe mee aan Camp NaNoWriMo

Door al dat thuiszitten ga ik steeds meer binnenvetten. Ik vind namelijk dat ik veel te weinig schrijf en wel blijf zeggen dat ik mijn droom waarmaak. Dus daar ga ik verandering in brengen: ik doe mee met Camp NaNoWriMo!

Camp NaNoWriMo is het zusje van NaNoWriMo: National Novel Writing Month dat in november plaatsvindt. Camp komt twee keer per jaar voor, in april en juli, en daar hoef je niet per se het grootse doel van 50.000 woorden te halen, dat is alleen in november zo.

Zoals je in de schrijffabriek al kon lezen en volgende week woensdag in deel twee, ben ik met een nieuw schrijfproject bezig geweest. Voor nu heet het zandkasteel. Ik heb er al een groot deel van de worldbuilding op zitten en zo’n 75% van de outline staat klaar (zo plot jij ook met procenten). Maar ondanks dat, is het alweer zo’n drie weken geleden dat ik daaraan heb gewerkt. Ik was te gestrest rondom het coronavirus en het afstuderen en mijn scriptie heeft voorrang. Maar omdat ik al behoorlijk ver ben qua opdrachten, steek ik het vuur van het schrijfpitje weer aan. 

Hoe zit het dan met mijn andere project ‘Van Bloed en Marmer’? Die ligt even aan de kant om te ademen en daarna ga ik er met feedback weer tegenaan.

Wat is mijn doel?

Dit jaar is mijn aprildoel 15.000 woorden. Dat is gebaseerd op 30 dagen in de maand en dan zo’n 500 woorden per dag. Elk klein beetje voortgang is voortgang. Ik ga niet aan het verhaal zelf schrijven, maar ik ga prompts invullen die mij helpen om de wereld verder te ontwikkelen. Het gaat me ook helpen om weer in de schrijfsfeer te komen.

De schrijfprompts 

Alle schrijfprompts komen van E.A. Deverell, een van mijn favoriete schrijfbronnen op Pinterest. Ja, op Pinterest, want daar vind ik de meeste van haar tips. Ze heeft ook een blog, maar die bezoek ik niet vaak. Ik ga ook niet alle prompts delen. Om daar achter te komen moet je mijn Facebook en Instagram in de gaten houden, daar wil ik steeds een stukje delen.

Maar ik zet wel een paar interessante schrijfprompts op een rijtje:

 1. Een personage ontdekt een geheime (of verboden) doorgang of locatie.
 2. Een oudere vertelt jongeren of buitenlanders de geschiedenis en legendes van hun volk.
 3. Een personage komt aan op zijn werkplek.
 4. Iemand ontmoet ‘s werelds meest waardevolle bron.
 5. Een groep personages woont een ritueel bij.
 6. Een personage of groep personages bestudeert een kaart.
 7. Een personage komt in contact met een cultuur met een andere technologie dan de zijne.
 8. Hij of zij verkent de wereld ‘s nachts, of wanneer de meeste mensen rusten.
 9. Een personage of groepje personages vindt een rustplaats op hun reis.
 10. Een personage ontdekt een wereld binnen de wereld.

Wil je mijn schrijfjourney in de gaten houden? Mijn profiel voor Camp NaNoWriMo is openbaar. Voeg me toe als schrijfbuddy!

Doe jij mee deze maand? En wat is je genre? 

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 3 april 2020 / 08:23

  Ah, leuk dat je meedoet! Ik ben al een jaar bezig met mijn middle grade die licht is gebaseerd op mijn jeugd (ik had namelijk vroeger sondevoeding gehad omdat ik niet durfde te eten), nu heb ik de eerste versie af en in april hoop ik het hele verhaal weer door te lopen en te herschrijven! 🙂 Heel veel succes, ik ga je toevoegen als schrijfbuddy!

  • Femke
   Auteur
   3 april 2020 / 09:17

   Wauw, dat klinkt als een heel inspirerend verhaal, Joost! Ik wens je heel veel succes met de eerste herschrijfronde ?? Yay, schrijfbuddies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights