Boekentips voor schrijvers | Indie

Boekentips voor schrijvers | Indie

Een keer per maand deel ik op mijn blog een boekentip voor het schrijven. Van plot tot dialoog – er komt van alles voorbij. De boekentip van vandaag is: Indie van Nikki Pommer.

Hier gaat Indie over

Hoe doe je dat eigenlijk, een boek uitgeven in eigen beheer? In Amerika is het razend populair om de stoute schoenen aan te trekken en je boek zonder hulp van een uitgever op de markt te brengen. Zoals velen trends van de oceaan overwaaien richting ons kikkerlandje is dat ook het geval met je boek in eigen beheer uitgeven. 

Waarom? Wat dacht je van de creatieve vrijheid, grotere winstmarges en direct contact met je publiek? Het zijn voordelen die het uitgeven in eigen beheer zeer aantrekkelijk maken. Tegelijkertijd zijn natuurlijk ook minder leuke dingen waar je rekening mee moet houden. In Indie neemt Nikki Pommer je mee op reis door de (onbekende) wereld van uitgeven in eigen beheer – om je zo een eerlijk en transparant beeld te geven van wat er komt kijken bij het zelfstandig uitgeven van een boek.

We starten bij A en gaan door tot Z. Na dit e-book ben jij volledig bijgepraat over de ins en outs over uitgeven in eigen beheer. Wat zijn de benodigdheden om van je manuscript een boek te maken? Hoe krijg je je boek in de boekhandel of zelfs in de bibliotheek? Wat voor rol speelt social media voor indie-auteurs? En hoe bouw je een fanbase op? Indie is het perfecte boek om jouw plannen van een eigen boek concreet te maken.

Waarom is dit boek handig voor het schrijven?

Pommer behandelt in haar boek allerlei facetten van het uitgeven in eigen beheer. Ze geeft in Indie al haar geheimen (schrijftips) prijs. Voor de schrijvers die ook altijd al een eigen boek willen schrijven en uitgeven, hebben aan dit boek een handig stappenplan. Vanwege alle onderdelen én het expertpanel dat verschillende onderdelen van het uitgeefproces bespreken, krijg je een blik in het werk dat allemaal achter de schermen gebeurt. 

Wat heb ik geleerd van deze boekentip?

Toen ik Indie las, voelde ik de schrijfkriebels weer omhoogkomen. Je krijgt zin om de teugels zelf te grijpen en alles zelf uit te vogelen. Het is veel werk, begrijp me niet verkeerd, maar in Indie staat een fijn stappenplan met goede handvatten om je op weg te helpen. Ik leerde vooral hoeveel mensen er eigenlijk aan een boek meewerken. Indie behandelt een heleboel en is daarom voor mij hét stappenplan voor selfpublishing.

Ik schreef eerder al een recensie over dit boek. 

Welk boek met schrijftips raad jij aan?

Liefs,
Femke 

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights