Mijn mei 2021 maandoverzicht

Mijn mei 2021 maandoverzicht

Ik denk dat dit een van mijn raarste maandoverzichten is, maar ik kan er wel hard om lachen. Daarom geen lange intro en let’s go!

De eerste week van mei

Mei begon enorm goed. Op de laatste dag van april kwam onze Indie Award binnen. De unboxing daarvan vind je op mijn YouTube-kanaal terug. Dat hele weekend kon vervolgens niet meer stuk. Dat zeg ik nu wel, maar er gebeurde toch iets op de zaterdag dat mijn weekend helemaal had kunnen verpesten.

Zaterdag had ik met Nikki in Breda afgesproken. Zoals gewoonlijk gingen we lunchen bij Inspire om daarna flink bij te kletsen over alles en nog wat. Maar nog voordat mijn lunch kwam, gebeurde er zoiets goors. Ineens voelde ik iets op mijn arm, en op mijn hoofd, en op mijn rug, en een kletsend geluid op de grond en de dames van een ander tafeltje die ‘oooooh’ zeiden. Ik maakte zo’n rare beweging en bevroor. Een duif had mij als doelwit uitgekozen en mij helemaal onder gekakt. Het schoonmaken was een dingetje, want het kwam niet meer uit mijn jas, maar Nikki, as the best friend she is, heeft enorm geholpen met het afdoen want het zat vooral op plekken waar ik niet bij kon. Maar ja, ik kon er ook zo om lachen. Vogelpoep brengt geluk, toch?

De tweede week van mei

Woensdag was een drukke dag. ’s Ochtends begon ik met mails en YouTube om ervoor te zorgen dat de video van die middag online kon komen. Omdat ik wist dat het in de middag enorm ging regenen, hield ik in de ochtend een fotoshoot met onze Indie Award. Wat ben ik toch trots op dat ding. Daarna mocht de award weer terug naar oma om een tijdje op de kast bewaard te worden zodat iedereen die langskwam, de prijs kon zien. 

Als ik nu terugkijk op het weekend van die week, ben ik heel blij met hoe productief die was. Zaterdag werkte ik aan de redactie van mijn nieuwe boek, dat schoot ineens heel erg op. De redactievlog staat inmiddels ook online. Kijk die vooral voor de behind the scenes van redactie doen. ’s Avonds organiseerde ik mijn allereerste schrijfstream op Twitch! Dat was enorm gezellig! Maar ik haalde ook de 50 volgers en behoorde daarmee bij de club affiliate op Twitch, echt supergaaf. Ik had beloofd dat ik bij de 50 volgers zou zorgen dat er een facecam kwam bij de gamestreams, dus bestelde ik de Elgato capture card en regelde ik de techniek.

De derde week van mei

De derde week van mei was een korte werkweek. Dinsdagmiddag reed ik met mam naar Goes voor haar tweede corona vaccinatie en wat voelde ik me daarna trots. Dat was de eerste keer dat ik over de langste brug van Nederland, de Zeelandbrug, durfde te rijden! Woensdag was ik ook heel productief. Na een ochtend boodschappen doen, lunchten mam en ik op een terrasje in het dorp en eindigde ik de dag met een toffe inspiratiesessie met Linda en Nikki. Zij gaan ook samen een boek schrijven en ze wilden mijn hulp voor het biografie element! 

Omdat donderdag Hemelvaartsdag was, werkte ik een dagje voor mezelf. In de ochtend startte ik met YouTube en nog eens twee uur redactie. Ik kwam erachter hoe weinig ik nog maar hoef te doen voordat het boek klaar is! ’s Middags nam ik rust, want het bleef een feestdag. Op zaterdag deed ik vooral veel administratie, plande ik blogs voor het derde kwartaal in en organiseerde ik weer een schrijfstream! Wat Twitch is, lees je in mijn Twitch-blog terug.

De vierde week van mei

Week 20, de eerste week met Lieke als mijn accountability partner. We kennen elkaar al sinds 2009 op Quizlet, ze was mijn allereerste schrijfbuddy, en nu stelde ze voor om elkaars accountability partner te worden. Het is een soort samenwerking waarbij je elkaar motiveert om elkaars doelen te bereiken. Misschien schrijf ik hier binnenkort een blog over om het proces meer te beschrijven, maar voor nu wijs ik je op de video van The Bliss Bean.

Maandag en dinsdag werkte ik weer. Woensdag was een bizar productieve dag. In de ochtend werkt eik aan mijn lezing voor de Hogeschool Rotterdam en ’s middags ging ik door 40 pagina’s redactie. Ik voelde me die avond ook zo goed en voldaan, dat was alweer even geleden. Donderdagavond knutselde ik een advertentie voor Instagram in elkaar en vrijdagavond werkte ik aan een promotieplan voor oma’s biografie en mijn nieuwe boek. 

Zaterdag bezochten mam en ik Anne in Oosterhout, waarna we van 15.09 uur tot 19.29 op het terras hebben gezeten. Die middag las ik in De grote wil van Nicolien Mizee, schreef ik de laatste hoofdstukken voor mijn nieuwe boek en genoot ik van allerlei borrelhapjes en drankjes. Omdat ik die avond niet op tijd thuis was om te streamen, streamde ik lekker op de zondagochtend. Was ook fijn om te doen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de zaterdagavond. 

De vijfde week van mei

De rest van dit maandoverzicht schreef ik afgelopen nacht om 0:16 uur… ik kon gewoon niet slapen, dus wacht, waarom doe ik niet wat werk? Ik had deze maandupdate al een tijdje niet bijgevuld, wat ik normaal gesproken elke zondag doe, maar het was er eerder niet van gekomen. Dus bij deze een kleine waarschuwing: mochten mijn zinnen niet kloppen, dan ligt het daaraan, haha. 

Ik had een extra lang weekend ingepland. Maandag was het Tweede Pinksterdag, dinsdag nam ik vrij en woensdag was mijn normale vrije dag, waardoor ik vijf dagen lang weekend had. Een mini vakantie; ik was er best aan toe. De laatste tijd sta ik niet zo zelfverzekerd meer in mijn schoenen wat betreft bepaalde keuzes, dus ik wilde deze dagen wat werk inhalen. Daar heb ik maar zo’n 75% van kunnen doen, want ik vond het ook belangrijk om juist de rust te nemen die ik nodig had. Klinkt dat een beetje logisch? Een beetje balen dat ik niet meer heb gedaan juist omdat ik koos om minder te doen? Ik hoop het maar, haha. 

Dinsdag was wel een bijzondere dag. Samen met Joke en haar dochter ging ik naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. We mogen daar namelijk ons boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ verkopen, een boek dat ook over de Watersnood gaat. Het is bizar om te bedenken dat het boek daar nu ligt, wauwie.

Verder werkte ik alleen de donderdag en vrijdagochtend, want vrijdagmiddag zag ik mijn oma weer na iets meer dan acht jaar. Ook kon ik voor het eerst haar nieuwe man ontmoeten. Wat was dat fijn, zeg! Dat weekend zaten we vervolgens ook echt niet stil, want zaterdags was de Tuintjesmarkt hier in het dorp (supergezellig met veel familie die langskwamen) en zondag kwamen mijn zusje en haar vriend op bezoek. Dat weekend verbrandde ik trouwens ook zoveel, dat ik vervolgens tot donderdag 3 juni niet fatsoenlijk kon lopen. Yup… story of my life. Mijn benen waren helemaal naar de kloten, haha, maar ze zijn wel bruin geworden en dat had ik bij lange na niet durven dromen. O! En mam en ik sloten zondag nog af met een heerlijk avondeten bij Restaurant de Lely en daarna een mini wandeling die mijn benen niet aankonden.

Wat een maand, wat een productieve nacht, wat een verhelderende weken… ik weet het allemaal even niet meer en tegelijkertijd weet ik een hoop. Dat zegt ook echt bizar weinig, maar het wordt allemaal een stuk helderder. Lol. Slaap lekker. Fijne zaterdag, fijn weekend. Tot spreeks, haha.

Liefs,
Femke

Morgenochtend stuur ik al mijn nieuwsbrieflezers een nieuwe mail waarin ik superleuk nieuws aankondig. Schrijf je nog snel in en ontvang hem ook <3

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights