Mijn podcast ‘Ondernemend Onderweg’ is live!

Mijn podcast ‘Ondernemend Onderweg’ is live!

Na twee maanden achter de schermen te hebben gewerkt aan een nieuw project, lanceer ik vandaag mijn eigen podcast! De ‘Ondernemend Onderweg’ Podcast. In mijn podcast inspireer ik studenten om achter hun ideale loopbaan aan te gaan, in de vorm van ondernemersverhalen, tips om je eigen bedrijf te starten en meer. 

De ‘Ondernemend Onderweg’ Podcast

Ondernemend Onderweg is dé podcast voor studenten die na hun studie willen ondernemen of freelancen. De afleveringen zullen vooral gaan over de verschillende kanten van ondernemen, zoals geld verdienen en tarieven bepalen, het verschil tussen freelancen en ondernemen, maar ook je missie sterk formuleren en de juiste doelgroep vinden. Dat, afgewisseld met mijn persoonlijke ervaring en geleerde lessen, is hoe ik je ga leren hoe jij als ondernemer of freelancer aan de slag kan. 

Omdat ik zelf in de toekomst locatie-onafhankelijk werken wil uitproberen, zal een enkele aflevering ook over mijn eerste reis gaan.

De eerste aflevering(en)

In de eerste aflevering, of moet ik zeggen afleveringen, duiken we direct in het vak. Als eerst de trailer: daarin maak ik kort bekend welke onderwerpen ik in de toekomst ga bespreken. De eerste aflevering daarna is mijn ondernemersverhaal, zodat je mij wat beter kan leren kennen. Daarna komt een speciale podcast over chronologisch werken. Als persoon werken we graag een plan van aanpak chronologisch uit, we bakken namelijk ook geen taart door eerst de eieren in de oven te stoppen, en aan de hand van die logische chronologische aanpak, introduceer ik de rest van mijn podcast. In de Ondernemend Onderweg Podcast ga ik namelijk niet chronologisch aan de slag. Niet eerst de basis van ondernemen, zoals je missie en waarom, maar meer spontaan onderwerpen afwisselen op wat meer actueel is. Dat is een uitdaging aan mezelf maar ook om nooit vast te lopen qua content. 

Alles op een rijtje

Aflevering #0 – De trailer

Aflevering #1 – Mijn ondernemersverhaal van de afgelopen 2,5 jaar

Aflevering #2 – Een chronologisch werkplan vs spontane projecten

Aflevering #3 – Freelancen vs ondernemer; wat wil jij bereiken?

Aflevering #4 – Hoe begin je met ondernemen? 4 dingen die ik had willen weten

Aflevering #5 – Reizen als ondernemer, locatie-onafhankelijk werken + ik ga naar Australië!

De komende tijd zal ik om de week een podcast lanceren. Wil je van elke aflevering een seintje van ontvangen? Abonneer je dan op de podcast of schrijf je in voor mijn podcast maillijst, waarin ik bij elke aflevering een samenvatting verstuur van de betreffende aflevering, inclusief shownotes en de platformen waarop je de aflevering kan vinden.

Heb je een aflevering geluisterd en bevalt het? Je helpt me onwijs door een review achter te laten in de podcast app! Onder alle reviews verloot ik binnenkort een exemplaar van mijn boek ‘Slashwerk‘.

Hoe is de Ondernemend Onderweg Podcast ontstaan?

Creatieve projecten hebben soms een bijzondere manier om zich te ontwikkelen. In het geval van de podcast, begon het met de twee woorden van de titel. Halverwege januari had ik net mijn nieuwe dienst (social media beheer) aangekondigd en had ik een kennismaking met een businesscoach op de planning staan. Ik kreeg plots de twee woorden ‘ondernemend onderweg’ in mijn hoofd. Daar moest ik iets mee doen, niet alleen omdat het lekker bekt, maar het kan voor zoveel meer staan. Wat, dat wist ik niet. Een nieuw boek? Een nieuwe blog? Een podcast of totaal iets anders, zoals een lezing? 

Drie maanden lang deed ik er niets mee. Toch bleef het idee in mijn hoofd rondspoken. Wat ik ermee wilde, wist ik nog steeds niet. Ideeën had ik genoeg. Zal ik er een podcast van maken en met blog als verlengstuk en dan ooit een boek? Ik besloot het idee van een boek nog even aan de kant te leggen, want ik had net besloten mijn aandacht te focussen op één serie. Maar het idee van een podcast, die greep me vast en liet me niet meer los. 

Op 12 april zette ik pas de eerste stappen. Ik stelde mezelf de vragen: wat is mijn format, wat zijn de categorieën, thema’s en pijlers. Vier dagen later ging ik aan de slag met podcast goeroe Jenna Kutcher. Zij raadde aan om te brainstormen totdat je minstens 25 afleveringen had, zodat je voorlopig vooruit kan. Dat deed ik en die 25 werden er 32. 

En vandaag lanceer ik eindelijk de Ondernemend Onderweg Podcast!

Shownotes

Per aflevering benoem ik soms andere bronnen of producten zoals boeken. Die vind je terug in de ‘shownotes’, dit zijn de aantekeningen (of captions) van elke aflevering. Alle shownotes zal ik delen op de websitepagina van Ondernemend Onderweg Podcast.

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights