Ik ga backpacken in Australië!

Ik ga backpacken in Australië!

Over minder dan drie maanden is het zover: ik ga van hostel naar hostel backpacken in Australië en onderweg twee vriendinnen opzoeken. De droom om naar Australië te gaan is er al jaren. In deze blog vertel ik je er meer over. Luister aflevering 5 van de Ondernemend Onderweg Podcast voor een extra persoonlijk verhaal over deze reis.

Fem, ga je echt naar de andere kant van de wereld om te backpacken in Australië?

Ik kan het zelf ook nog niet helemaal geloven. Vierjarige, zestienjarige en twintigjarige Femke zouden je ook niet geloven, maar het is echt waar. In september stap ik op het vliegtuig. De reis is voor vier weken, waarin ik vijf steden (en nog wat badplaatsen en eilanden) ga bezoeken. Dat doe ik met drie binnenlandse vluchten en drie nachtbussen. Om je een kort reisplan te geven: ik vlieg naar Sydney, vlieg door naar Cairns, volg een stukje East Coast tot Brisbane, vlieg naar Perth, vlieg terug naar Sydney en uiteindelijk weer terug naar Amsterdam. Ik ga mijn kinderdroom volgen.

Waarom Australië?

In de podcast aflevering vertel ik het verhaal van mijn familie. Mijn moeder is dertig jaar geleden op een vijf weken-durende backpackersreis geweest in Australië, mijn oma is er in 2002 nog geweest en vanaf mijn zestiende wil ik al erg graag. Toen mijn oma terugkwam van Australië, bracht ze als souvenir een poster van de Sydney skyline mee. Die hangt op een prachtige plek in haar woonkamer. Wat betekent dat ik al zo’n twintig jaar naar de skyline van Sydney kan kijken en alleen maar kan dromen over The Opera House en Harbour Bridge: ooit sta ik daar ook. Op mijn zestiende besloot ik dat ik de derde generatie wil zijn in Australië. 

Misschien herinner je nog een blog uit 2018. Ik kreeg een samenwerking voor mijn blog aangeboden om een wereldkaart te ontvangen en erover te schrijven. Dat alleen al was al een mijlpaal. Die blog heb ik nu nog steeds live staan: wereldwonderen voor schrijvers (+ wereldkaart). Daarin schreef ik voor het eerst zwart op wit dat ik naar Australië wil. 

Wat maakt dit het juiste moment om te backpacken?

Het idee om te backpacken in Australië is er dus al heel lang. Toch heb ik de keuze om te gaan pas tussen april en mei gemaakt en zette ik de eerste stap (zoals een visum aanvragen) pas begin juni. Dit is het juiste moment om naar Australië te gaan omdat twee vriendinnen ook in Australië zitten. Rianne Robben zit er al sinds begin 2020 en Nella zit er sinds april van dit jaar. Vanaf dat moment begon het bij mij ook te kriebelen. 

Ik stelde mezelf twee vragen. De eerste: Wat maakt een ander moment een beter moment dan nú, wanneer zij er ook allebei zijn en ik de helft van de tijd met hen kan doorbrengen? En de tweede: Als ik nu niet ga, wanneer ga ik dan ooit wel?

Dus sprak ik met Rianne af, wiens verjaardag in september is, dat dat de juiste maand zou zijn. In april en mei heb ik reisplanningen gemaakt, vluchten opgezocht en hostels vergeleken. Vooral veel bezienswaardigheden bestudeerd en mijn lijst met ‘must do’s in Australia’ aangevuld. Dat, en vier familieleden ondervraagd over hun bezoek. Mijn moeder, oma, nicht Joke (van oma’s biografie) die met oma meeging om haar broer, op te zoeken. Maar ik heb ook met mijn nichtje Jolijn gesproken, die al vaker op reis is geweest.

Pas toen zij half mei voorstelde dat ik haar 50 liter backpack wel mocht lenen, werd het pas echt écht. Ik ga naar Australië!

Locatie-onafhankelijk werken in Australië en reiscontent

In april en mei ging ik terug naar de basis van mijn bedrijf. Waarom wil ik ondernemen? Ik realiseerde dankzij een lezing die ik mocht geven en een boek die ik las, dat dat begonnen was met de vrijheid van boeken schrijven en geld verdienen met schrijven waar en wanneer ik wil. Oftewel, de wens voor vrijheid. Vrijheid om te werken op mijn manier. Daarom zet ik mijn werkzaamheden in Australië gewoon door. Ik wil in deze vier weken kennismaken met locatie-onafhankelijk werken en hoe het is om van een afstand /met tijdsverschil mijn freelance klussen voort te zetten. Gelukkig kan dat ingepland worden. Welke stappen ik nog meer ga ondernemen om dit zo goed mogelijk te laten lopen, ga ik nog onderzoeken. 

Maar dat betekent dat mijn content ook op de schop gaat. Ik kondigde het al aan op Instagram. Een clickbait-achtige titel vertelde hoe ik mijn blog ga verwijderen, maar toch ook niet helemaal. Ik heb mijn blog opgeruimd, oude content verwijderd, mijn inactieve reis content weer gepubliceerd en nu ben ik op zoek naar de juiste combinatie van mijn content pijlers.

Daarnaast heb ik veel social media. Ik schrijf over boeken en ondernemen, ik stream games, ik maak nu ook game video’s voor YouTube (op mijn oude kanaal, dat nu Femmechien heet), maar straks kunnen reisvlogs van Australië niet ontbreken. Daarom ga ik een tweede YouTube-kanaal aanmaken, waarop ik je meeneem in mijn leven als ondernemer/podcast host/parttime digital nomad oftewel reizen. Daar kan je nu al op abonneren!

Wanneer reis ik en kan ik al als echte backpacker van huis?

Ik vlieg begin september. Zo kan ik Sydney bezoeken, doorreizen naar Cairns en snorkelen bij The Great Barrier Reef, voordat ik naar Rianne ga. De rest van de reis zul je binnenkort op mijn YouTube-kanaal zien. Maar ik heb nog shopwerk te doen. Elektronica zoals een harde schijf voor de content en een powerbank voor onderweg. Reisspullen zoals een fluitje (veiligheid), tassloten, opberghoezen, noem het maar op. Ik ga er zeker een shoplog van maken. Ik ben van één ding wel zeker: die backpack staat me goed!

Wil je op de hoogte blijven van mijn reis naar Australië? Dat kan op drie manieren:  

  • Volg me op Instagram voor de nieuwste foto’s en video’s
  • Schrijf je in voor ‘Een brief van Femke’, waar ik regelmatig content wil delen
  • Abonneer je op mijn nieuwe YouTube-kanaal en volg alle reisvoorbereidingen en reisvlogs

Wil jij ooit naar Australië? 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights