Mijn maart 2020

Als ik eerlijk ben, heb ik een tijdje getwijfeld of ik wel een maandoverzicht zou schrijven voor maart. Ik kan de afgelopen twee, drie weken wel hard wegdenken, maar daar schiet ik niets mee op. Er zijn ook hele leuke dingen gebeurd en ik heb hard gewerkt aan mijn scriptie. Toch zorgt is de situatie ervoor dat mijn zin om te bloggen een beetje gedempt wordt en dan vooral dit maandoverzicht. 

Week 1

De maand begon heel productief. Ik liep vier dagen peer week stage, werkte de vijfde dag een mijn onderzoeken, had een gesprek voor twee mogelijke klussen en ontving het eindresultaat van mijn huisstijl. Zaterdags ging ik zelfs naar mijn zusje voor haar verjaardag, want ik zou eindelijk mijn stiefbroer en schoonzus na 6,5 jaar weer zien. Dat was rete spannend, het was wel een lange reis maar man, ik was zo blij dat ik het toch wel gegaan was. Ik heb de hele middag met hun pasgeboren baby geknuffeld en ’s avonds bleef ik onverwachts bij het grotere feest. Of ik na dat weekend twee weekenden nodig had om bij te komen? Dat wel, maar het was meer dan een geslaagd weekend. 

Week 2

De maandag erop ging alles nog soepel, ik was nog steeds erg suf van die zaterdag omdat ik moest bijkomen van alle indrukken maar ik ging wel naar kantoor. In Brabant werd er meer rondom het coronavirus bekend gemaakt en mama lachte me stiekem een beetje uit, die zaterdag zat ik namelijk met een huis vol Brabanders, haha. Er was gelukkig niets aan de hand: tot donderdag.

Donderdag kwam de persconferentie. Ik schreef er ook al over in mijn blogpost hoe het afstuderen me vergaat en dat is eigenlijk de laatste donderdag geweest dat ik op kantoor ben geweest. En het ziet er naar uit dat ik voor het einde van het schooljaar er niet meer kom ook. Hoe dat met afstuderen gaat, weet ik niet.  

Deze week zei ik ook de klussen af die ik eerder wel wilde aannemen, maar voelde me niet meer op mijn gemak bij deze opdrachtgever. Gelukkig had ik Nikki die me daarin goed advies kon geven. Maar dat minpuntje werd beloond met een veel leukere klus, en ook al wordt deze opgeschoven, blijft deze klant zo’n toffe kanjer dat ze alsnog mijn diensten wil inzetten. Liefde voor jou, je weet wie je bent (jwz, haha).  

Zo zag thuis mijn werkplek eruit. Ik had bij de Action een wireless toetsenbord gekocht voor slechts een tientje, die ik ook aan mijn telefoon en iPad kan koppelen. Zo maakte ik de situatie om thuis te werken gelijk iets beter. Ik moet mijn dagen goed plannen, dat doe ik in de Structuurjunkie planner en dat andere boek is het communicatiehandboek van de opleiding. Daar haal ik veel inspiratie en tips uit!

Omdat dit gekke tijden zijn, is het moeilijker om de lichtpuntjes te vinden. Daarom som ik ze nog even op, het zijn er meer dan je denkt. 

Lichtpuntjes van de week: Maandag 9 Anne’s echte verjaardag en ik deed eindelijk eens een zondag n i e t s. Natuurlijk ook deze toffe klant! (Ook al is dat deels goed nieuws uit week 4). 

#Thuiswerken / Week 3

De eerste week thuiswerken was erg productief, en gek genoeg verbaasde me dat. Ik pakte mijn Structuurjunkie planner erbij die ik van een vriendin voor mijn verjaardag had gekregen en plande gewoon mijn dagen in, maar dan met scriptietaken. Het ging goed! Tussendoor schreef ik ook nog een mega blogpost waarin ik al mijn schrijfmomenten van het afgelopen kwartaal optel. Ik splitste hem wel op in drie delen, deel 1 van de schrijffabriek staat al online. 

Dit was eerlijk gezegd ook de week dat ik heel verdrietig werd rondom de situatie. Ik zag het afstuderen in duigen vallen, communicatie vanuit de HR over afstudeerders ontbrak, ons eiland zag roder en roder en er werd thuis gepraat over mogelijk uit huis gaan. Hoewel dat normaal gesproken een grappig onderwerp is tussen mam en mij, was het nu serieus. Mijn moeder werkt namelijk in de zorg. Ik zou dan naar oma gaan, wat ik helemaal niet erg vind, maar ze zei dat ik beter daar kan blijven in plaats van thuis met haar in quarantaine wanneer het ook op haar werk écht doorbreekt. Er zijn nu meerdere positieve mensen op haar werk, maar ze werkt gelukkig niet met deze cliënten. Maar het was zo spannend dat ik wel een paar keer moest huilen. Gelukkig appten vriendinnetjes Sophie en Elvira direct terug als ik iets kwijt wilde. 

Lichtpuntjes van de week: Ik deed zoveel klusjes voor oma deze week en dat voelde goed. We konden voor het eerst echt buiten zitten. Rani’s boek Toxine kwam binnen, joepie! Ik at bij oma en kookte nieuwe dingen die superlekker waren. 

#Thuiswerken2 / Week 4

Week twee thuiswerken ging veel beter! Ik was nog steeds gestrest, maar ging wel vaker naar buiten. Dat klinkt gek, maar ik begon steeds vaker te wandelen. Ik kreeg zelfs mijn anti-sport moeder een keer mee en we liepen bijna veertig minuten. Het was heerlijk. Ook begon ik deze week weer met sporten: maandag, woensdag en vrijdagavond een work-out van 10 minuten. Het is niet veel, maar het is beweging. 

En ik ging maar door met de scriptieopdrachten, daar is het thuiswerken en geen stage dan wel weer goed voor.

Lichtpuntjes van de week: De veggie quesedilla die ik maakte. Op mijn TikTok staat het filmpje en dit is het recept. Ik voelde me zo goed qua sporten! Ik zag mooie zonsondergangen tijdens het lopen en kreeg zelfs een kleurtje in mijn gezicht toen ik woensdags een uur buiten zat. 

#Thuiswerken3 / Week 5

In week drie kwam er een nieuwe persconferentie, dit keer specifiek over de scholen. De nieuwe datum tot wanneer alles gesloten blijft is 28 april. Op zich voelde dat niet meer als iets nieuws, omdat we er thuis al vanuit gingen dat alles tot 1 juni dicht zou blijven. Maar ook aan kan het nog bekend worden gemaakt dat de scholen en horeca nog een tijdje gesloten blijven. We zullen zien, dag voor dag. Het thuiswerken zelf ging me wel goed af. Ik ben zelfs weer begonnen met het maken van video’s. Ja, echt. Dus als je nog niet geabonneerd bent op mijn YouTube-kanaal, doe dat dan nog. Vandaag of morgen komt de introductie video al online.

Hoe was jouw maart? Hoe sleep jij jezelf door deze thuiswerk-weken heen?

Liefs,
Femke

Maandag komt er weer een nieuwe ‘Woord van de Maand’, sta jij al ingeschreven?

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 4 april 2020 / 09:18

  Jammer dat je een klus moest afzeggen, maar ik vind dat je het goed doet als ondernemer! En ik ben trots op je dat je zo goed doorzet met je scriptie. You can do it girl!! xx

  • Femke
   Auteur
   4 april 2020 / 09:40

   Wat lief, dank je Ismay! Ik ga gewoon lekker afstuderen, geen virus dat me tegenhoudt haha xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights