Hoe gaat het met afstuderen bij de Kunsthal?

Hoe gaat het met afstuderen bij de Kunsthal?

Ik had een realiseermomentje: ik zit gewoon al op de helft van mijn stage bij de Kunsthal. Mijn eerste maand vloog voorbij en de tweede maand ook want het coronavirus schopte de planning overhoop…

Hoe gaat het bij de Kunsthal? 

Het is leuk! Ik zal als eerste bekennen dat ik stagelopen een van de minder leuke onderdelen van studeren vind, maar het valt bij de Kunsthal reuze mee. In mijn eerste week had ik zelfs al drie evenementen op één avond: de opening van twee tentoonstellingen en een modeshow, speciaal ontworpen voor een van de tentoonstellingen. 

Vooral in mijn eerste maand vond ik het wat moeilijker om vragen te stellen. Dat kwam omdat ik nog niet goed kon aanvoelen wanneer daar het beste moment voor was. Maar ik werd juist aangemoedigd om wel mijn vragen te stellen, want van vragen leer je het meest.

Het is zeker een pluspunt om ‘gewoon’ even op te staan en de hallen te bezoeken. Als ik wilde kon ik zo even naar beneden om bij Mugler te kijken of in Meesterlijk! een schilderij van Van Gogh bekijken. Maar nu kan het niet meer…

Want we zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus…

Op donderdag 12 maart kwam dé persconferentie waarin een minister aankondigde dat grotere evenementen met meer dan 100 man dicht zouden moeten. Zondags kwam er nog meer nieuws en belde mijn stagebegeleider op dat iedereen vanuit huis zou werken. Dat was stiekem wel een opluchting. Dus maandag plande ik mijn dagen anders in: in de ochtend aan mijn scriptie en ’s middags klusjes bij oma. Ik heb de ramen al gezeemd, de schuur en garage uitgeveegd, en in twee middagen de hele achtertuin tussen de tegels gewied. Ik had mezelf voorgenomen om in de middag aan mijn bedrijf te werken, maar het was lekker weer en ik wilde naar buiten, en dus werkte ik vier middagen bij oma, haha. Hoe het verder gaat aflopen, durf ik niet te zeggen, maar ik hou je op de hoogte.

Wat heb ik tot nu toe geleerd?

De vorige stagiaire vertelde me tijdens het inwerken in januari dat ze merkte dat haar woordenschat zoveel gegroeid was in de tijd dat ze er stageliep. Dat klonk best opmerkelijk, maar ik had na de eerste maand al door dat ze gelijk had. Weet je mijn tussenjaar nog? Toen had ik een video gemaakt dat ik juist vond dat mijn woordenschat achteruit was gegaan en dat ik dacht dat ik erdoor was gaan stotteren. Dat terwijl ik gewoon drie of dagen per week werkte en genoeg met klanten kletste, haha. 

Natuurlijk heb ik niet alleen mijn woordenschat uitgebreid. Ik heb meer functies van Mailchimp ontdekt (sta je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?), de structuur van persberichten geanalyseerd en geleerd wat voor soort woorden wel en niet in zo’n tekst horen, en ik heb mijn onderzoek voor mijn scriptie afgerond. Afgelopen zondag was daarvan de deadline. Dinsdag verwerkte ik daarvan direct alle feedback zodat ik weer up-to-date ben. Nu ga ik verder werken aan het beroepsproduct terwijl ik ook oefen om thuis te werken! Al is dat maar voor mijn scriptie, het vergt discipline en structuur.

Maar no way dat ik het virus in de weg laat staan van mijn diploma.

Liefs,
Femke 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: