Mijn plannen voor de zomervakantie

Zodra ik thuis vertelde dat in de eerste week van juni mijn zomervakantie begon, werd de vraag of ik ga werken me om de oren gegooid. Oma zei zelfs dat als ik niet ga werken, ik niet meer bij haar mag eten, oeps haha. Een zomerbaantje staat misschien wel goed op mijn CV, maar ik heb andere spannende plannen.

Het Stage Project

Het idee voor mijn grootste project deze zomer is er, maar ik heb nog niet veel uitgewerkt. Deze zomer lijkt het me tof om een dag mee te lopen op de communicatieafdelingen van diverse bedrijven om te kijken hoe de interne communicatie daar verloopt en hoe zij social media inzetten. Dit is vooral om alvast andere bedrijven en werkwijzen te leren kennen voor ik in januari weer ga stagelopen. Wie weet waar ik beland deze zomer. 

Portretjes maken van Instagram en Twitter friends

Een groot deel van mijn opleiding bestaat uit het maken van content, en dan begint het met beeldmateriaal. Ik weet wel hoe ik foto’s kan maken, maar het lijkt me leuk om hier wat meer mee te doen. Daarom deed ik een oproepje via Twitter: Ik denk dat ik deze zomer mijn fotografiekunsten wat wil verbreden. Misschien portretjes schieten van Instagram & Twitter friends? 

Paula was de eerste die reageerde! ‘Ik meld mij bij deze aan, haha. Lijkt me ook leuk om jou te zien irl’ – hoe lief? Ik zei ook tegen mijn zusje dat het tijd werd dat zij een andere LinkedInprofielfoto kiest, dus die mag ik nu ook maken. 

En nog geen uur later op diezelfde avond vroeg mijn nicht Nanda of ik foto’s wil maken van haar gezinnetje. Dat was het moment dat ik echt door wilde met mijn portretjesidee. Dus, wil je ook een gratis portret of andere foto’s voor je social media? Hit me up, haha. 

Mijn boeken schrijven

Natuurlijk blijf ik schrijven. Achter Hemel en Aarde is bijna zover dat het kan opsturen naar uitgeverijen. Maar weet je nog wat ik vorig jaar zei toen ik net LIS had afgemaakt? Het nieuwe idee leek zoveel beter dan het oude idee van AHEA, dat ik er eigenlijk niet meer mee verder wilde en alleen wilde focussen op het nieuwe idee. Een nieuw idee is altijd leuker cooler en origineler en dan wil je ineens niet meer verder met het eerste boek. Hoi VBEM, ik heb het over jou, ja. Toch ga ik deze zomer met beide boeken door. Je moet werken voor je dromen.

En hoe zit het dan met je 2019 doelen?

Die ben ik nog niet vergeten. Mezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel is nog steeds de bedoeling, en een product lanceren ook. Nu ik vakantie heb kan ik eindelijk een paar concepten uitdenken en alles op papier zetten. Wie weet zoek ik er nog wat hulp bij, als het in mijn eentje niet lukt. Maar ik wil met beide doelen zeker door.  

Drie maanden zomervakantie. Dat betekent dat ik tot 16 juli nog gratis kan reizen. Dat is dan vanaf volgende week vijf weken dat ik portretjes kan schieten met mijn gratis OV. Daarna nog steeds hoor, maar dan is het een maand met korting reizen. Ik heb er zin in!

Wat zijn jouw plannen voor de zomer?

Liefs,
Femke

PS: en wil je nou snellere updates van mijn zomeravonturen? Volg me dan op Instagram !

Foto’s gemaakt door Sam

zomervakantie collega schrijven
Volg:
0
Deel:

8 Reacties

 1. 15 juni 2019 / 11:28

  Zoveel leuke dingen op de planning! Goed dat je voor jezelf kiest dat een zomerbaantje niet de beste keuze lijkt en dat je liever andere dingen doet deze zomer. Ik denk dat er zeker ook andere manieren zijn om bij te leren en te groeien tijdens de zomermaanden. 🙂 Geniet van je vakantie!

  • Femke
   Auteur
   15 juni 2019 / 11:41

   Wat een toffe reactie, dankjewel Laurine! Ik kijk er zo naar uit om een beetje vooruit te plannen. Ik heb gewoon drie maanden haha, maar voor je het weet zijn die voorbij. Wat zijn jouw plannen? ?

 2. 25 juni 2019 / 11:31

  Vind ik een heerlijk vooruitzicht. Relaxt en toch productief!

  • Femke
   Auteur
   25 juni 2019 / 11:55

   Precies! Kan niet beter met dit warme weer haha

 3. 14 juli 2019 / 16:53

  Wat een leuke plannen!
  Je fotoportretjes die ik op Instagram voorbij zag komen zien er gaaf uit! Leuk ook op Scheveningen! 🙂
  Zoek je nog oefenmateriaal? Of te wel, kan ik mij nog aanmelden? 🙂

  • Femke
   Auteur
   14 juli 2019 / 16:58

   Dankjewel! Scheveningen is de perfecte plek voor mooie foto’s, haha. Natuurlijk, ik zet je met alle plezier op de foto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: