Mijn februari maandoverzicht

februari 2022 maandoverzicht

Februari had een valse start. Ik had een valse start. Maandag was het nog 31 januari en in de ochtend was ik er klaar voor om de maand goed af te sluiten. Om 12.02 uur niet meer. Ik krijg een manuscript afwijzing in mijn inbox. Het was geen normale afwijzing, aangezien ik al meerdere keren met de uitgeverij in contact was geweest over het leesproces dat langer duurde, en ik denk dat dat de reden was waarom het zo hard aankwam. Dat, en het feit dat het me niet lukte om een nieuw verhaal uit te werken. De hele week had ik een donderswolk boven mijn hoofd. Het regende niet, ik was niet extra chagrijnig, maar ik had nergens zin in en veel werk kwam er ook niet uit mijn handen.

Zaterdagmiddag pas, toen ik een ochtendje in het zonnetje had gezeten en het tweede seizoen van mijn favoriete serie had gekeken, voelde ik me eindelijk weer een beetje ‘mens’. Dat plaatste ik ook in mijn story: “Je girl zit weer veel beter in haar vel dan aan het begin van de week van dat mag ook gezegd worden”. 

Een afwijzing – in welke vorm dan ook – is niet fijn. Ik huilde en was boos, maar boos zijn was nergens voor nodig. De donderwolk boven mijn hoofd weerhield me ervan om de mooie complimenten in de mail te lezen en de rest van de woorden als constructieve feedback te zien. Pas toen alles was geland, antwoordde ik dankbaar, want feedback krijgen is uniek. 

En het is niet het eind van de wereld. Zeker niet. Voelt het even alsof je gefaald hebt in iets dat je het allerliefst doet? Ja. Maar daardoor leerde ik twee lessen: 1) het is geen mening over jou als persoon, maar over je werk en 2) het is de mening van één persoon. Dan wel een mening van een persoon met zo ontzettend veel kennis, maar het is niet zo dat de hele wereld tegen je keert. Ook al kan dat best even zo voelen. 

Er valt veel te leren over het schrijverschap en daar zijn afwijzingen ook een groot onderdeel van. Just keep swimming, lieve schrijver, blijf schrijven. Er komt een dag dat jouw dromen uitkomen en dan vieren we samen. 

Maar dan de rest van februari…

De maand werd gelukkig wel beter. Al duurde het wel even voordat ik deze teleurstelling had verwerkt. Aan het eind van de eerste week, op een zaterdagmiddag, had ik een fijn nummer gevonden en daar was ik flink op aan het jammen. Ik voelde me eindelijk weer een beetje mezelf, zoals ik hierboven al schreef. Dat was het begin van de verandering, vooral een langzame switch. Maar om de tekst wat vlotter te houden, som ik hieronder een paar highlights op.

Ik bestelde de laatste onderdelen van mijn pc. De streams waren supergezellig. Ik boekte vooruitgang met mijn games. De coachingsessie die ik had met Suzanne van VrijeMeid was absoluut geweldig. Het geld stroomde daarna binnen. Ik had een spoedklus. Een spontane lunchdate met mijn zusje Anne. Mijn oude buurjongen en ik bouwden de pc. De set up in de nieuwe kamer kreeg vorm. 

En zo werd mijn februari al met al een fijne maand. 

Zat ik te veel in mijn hoofd? Absoluut. Twijfelde ik aan mezelf? Zeker. Had ik nergens meer zin in en wilde ik écht vluchten (en zelfs na twee weken nog steeds?) Yup, maar nu voel ik geen schaamte meer om dat te bekennen. 

Maar zette ik door? Ja! Had ik plezier? Zeker. Zag ik ‘the beauty in things’? Jaaa. 

Het komt allemaal wel goed. Uiteindelijk wel. Maar je moet er zelf wat moeite voor doen. 

Wat las ik deze maand?

Wat keek ik deze maand?

 • Sweet Magnolia’s S2, voor de derde keer.
 • Heel veel YouTube set up video’s.
 • Eternals, voor ondertussen al de vierde of vijfde keer. Oeps.
 • Secrets of the Saqqara Tomb op Netflix maar die vond ik een beetje stroef starten, dus daar ben ik niet mee verder gegaan.
 • Encantooooo. Dikke liefde. 
 • Euphoria S2. Geweldig weer.
 • Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events (een klassieker uit mijn jeugd)
 • Good Sam
 • Chicago Med/Fire/PD kwam weer terug na het Olympisch seizoen. 
 • Legacies kwam ook weer terug. 
 • Tomb Raider op Netflix

Al met al kwam februari nog wel op z’n pootjes terecht. Oftewel, ik kwam op mijn pootjes terecht, haha. 

Volgende maand weer een nieuw maandoverzicht. Hoe was jouw februari?

* De benoemde boeken zijn affiliate links. Hier lees je meer over affiliate marketing

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights