Hoe gaat de verkoop van ‘Slashwerk’ na een half jaar?

Hoe gaat de verkoop van ‘Slashwerk’ na een half jaar?

De lanceringsmaand van ‘Slashwerk’ voelt nog als gisteren. Ik weet nog hoe ik me voelde toen de boeken opgestuurd werden, hoe ik stond te springen om de dozen uit het plastic te halen en hoe het was om de laatste week in te gaan. Omdat de verschijning van ‘Slashwerk’ deze week een half jaar geleden is, wil ik graag met je terugblikken op de afgelopen maanden.

De eerste maand na de verschijning

Slashwerk’ was er eindelijk en ik mocht het boek eindelijk met jou delen, maar die hobbelige start kon ik niet goed uit mijn hoofd zetten. Maar goed, toch zijn er heel veel mooie dingen gebeurd in de eerste maand na de verschijning van mijn tweede boek. In de eerste vier weken had ik vijfentwintig orders binnengekregen. Alle pakketjes werden zorgvuldig ingepakt, gesigneerd en met een geschreven kaartje, en de confetti ging zeker niet al te zuinig ook bij. Het boek ging door het hele land en dat was heel bijzonder. Lezers in plekken en vooral provincies in Nederland waar ik nog nooit geweest ben hebben het boek mogen ontvangen. Dat besef maakte me heel emotioneel, haha. 

Die weken verschenen er ook drie prachtige recensies. Monisha van Booksanddreams, Paula van BookBreak en Veronique van Veronique’s Boekenhoekje hebben hele mooie recensies geschreven. Daar staan zulke gave dingen in, dat ik echt in mijn ogen moest wrijven om het wel echt te geloven, haha. Zo schreef Paula “Een beetje zoals Babe, You Got This maar dan meer down to earth”. Ja, die kon ik wel echt in mijn zak steken! 

Daarnaast werd ik ook gevraagd om te komen spreken op een event van mijn oude opleiding. Net als ik toen zelf heb gedaan, moesten de studenten van Crossmediale Communicatie een evenement organiseren om geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job. Hoe bijzonder is het dan dat ze mij vragen voor een inspirerende borrel?

De ‘Slashwerk’ promotiemaand in oktober

Om qua promotie van ‘Slashwerk’ niet ineens van de aardbodem te verdwijnen, besloot ik een promotiemaand op te zetten. Elk week had een ander doel. De eerste week was scholen mailen, de tweede week was een LinkedIn-promoweek, de derde was Pinterest en voorbereiding voor week vier en in de vierde week mailde ik boekhandels in grote steden mailen met de vraag of zij open stonden voor een samenwerking (in de vorm van een inkooporder of in consignatie). Dat is allemaal heel goed verlopen. Maar halverwege oktober realiseerde ik ook dat ik al aan de kerstcampagne moest gaan beginnen, dus daar werkte ik ook aan. 

Begin oktober kreeg ik ook een belangrijk berichtje op LinkedIn van een redacteur van het Algemeen Dagblad. Eva de Graaff vroeg of het me leuk leek om in een rubriek over kleine ondernemers te schijnen en daarin meer te vertellen over mijn avontuur en boeken. Natuurlijk wilde ik dat! Dus had ik deze maand ook een interview. Het artikel verscheen halverwege november. Heb jij het al gezien? 

De verkoop van ‘Slashwerk’ de rest van het half jaar

In december was het, stiekem tot mijn verbazing, stilletjes rondom de verkoop van het boek. Toen ik keek naar de cijfers, zag ik dat we in de eerste drie maanden zo’n 43 boeken hadden verkocht. Dat viel, vergeleken met oma’s biografie toen, een beetje tegen. Ook had ik nog niets gehoord van de bibliotheekstichting, maar toch was er al iets heel bijzonders gebeurd: ‘Slashwerk’ ligt namelijk in Boekhandel Donner in Rotterdam! Dat was echt een droom die uit kwam.

Januari was een goede maand. Het boek verscheen op de longlist van The Indie Awards, werd ingekocht door Boekhandel Drvkkerij in Middelburg, de bibliotheek verspreidde het boek en een aantal exemplaren waren zelfs al uitgeleend en ik verkocht ook een paar boeken via de webshop.

Februari was wel wat anders. De campagne van The Indie Awards verliep goed (al vergat ik in week 7 de campagne uit te voeren, oeps) en ik kreeg leuke reacties binnen. Maar de bestellingen bleven uit. Na een goede maand is dat ook oké. Zo gaat boekverkoop met ups en downs en daar heb ik, nu zo’n 1,5 jaar na mijn eerste boek, wel meer ervaring mee. In het begin was de teleurstelling dan groot. Nu kijk ik naar het verschil dat ik kan maken of welke ‘steken’ ik eerder heb laten vallen. Zo was ik in februari veel minder actief op social media en misschien heeft het daar aan gelegen.

‘Slashwerk’ staat op de longlist van The Indie Awards

Begin december 2021 werd het goede nieuws al bekendgemaakt: ‘Slashwerk’ staat op de nominatielijst voor The Indie Awards. Het jaar daarvoor won oma’s biografie al ‘Meest leerzame boek 2020’ en het ziet er naar uit dat ‘Slashwerk’ ook zomaar deze prijs kan winnen. Volgende maand wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn. Duim je met me mee?

Een boek uitgeven is niet niks. Het is een chaotisch proces en je voelt alle emoties. Blijdschap, enthousiasme, opluchting, onzekerheid, twijfels, spanning, misselijk van de stress. Maar als je dan een goede maand hebt, al is dat qua sales, marketing of de mooiste recensies, dan maakt dat alles goed.

Heb jij ‘Slashwerk’ al gelezen? Het boek is nog steeds te bestellen via mijn eigen webshop. Je kunt het boek zelfs laten signeren! Die kans wil je toch niet laten liggen? 

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights