Passief inkomen: geld verdienen met affiliate marketing doe je zo

Passief inkomen: geld verdienen met affiliate marketing doe je zo

Heb je weleens van affiliate marketing gehoord? Als ondernemer kan je op meerdere manieren geld verdienen. Een optie daarvan is affiliate marketing. Dat is het creëren van een passief inkomen. In deze blogpost vertel ik je hoe ik op deze manier geld verdien en deel ik hoe jij vandaag nog start. 

Praten over geld is nog steeds een beetje een taboe. Daarom heb ik in mijn nieuwe non-fictie boek die in september 2021 uitkomt een heel hoofdstuk toegewijd aan geld. Ik interview inspirerende dames over hun money mindset, vraag ze waarom zij denken dat geld als onderwerp een taboe is en ook mijn oma vertelt over de impact van geld, toen en nu. Terug naar affiliate marketing, wat betekent dat nou eigenlijk?

Wat betekent geld verdienen met affiliate marketing?

Als ondernemer kan je gebruik maken van meerdere verdienmodellen. Je kent waarschijnlijk wel de manier van een uurtarief/projectprijs, waar je je diensten verhuurt voor een bepaald bedrag. Je hebt ook passief inkomen. Hierbij verricht je minder werk om omzet te draaien. Hier maak ik ook gebruik van, als leuke side hustle om geld te verdienen. Op dit moment haal ik passief uitkomen uit de boekverkoop van oma’s biografie (daarvoor is het meeste werk al verricht en is het nu een kwestie van verkopen) en affliate marketing. Ik ben aangemeld bij het partnerprogramma van Bol.com, wat betekent dat ik links kan creëren met mijn speciale code erin. Zulke links plaats ik in mijn blogposts, zoals bij een boekrecensie, een plaatje met de titel van het boek dat je vervolgens naar de boekenpagina op Bol.com brengt. 

Hoe verdien ik daar dan geld mee, vraag je? Ik verdien met jouw hulp. Wanneer jij een product koopt waar je via mijn link bent beland, krijg ik een kleine commissie over jouw aankoop. Dat hoeft niet per se dat product te zijn, dat is het mooie van dit partnerprogramma. Zodra iemand op mijn partnerlink klikt, plaatst Bol cookies. Koopt een lezer binnen vijf dagen iets bij Bol, dan krijg ik een deel van het bedrag dat jij uitgeeft. Zo gaat er bijvoorbeeld 8% over schoenen en e-books, 6% over boeken, speelgoed en artikelen voor in de keuken en ik ontvang 3% commissie voor onder andere elektronica. 

Wat heb je nodig voor affiliate marketing?

Het belangrijkste is dat je een platform hebt waar je de partnerlinks kan plaatsen. Dit kan een website zoals deze zijn, maar ook je Instagram. Zo heb ik ook links in mijn Pinterest pins en in mijn nieuwsbrief staan. Verder maakt het niet zoveel uit of je nou 500 lezers of 5000 per maand hebt. Zoals Lenneke van Freelense heel mooi beschreef gaat het vooral om wie je bezoekers zijn en wat ik deel. Het gaat om betrokken lezers die mij als persoon vertrouwen, die mijn mening (en oordeel bij een recensie) belangrijk vinden. 

Waarom maak ik gebruik van affiliate marketing voor passief inkomen?

Ik startte met het partnerprogramma van Bol.com omdat ik heel nieuwsgierig was of het mij ook zou lukken. Mijn voorbeeld hierin was Lenneke en ik wist alleen dat zij meer bezoekers had dan mij. Ondanks dat ze vertelde dat het ook met minder lezers kon, vond ik dat was lastiger om te begrijpen. Toch heeft het gewerkt. Ik plaatste vooral mijn partnerlinks in mijn recensies en mijn favoriete producten zoals de Structuurjunkie planner die ik gebruik (en zo liefheb). In juni en juli verdiende ik achter elkaar zo’n €14, toen in augustus en september niets, in oktober maar zo’n €2, in november €0,89 en in december tikte ik een omzet van €24,86 aan – het ligt er dus echt heel erg aan hoe je het promoot en dat je mensen over jouw partnerlinks vertelt. Omdat Bol wel een uitbetalingsgrens heeft van (volgens mij) €10, duurt het soms voor je uitbetaald krijgt.

Jij zou dus ook elk moment jouw passief inkomen kunnen opbouwen. Het is alleen belangrijk om te weten dat je niet via je eigen links mag kopen. Maar je kan bijvoorbeeld wel met iemand afspreken dat je alleen via elkaars links koopt. 

Overweeg jij affiliate marketing of heb je er nog meer vragen over? Laat ze me in de reacties weten. Dan probeer ik je zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Liefs,
Femke

Koop voortaan je nieuwe gadgets, agenda’s en boeken via mijn partnerlink

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights