Mijn april 2023 maandoverzicht

Mijn april 2023 maandoverzicht

April vloog aan mij voorbij. Het was in dat opzicht voor het eerst in een lange tijd geen wervelwind, maar het was wel druk. Druk met werk voor Uitgeverij Palmslag, mijn eigen opdrachtgevers, veel op bezoek bij mijn zusje om de laatste weken door te komen en enorm vieren dat ik tante ben geworden. Daarnaast heb ik niet stilgezeten wat betreft mijn schrijfprojecten. Lees je mee?

Ik ben tante geworden!

Dat moet ik natuurlijk als allereerste delen. Al vanaf augustus, toen Anne en haar man vertelden dat ze in verwachting waren, sta ik al te popelen om mijn nichtje te ontmoeten. Een week later ging ik naar Australië, waar ik de allereerste kraamcadeautjes heb gekocht. Na een spannende week (waarin ik slecht sliep van de zenuwen) kregen we op 23 april dan eindelijk het geweldige nieuws: mijn nichtje is geboren! Maandagavond mochten mam en ik als eersten op bezoek en heb ik met haar mogen knuffelen. Dat was zoooo bijzonder. Als ik nu de foto terugkijk van die avond (die ik niet deel totdat Anne zelf een foto heeft gedeeld en ik dat ook mag), krijg ik het weer helemaal warm. Op een van de foto’s heb ik haar vast en kijkt Anne met een grote glimlach onze kant op. Ik ben trots! Drie dagen later gingen we weer op bezoek, dit keer met onze oma en heb ik een vier generaties-foto van hen gemaakt. Daarna heb ik lekker 45 minuten met haar kunnen knuffelen <3

Ik plotte het derde boek in de serie

In april schreef ik vaak buiten in het zonnetje. Dit keer werkte ik aan het plot voor het derde boek in de serie. Ik brainstormde scène voor scène in het zonnetje; alles wat ik nodig heb voor het derde boek in de serie en daarna gooide ik alles in een geraamte. Dat betekent dat ik nu elk moment aan boek drie kan beginnen met schrijven. Maar dat ga ik niet doen. 

Deze maand wil ik namelijk langzamerhand starten aan het proeflezerfeedback van het eerste boek. Terwijl ik dit schrijf, op 22 april, zijn twee proeflezers al helemaal klaar en eentje nadert het einde. Superspannend! Ik heb mezelf een lange tijd kunnen tegenhouden om niet te spieken bij de enquêtes, maar gister deed ik dat dan toch. Er stonden zoveel fijne reacties! Lieve woorden, maar vooral ook heel veel feedback waarmee ik aan de slag wil. 

Maar het ziet ernaar uit dat ik dit jaar misschien toch nog wel het derde boek kan schrijven. In elk geval de eerste versie. 

De balans tussen de auteur vs de mens achter de boeken

Er is iets wat ik met je wil bespreken. Ik ben een beetje zoekende als het gaat om de balans tussen privé en zakelijke dingen delen. Als je het kopje van deze alinea leest, dan denk je misschien: dat zijn dezelfde dingen. Feitelijk gezien klopt dat ook, maar voor mij is het meer. Ik weet niet zo goed waar ik goed aan doe als het gaat om mijn Instagram. Deel ik alleen dingen over het schrijfproces en mijn boeken, of ook mijn gezicht en persoonlijke updates? Natuurlijk is het belangrijk om te delen wat je wil en helpt persoonlijke content ook om te connecten met je doelgroep, maar mijn Instagram @femkemeijboom voelt nu meer als een chaotisch zooitje.

Ik denk dat ik hier binnenkort een volledige blog over schrijf, zodat ik mijn gedachtegang wat meer kan ordenen. Ik twijfel namelijk aan mijn “strategie”: start ik een nieuwe auteurspagina, maak ik een volledig privé-account of blijf ik plaatsen zoals ik nu doe? Wordt vervolgd… 

Ik las…

 • Ik ben blij dat mijn moeder dood is’ van Jennette McCurdy eindelijk uit. Vijf sterren. Enough said!
 • Om het vorige boek af te wisselen, begon ik aan het boek van Joann van den Herik over ‘Joanns weg naar zelfliefde’. Als afwisseling van mijn andere boeken, maar ook om zelf wat meer te leren. 
 • Unsinkable’ van Lotte van den Noort. Kijk, ik heb spijt. Spijt dat ik niet veel eerder ben begonnen, spijt dat ik de flaptekst nooit eerder had gelezen en spijt dat ik een vooroordeel had. Ik hou totaal niet van het verhaal van de Titanic. Maar. Er is een grote maar. Wat ik dus niet doorhad, was dat dit boek daar niet op gebaseerd is. Het is gebaseerd op een van de grootste complottheorieën rondom het verhaal van de Titanic. Ik las het boek vervolgens op één avond uit en heb het een dikke vijf sterren gegeven. 
 • Op 24 april ging ik gelijk door met Lotte’s ‘Unlikable’, het derde deel in de ‘Unable’-serie. 

Ps. Dit zijn affiliate links van Bol.com. Lees meer over affiliate marketing op mijn blog. 

Ik keek…

 • ‘14 Peaks’, een docu over de man die de veertien hoogste bergen heeft beklommen. Hier ben ik aan begonnen, maar heb het nog niet afgekeken. 
 • ‘Boston Bombings’, de documentaire op Netflix over de aanslagen in Boston tijdens de marathon. Een enorme aanrader! 
 • ‘Firefly Lane’, tussen mijn normale series door had ik zin in iets anders en dit was een fijne opvulling. En vanaf 27 april waren er zeven nieuwe afleveringen; het einde van de show, die heb ik ook gekeken.  
 • Vorige maand keek ik het tweede seizoen van ‘Shadow & Bone’, maar ik ben nu voor de lol weer aan het eerste seizoen begonnen. 
 • ‘Deadliest Catch’, de eerste aflevering van het negentiende seizoen. Ik gok dat ik zo’n 50% van alle seizoenen heb gekeken, vooral de laatste negen, haha. 
 • ‘The Night Agent’ keek ik ook. Het duurde even voordat ik erin kwam en voordat je het wist was ‘ie alweer voorbij, haha. Het deed me denken aan Bodyguard, met die acteur die Rob Stark speelde in Game of Thrones, alleen dan zoveel beter!

De best beluisterde podcast aflevering van april is: 

Aflevering #26 – Als freelancer uit huis, kan dat?

Al jaren droom ik ervan om op mezelf te gaan. Vijf jaar geleden was het bijna zover, ik zou naar Arnhem gaan voor een studie maar dat ging niet meer door. Toch bleef ik met al mijn uitzet zitten. Toen ik in oktober terug kwam van Australië wist ik het zeker: ik ben er nu echt aan toe. Maar dan komen de vragen. Kan een ondernemer/freelancer zomaar uit huis? Hoe kan ik dat financieren? En hoe doe je dat, alleen wonen? Deze aflevering gaat over mijn ervaring, voorbereiding en hoe ik er over nadenk en het wil aanpakken.

In mei…

 • ben ik aanwezig op het Mad BookTok Event van Boekhandel Donner. Wil je ‘Slashwerk’ nog bestellen én laten signeren? Dat kan! 
 • ga ik (hopelijk) aan de slag met proeflezerfeedback van boek een én gaat boek twee naar de eerste lezer.
 • reis ik een dag naar het Palmslag-kantoor in Groningen om daar te werken.
 • wil ik een speciale campagne opzetten voor ‘Slashwerk’, om alle afstuderende studenten een cadeautje te geven bij hun bestellen. Stay tuned!

De rest van het weekend ga ik vooral lezen, wandelen, proberen te schrijven en genieten van de zon.

Hoe was jouw maand?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights