Mijn april 2022 maandoverzicht

Mijn april 2022 maandoverzicht

Ik schrijf al zolang ik een blog heb, toen nog met WordPress in mijn domeinnaam, maandoverzichten. Ik heb zelfs weekoverzichten geprobeerd, maar in al die jaren heb ik er nog nooit eentje overgeslagen. Tot vorige maand. In maart zag ik het niet helemaal zitten. Misschien was het een beetje luiheid, misschien was er niets om over naar huis te schrijven – ja, jullie zijn m’n thuis, m’n ‘homebase’, mijn eerste platform – misschien zat ik zelf een beetje vast. Het komt er allemaal op neer dat ervan af nu een maand mist en hoewel dat jammer is, moeten we soms ook patronen doorbreken. 

Geen maart, maar wel een maandoverzicht in april

Toch waren er ook wel momenten in maart waar ik je over zou kunnen vertellen. 

  • Mijn eerste social media samenwerking ging officieel van start (shout out naar PUURR);
  • Ik besloot door te zetten met mijn schrijftraining ‘Worldbuilding 101’ die nu live staat;
  • Ik brak mijn kleine teentje, tien minuten voordat mijn moeder een weekendje weg ging en ik dus alleen thuis was… strompelend, haha;
  • Ik had een meeting met Lotte van Top Sales Amsterdam om meer te leren over business mails en mijn boek verkopen;
  • Het liep goed met mijn bedrijf qua omzet en groei;
  • En als klapper op de vuurpijl veranderde ik van mailsysteem en sloot ik me aan bij MailBlue, waar ik nu veel meer opties heb voor mijn nieuwsbrieven (heb jij je al aangemeld voor een brief van mij?).

Het was een maand van rustnemen en tegelijkertijd hard groeien – een wervelwind. Dat merkte ik goed, want er veranderde veel. Door mijn teen kon ik niet meer wandelen en sliep ik slechter omdat ik te uitgerust was, mijn bedrijf groeide omdat ik er meer tijd voor had genomen maar mijn humeur werd slechter omdat ik niet wist waar mijn groei nou werkelijk zat. Dat alles zorgde ervoor dat ik ook nog eens goed over mezelf begon te twijfelen. 

Tot het moment dat ik besloot met Camp NaNoWriMo mee te doen en dat brengt me bij april. April doet wat ‘ie wil, toch?

April de schrijfmaand

Misschien volg je mijn blog voor de persoonlijke updates of alle ondernemersverhalen, maar er is een grote kans dat je mijn blogs leest omdat je boeken schrijft, leest of geïnteresseerd bent in mijn reis als auteur. Dat zijn ook mijn favoriete updates om te mogen geven, als het schrijven meezit, dan. Nou, ik kan je eindelijk vertellen dat er licht aan het eind van de tunnel is, want ik ben na vier maanden eindelijk weer aan het schrijven.

Camp NaNoWriMo is het zusje van NaNoWriMo in november, de laagdrempelige versie waarbij je jezelf als schrijver uitdaagt om aan je boek te werken, maar niet verplicht voor de 50.000 woorden hoeft te gaan. Het is een challenge waar ik inmiddels al sinds 2016 aan mee doe, zes jaar lang zo’n twee tot drie schrijfuitdagingen per jaar. Dat alles bij elkaar opgeteld zijn elf projecten door de jaren heen. Een hele hoop, haha. En toevallig schrijf ik dit jaar aan hetzelfde project waar ik vorig jaar april aan werkte: het verhaal van het museum, die ik trouwens in november uitwerkte tot boek. Dit keer verander ik alles: ik werk het idee uit tot een vierdelige serie. Hoe dat allemaal gegaan is, kun je ergens in mei lezen, want ik heb mijn voortgang bijgehouden in, ja, je raad het misschien al, eindelijk weer een echte schrijfblog. 

Terug naar het dagelijks leven van april

De maand was mega productief. Ik lanceerde de schrijftraining, werkte voor nieuwe klanten, haalde ik avonturistische dingen in mijn hoofd, genoot ik van de streams (misschien ben ik een beetje Planet Zoo verslaafd) en genoot ik ook weer enorm van het schrijfproces. Ik reisde onder andere af naar Rotterdam, waar ik een meeting had met docente Denise van Crossmediale Communicatie, waar ik volgende maand een lezing mag geven voor de studenten, vond ik mijn boek ‘Slashwerk’ in de Rotterdamse bibliotheek (aaah, zo vet!) en in mijn hoofd reisde ik naar Australië.  

Dat is een van mijn avonturistische en uitdagende dingen die ik bedacht om te gaan doen. Een maand backpacken in september, vriendin Rianne opzoeken en ook een stukje meereizen met andere vriendin Nella en eindelijk op vakantie. Australië staat al jaren bovenaan mijn lijst. Oma is er geweest, mam is er geweest, ik kijk al zolang oma terug is van haar reis tegen een fantastische ingelijste foto aan en ik roep al net zo lang ‘ooit volg ik in hun voetstappen’ en sta ik ook naar The Opera House te staren. Er staat nog niets vast, maar er gaat een hele hoop om in mijn hoofd. Dan is het toch wel fijn om een maandoverzicht te kunnen schrijven! (Maar wil je de volgende keer nieuws zoals dit als eerste ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!)

Hoe was de rest van april?

Een maand vol Australië-gedachten, haha. Ik kan het niet loslaten dus deze reis moet gebeuren. Daarnaast heb ik nog een aantal nieuwe ideeën gekregen – voor mijn bedrijf, mijn toekomst als ondernemer en mijn aanbod/producten – en als ik deze ga doorzetten, dan gaat er wel het een en ander veranderen. Ik vind het begin alleen wel iets lastiger, omdat dit project heel groot kan worden, dus ik denk dat ik hulp wil inschakelen van een ondernemerscoach.

Deze maand heb ik ook nog met een paar leuke mensen afgesproken! Ik ging lunchen met Daniëlle, oud klasgenoot van de Hogeschool Rotterdam en collega-ondernemer. Ze maakt echt prachtige foto’s en haar productfotografie is heel tof. Ook ging ik een keer spontaan met moeders lunchen, lang leve het zelf inplannen van je werkdagen. Op de allerlaatste dag ging ik ook nog met mijn nichtje Jolijn lunchen, altijd lekker én gezellig om weer met iedereen bij te kletsen.

Binnenkort maak ik ook nog een ander leuk project bekend op Instagram, dus vergeet me daar niet te volgen. 

Dit staat er op de planning voor de maand mei:

In mei…  

… Geef ik de lezing voor de Hogeschool Rotterdam
… Maak ik mijn nieuwe project bekend
… Wil ik de outline van het eerste boek in mijn neiuwe fantasieserie afmaken
… Staat de fotoshoot met alle neven en nichten aan mama’s kant op de planning, als verjaardagscadeau voor oma
… Hoop ik twee boeken uit te lezen

Ik wens je een hele fijne mei!

Wil je meer op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Een brief van Femke – nieuwsbrief

Wanneer #instagramdown en #facebookdown trending zijn, ben jij nog steeds up to date van alle ins en outs van mijn nieuwe projecten.

Ontvang twee keer per maand een digitale brief in je mailbox met updates zoals nieuw geleerde ondernemerslessen, behind the scenes van nieuwe projecten en krijg als eerste de nieuwe weggevers cadeau!

Deze blog maakt gebruik van affiliatie links
Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights