Een schrijfupdate voor Camp NaNo in april

Een schrijfupdate voor Camp NaNo in april

Waar gaat dit verhaal over?

Het verhaal volgt hoofdpersoon Monét, wiens overgrootvader meer dan 70 jaar geleden verdween tijdens een van zijn excursies terwijl hij onderzoek deed voor zijn museum. Als het leger met nieuws komt dat zijn vliegtuig gevonden is, gaat Monét mee op pad. De hele serie volgt de groei van Monét en het museum. 

Hieronder volgt een overzicht van hoe Camp NaNo April dag voor dag verliep

Dag 1 – 1 april 2022 – Plot (4 uur)

Op de eerste dag van Camp NaNoWriMo pakte ik mijn gekleurde memoblaadjes erbij om de storyline voor de vier boeken te orderen. Ik gaf elk boek een eigen kleur en met de overige kleur (basic lichtgeel) gaf ik de verschillende verhaallijnen aan. Zo vulde ik vervolgens de verhaallijn per boek verder in. Ik had namelijk al ideeën voor boek een, drie en vier, maar met de voorstellen die ik had voor boek twee was ik niet meer tevreden. Doordat ik met de kleuren een beter overzicht creëerde, was het makkelijker om de verbindingen met elkaar te zien en kreeg ik ook ideetjes voor boek twee. 

Deze dag tekende ik ook de gevel van het museum dat mij zo geïnspireerd heeft voor dit verhaal. Mijn moeder dacht dat het een drukwerk was en dat bracht me op een idee. Als ik deze serie ooit in eigen beheer uitgeef, wil ik dit als sticker toevoegen.  

Dag 2 – 2 april 2022 – Personages + Wereld (1,5)

Toen ik het verhaal in november schreef, had ik vier generaties in mijn hoofd: Monét (pov), haar ouders (die ik een naam vergat te geven), haar opa Henri en haar overgrootvader Mycroft, terwijl een generatie voor Mycroft juist net zo belangrijk is – dankzij haar bestaat namelijk een van de belangrijkste locaties die de hele serie draagt. Zaterdagavond ging ik zitten om de stamboom te tekenen en de museumplattegrond over te nemen in mijn nieuwe notitieboek. Toen ik brainstormde voor de verhaallijn voor de vier series, had ik ineens een andere naam in mijn hoofd: Thea. Dat inspireerde een verhaallijn voor boek twee, maar dat betekende dat ik ook een extra lijn moest hebben in mijn stamboom. Terwijl ik deze stamboom tekende, stond de film ‘Death on the Nile’ aan. 

Dag 3 – 3 april 2022 – Personages (1,5)

Als eerst besloot ik deze blogpost bij te houden! Rond elven pakte ik mijn laptop erbij, vulde ik eerst mijn Camp NaNo voortgang op de website in, en daarna schreef ik de eerste 300 woorden van deze blogpost. Daarna dacht ik na over wat ik vandaag kon doen aan het verhaal, waarna ik eerst in gesprek kwam over een reis naar Australië. Uiteindelijk werkte ik 1,5 uur aan personages. Ik gaf Monét en overgrootvader Mycroft een eigen pagina en verdeelde op de volgende pagina de generatie van opa Henri, Monéts ouders en ook haar broer. Deze typte ik eind van de middag over in Scrivener om de woorden te tellen. 

Dag 4 – 4 april 2022 – Personages (1,5)

Deze dag vulde ik alleen de overige drie personages in: opa Henri, de ouders en broer. 

Dag 6 – 6 april 2022 – Plot (2,5)

Woensdag kreeg ik tijdens mijn lunchwandeling inspiratie voor de overgang van boek twee naar boek drie en daar wilde ik het liefst direct aan beginnen. Dus verplaatste ik mijn middagwerk naar donderdagochtend en ben ik in totaal 2,5 bezig geweest met plot. Eerst schreef ik het overzicht van de vier boeken in het notitieboek – op z’n kop overigens, ik had de kolommen verkeerd gezet en nu staat het op z’n kop, haha – en daarna ook een brainstorm voor het eerste boek op de groene kaartjes. Groen is voor boek 1, geel voor boek 2, blauw voor boek 3 en roze voor boek 4 – en ja, de kleuren hebben met de verhaallijnen te maken. Soms krijg ik bij verhalen een kleur in mijn hoofd en dit paste perfect. 

Dag 7 – 7 april 2022 – Research (2,5)

Donderdag was niet helemaal mijn dag, dus nam ik mijn tijd om te werken aan iets dat me blij maakt: schrijven. Ik deed research naar vliegtuigen, reizen naar de jungle, tasinhoud maar ook naar hoe lang je zonder eten en drinken kunt, mocht je verdwalen en zonder komen te zitten. 

Dag 9 – 9 april 2022 – Plot (2,5)

Plot, plot, een heleboel werk aan plot. In totaal spendeerde ik 2,5 uur aan de verhaallijnen van de vier boeken. Het eerste boek is bijna compleet, voor de andere drie boeken heb ik iets voor het begin, het midden en het einde, maar de weg van A naar B naar C moet nog ingevuld worden. 

En toen stopte ik… het is te bizar voor woorden. Soms gaat het als een tierelier en daarna maak ik er geen tijd meer voor. Het is heel makkelijk om schrijftip weg te strepen als andere taken meer prioriteit hebben. Daarom wil ik binnenkort specifieke dagen plannen om aan de serie te werken, zoals een standaard dag per week. Hopelijk krijg ik dan het verhaal wél af. Het is mijn doel voor deze maand om de basis outline voor boek 1 af te maken.

Hoe gaat het met jouw schrijfprojecten?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights