De cursor knippert...
Het is tijd om te schrijven...
De wereld van je boek zie je al voor je...

Leer alles over worldbuilding én breng je boek tot leven met wereldse details

Bestel de worldbuilding training voor €79 (incl. btw)

worldbuilding cursus voor schrijvers moodboard

Herken jij jezelf in deze schrijver?

Ik wil eindelijk dat ene idee uitwerken maar ik weet niet waar ik moet beginnen… 

De wereld zie ik helemaal voor me, maar ik krijg het niet op papier

Ik blokkeer tijdens het uitwerken van de wereld omdat ik niet weet wat onder worldbuilding valt

Ik twijfel of het wel echt mogelijk is om een fantasiewereld te bedenken?

Misschien denk ik dat het me nooit gaat lukken om mijn droomboek te schrijven

Wat als ik je vertel dat deze problemen vanaf nu verleden tijd zijn?

review veerle rutten Wat een ontzettende leuke en leerzame cursus heeft Femke in elkaar gezet! Persoonlijk heb ik altijd moeite gehad om te beginnen/door te gaan met het genre 'fantasie', door deze cursus worldbuilding heb ik een soort steun in de rug om door te gaan en om meer inzichten te hebben in mijn eigen verhaal. Zeker een aanrader, ook als je normaliter niet van het fantasiegenre bent!
femke meijboom met slashwerk

Ik ben Femke

Al heel jong leerde ik wat voor een schrijf-inspiratiebron het dorpse leven is. Vooral de verhalen van mijn oma, mijn grootste voorbeeld, nemen mij mee op avonturen zonder nog een boek open te slaan. Haar manier van vertellen, zorgde ervoor dat ik boeken uit de kast trok en uiteindelijk zelf ook begon te schrijven. In de verhalen die ik vanaf mijn twaalfde levensjaar schrijf, komen de dorpselementen terug. Eerst in mijn fantasy verhalen, daarna ook in mijn gepubliceerde boeken.

In 2017 begon ik samen met mijn nicht Joke dan ook aan de biografie van onze grootmoeder. De verhalen over familiegeheimen en de ondeugende streken in tijden van de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp bundelden we in het boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’ (2020). ‘Jo’ won een prestigieuze Indie Award en draagt de titel ‘Meest leerzame boek van 2020’.

Hetzelfde jaar studeer ik af. Het was moeilijk om een baan te vinden in de eerste corona-lockdown en dat resulteerde in mijn tweede boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ (2021), inmiddels ook genomineerd voor “Meest leerzame boek 2022” bij The Indie Awards. Ik geef lezers een eerlijke blik op mijn situatie en de benodigde tips om eigen keuzes te maken als jongvolwassene. Dat niet alleen; ‘Slashwerk’ bleek dé manier te zijn om mijn familie te vertellen hoe belangrijk het schrijven voor me is.

Nu ga ik als zelfstandige ondernemer door het leven. Want waar ik voorheen mijn creativiteit en eigen wil niet kwijt kon, doe ik nu wél wat goed voelt. Ik ben al mijn dromen aan het realiseren: Ik schrijf mijn boeken. Ik ben de schrijfcoach en het rolmodel die twaalfjarige-Femke niet had. Ik maak content voor andere creatieve bedrijven. Én ik ben wekelijks live aan het entertainen.

Het is mijn missie geworden om anderen te motiveren om altijd hun dromen na te jagen; boeken schrijven, een eigen bedrijf starten of als influencer/streamer aan de slag gaan. Want dat is iedereen waard!

Femke verscheen op:
femke meijboom in de media telegraaf nsmbl workjuide ad studiekeuzelab

Wat ga je leren met Worldbuilding?

Module 1: Land

We associëren het woord ‘land’ vaak met blauw water, witte bergtoppen, groene bomen en gelige stranden of woestijnen. . In het fantasie/sciencefiction genre hoeft dat natuurlijk niet. Daar mag je zo ‘out of the box’ mogelijk denken en dat doen we met de allereerste opdracht.

Module 2: Maatschappij

Maatschappij: 1) de samenleving in politiek, sociaal en/of economisch opzicht 2) alle mensen samen, vooral de manier waarop ze met elkaar omgaan.  Middels vier stappen creëer je een basis voor de maatschappij in je verhaal. 

Module 3: Ministerie

In de derde module focussen we ons op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit bevat wetgeving, preventie, handhaving, stafoplegging en slachtofferhulp.

Module 4: Economie

We bedenken een eigen valuta, maar ontdekken ook de waarde van je land, stad of dorp en wat zij voor de rest van de wereld betekenen met import en export.

Module 5: Taal, magie & scheikunde

Met de eerste opdracht leg je de basis voor een nieuwe taal. Daarna creëer je een magie systeem en ga je aan de slag met helende middelen/medicijnen in het onderdeel scheikunde. 

Bonusmodule: Wereldkaarten tekenen

Jij kan ook een wereldkaart voor je boek maken en in deze bonusmodule laat ik je zien hoe! Je hebt geen kennis van digitale programma’s nodig om unieke wereldkaarten te maken.  

Hoe ziet de online Worldbuilding 101 training eruit?

Een video per module

De online training wordt geleid door een video per module, waarin ik je stap voor stap vertel hoe jij de basis van worldbuilding legt. De video’s zijn een samenvatting van de uitgeschreven modules in het werkboek.

Lesboek + Werkboek

De online training komt met een lesboek en een werkboek. Alle informatie staat uitgewerkt in het lesboek voor wie liever leest en in het werkboek is voldoende ruimte om elke opdracht uit te werken. 

Opdrachten

Elke module heeft zijn eigen opdrachten. Je leert van elke module, maar je leert vooral door de theorie toe te passen. Met elke opdracht kom jij dichterbij jouw doel: een levendige wereld creëren voor jouw eigen boek. 

De gratis bonussen

Mijn boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ 

In ‘Slashwerk’ vertel ik je hoe het is om binnen de huidige tijdsgeest een baan te zoeken of een eigen bedrijf te starten. Toen ik in 2020 afstudeerde, was dat niet zo makkelijk. Dat avontuur legde ik vast in ‘Slashwerk’. Ik geef jou de benodigde tips om jouw (creatieve) dromen na te jagen!

Een gratis kennismakingsgesprek voor een coachingsessie

Droom je over het uitgeven van je eigen boek? Dan is dit het moment voor de beste kickstart. Tijdens de kennismaking bespreken we wat jou tegenhoudt om jouw boek te schrijven en help ik je op weg om eindelijk te beginnen. Dit is de tijd voor vragenvuur en je mag me alles vragen over het complete schrijfproces. 

Kortom, de totale waarde van de online cursus is € 197,99, maar jij betaalt nu slechts € 79,- 

Ben jij er klaar voor om nieuwe werelden te ontdekken en hét boek van je dromen te schrijven?

Na het volgen van de ‘worldbuilding 101’ online training ben jij er klaar voor om de werelden van al je boeken tot leven te wekken en je lezers te betoveren met de levensechte details. De twijfels die je eerst had, staan je niet meer in de weg en je kunt eindelijk je dromen najagen. Op naar jouw eerste fantasie/science-fiction boek!

%d bloggers liken dit: