Een brief aan 2021

Een brief aan 2021

Een nieuw jaar. Ben jij er klaar voor? Om al mijn doelen voor 2021 helder te krijgen, schreef ik een brief aan zowel het nieuwe jaar als aan mezelf. Mijn brief aan 2021 is mijn belofte om helemaal voor mezelf te gaan en te groeien als mens en ondernemer. Lees je mee?

‘Ik schrijf je een brief op de laatste dag van het laatste kwartaal in 2020 – wat als een letterlijke shitshow als jaar had kunnen aflopen. Ik bespaar je de details, we hebben het allemaal beleefd. Aan het begin van het jaar stelde ik doelen, maar schreef ik ook een lijst met de dingen die ik graag wilde doen in het jaar. Dingen zoals musea bezoeken, in botanische tuinen wandelen en met de trein naar Parijs om het afstuderen te vieren. Daar kwam niets van. En toch was het jaar niet helemaal een shitshow, niet voor mij tenminste. Ik ontdekte dingen waarvan ik denk dat als corona er niet was geweest, het langer had geduurd voor ik ze had ontdekt. 

1 januari 2021 is de start van een nieuw jaar. Een letterlijke schone lei. Met vuurwerkshows al dan niet met proostend publiek knallen we het nieuwe jaar in, het jaar waarin we met zijn allen vechten voor het leven dat we willen. Dat kan alleen als we nu wat vaker omkijken naar de ander en rekening houden met de veiligheidsvoorschriften. 

1 januari 2021 starten we op de juiste manier. Met veel compassie, maar vooral met liefde voor jezelf en voor je eigen gezondheid. Want dat betere leven waar ik het over had, dat begint bij jou. Dat zal altijd bij jou beginnen.’ 

Carrièredoelen

  • Een nieuw boek uitgeven. De afgelopen vier maanden heb ik hard aan een nieuwe non-fictie gewerkt. Binnenkort zal ik op Instagram verklappen waar het boek over gaat. Het liefst lanceer ik dit boek weer in eigen beheer en dan in september, wanneer de opleidingen weer starten, examens zijn gedaan, (oud)studenten keuzes moeten gaan maken – en daar gaat het boek jou bij helpen.
  • Tekenen bij een uitgeverij. Als je mijn schrijfupdate in de zevende schrijffabriek en mijn post op Instagram hebt gelezen, weet je dat ik reeds mijn manuscript naar een handvol uitgeverijen heb gestuurd. En of dat spannend was! Het is op dit moment echt mijn droom en eerstvolgende belangrijke carrièredoel om bij een uitgeverij te tekenen. Dus ik duim nog even verder!
  • Spreken op een groot evenement. Toen ik aan dit nieuwe boek schreef en mijn nieuwe vijf jaar doelen onder de loep nam, merkte ik dat ze alweer ‘outdated’ waren. Ik had net mijn diploma-uitreiking achter de rug en dat was de plek waar dit doel zich ontwikkelde. Ik zat namelijk op een podium in een zaal van 900 stoelen. Hoe tof zou het zijn dat ik bij de eerstvolgende diploma-uitreiking van mijn vorige opleiding mag spreken? 
  • Vijf spreekklussen. Ik wil dit jaar minimaal vijf spreekklussen hebben. Dit kan op basisscholen zijn voor oma’s biografie over de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, boeken schrijven en social media. Omdat ik hier mijn core business van wil maken, samen met het boekenschrijven en tekstschrijven voor anderen, zijn minimaal vijf spreekklussen een goed startpunt. 
  • Een inkomen verdienen vanaf social media. Dat lijkt in de eerste instantie een verre droom, omdat ik nog niet aan de 1.000 volgers zit, maar het is realistischer dan je denkt. Het kan namelijk al door middel van affiliate marketing, door mijn lezers mijn Bol.com partnerlink te laten gebruiken, of door andere samenwerkingen voor mijn website en social media te regelen. Wat ik hiervoor nog wel moet doen, is mij goed inlezen en laten informeren over de andere mogelijkheden. Zo ben ik totaal niet bekend met Google ads. Maar anderen wel, dus wil ik raad vragen en andere partijen inschakelen. 
  • Een nieuw product lanceren. Weet je nog dat ik ooit een droom had om een webshop te hebben? Die heb ik nu. Dat is waar de meeste verkoop van oma’s biografie loopt. Maar een project dat het afgelopen jaar ook in mijn hoofd dwaalde, is het lanceren van een nieuw product. Specifiek gezien een workshop. Maar daarover binnenkort meer, want ik heb daar in november en december al een basis voor gemaakt. 
Wat zijn jouw doelen voor 2021?

Persoonlijke doelen

  • Culturele uitstapjes naar musea. Dat was een van mijn twintig doelen voor 2020: vaker musea bezoeken. Voor inspiratie, voor relaxatie, om te genieten en toch een beetje ons kunstzinnige Kikkerlandje te ontdekken. Daarom zat ik ook te denken aan een Museumkaart, maar daarvoor hoop ik dat er geen nieuwe lockdown meer aan zit te komen. Dat kunnen we samen voorkomen!
  • Meer tijd besteden aan gebarentaal. Ik ben opgegroeid met een doof familielid. Het was soms lastig om te communiceren, zeker als jong meisje dat nog niet goed articuleerde zodat ze kon liplezen. Buiten haar slaapkamer hing een poster van het gebarentaal alfabet en toen kon ik alleen mijn naam spellen. In 2017 schreef vervolgens een contemporary met een doof hoofdpersonage en daarvoor leerde ik allerlei gebaren die met mijn boek te maken had. Eind 2019 volgde ik op de Hogeschool Rotterdam nog een gebarentaal keuzevak. Sindsdien is het wel allemaal een beetje gezakt. Maar ik wil het weer gaan leren! Het is net als met een andere taal of andere hobby, oefening baart kunst. 
  • Starten bij mijn nieuwe baan. Het laatste doel in deze lijst is het starten bij mijn nieuwe baan. Op 11 januari start ik bij YourSurprise als creative copywriter en ik krijg er steeds meer zin in. Ik kan me hier ontwikkelen en zoveel meer doen met tekst, maar ik wil ook nog steeds tijd overhouden om aan boeken te werken. Wat ik vooral wil is er met een open mindset in gaan. Alles is mogelijk.

Heb jij al stilgestaan bij je doelen voor het nieuwe jaar? Laat me dan in de reacties jouw doelen voor 2021 weten. 

Liefs,
Femke

Wil je van alles op de hoogte zijn, van alle projecten die ik in 2021 lanceer? Schrijf je dan in voor ‘De brief van Femke’. Aanstaande maandag ontvang je de eerste mail in je inbox en voortaan elke eerste maandag van de maand. Blijf up-to-date! 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights