Mijn december 2020

Het had niet veel gescheeld of deze blog was er niet gekomen. Met alle blogs die ik voor deze maand op het laatste moment inplande en alle blogs die ik al voor 2021 geschreven heb (48 van de 52) vergat ik gewoon het laatste maandoverzicht van het jaar. Terwijl het jaaroverzicht zelfs al is verschenen. Lees je nog een laatste keer mee?

Week een – de drukste week

De eerste week van december was heel druk. Ik maakte deze week de meeste uren van de hele maand en werkte vooral hele dagen. In november was ik al begonnen met het schrijven aan alle blogs van het eerste kwartaal van 2021, maar ik startte deze week met het schrijven van de blogs van het tweede kwartaal. Het is best grappig om terug te lezen hoeveel ik al aan content voor het nieuwe jaar gewerkt had. Ik dacht alleen maar ‘straks heb ik meer tijd om aan YouTube te denken’, tot ik in de tweede week een interessant telefoontje kreeg. 

Ik werkte aan een nieuwe outline voor het vervolg van mijn fantasy manuscript, ik werkte aan de cursus die ik in 2021 wil geven, ik heb een nieuwe webshop gemaakt (al wel in gebruik maar niet gelanceerd, er zijn nu twee shops waar je kan kopen), ik maakte een heel plan voor 2021 in Trello en lanceerde op 6 december mijn nieuwe homepagina

Week twee – een schokkende week

Het is niet te geloven hoeveel ik inkakte deze week. Ik werkte eigenlijk alleen maar ochtendjes en ging ook nog een paar keer met mijn moeder weg. De helft van mijn dagtaken kreeg ik niet gedaan, maar in totaal heb ik de belangrijkste taken wel gedaan. 

Maar nu nog even terug naar donderdag. Donderdags was mijn vader jarig. We hadden net een filmpje ontvangen dat hij zijn ‘gefeliciteerd ouwe’-ballon had ontvangen en ik schreef erna verder aan de blogs van het tweede kwartaal. Ik had net geluncht, toen ik om 13:15 gebeld werd door een nummer dat niet in mijn telefoon stond. Het had net zo goed een serviceprovider kunnen zijn en ik was al klaar om ‘nee, dank u’ te zeggen tegen de volgende energieverkoper. Het was geen verkoper. Ik werd gebeld naar aanleiding van een oude sollicitatie, terug in augustus. Of ik nog steeds interesse had in het werken bij dit bedrijf. Dit schopte mijn dag wel in de war, want ik was zo van de kaart, haha. Ik had ineens zoveel twijfels en wilde er wel goed over nadenken. Werk kreeg ik uiteindelijk niet meer gedaan.

Om mezelf af te leiden, tikte ik vrijdag de 37.500 woorden aan voor mijn non-fictie boek, verstuurde ik zaterdag een nieuw interview en deed ik nog een paar transcript-klussen. O, en ik keek vijf seizoenen van Shameless.

Nikki die zichzelf op de Bredase Smaakmakers Muur bewondert

Week drie – de lockdown week

Maandagochtend was al heel snel bekend dat er ’s avonds een extra persconferentie zou komen. Alles zou weer op slot gaan. Mam en ik gingen nog een laatste keer naar Breda, waar ik de hele middag met Nikki door de stad heb gewandeld. Met de karamel koffiespecial van Koffie bij Teun die ik zo gemist had, kletsten we bij over van alles en nog wat dat ons bezig hield. Dat was best gezellig. Al waren onze voeten het totaal niet met ons eens, die deden behoorlijk pijn van onze schoenen. Ik vertelde Nikki ook over alle voordelen en nadelen van dit baantje en in het weekend had ik eigenlijk al zo goed als een keuze gemaakt. 

Dinsdagochtend was daar dan het telefoontje waarin ik vertelde dat ik toch voor de baan zou gaan. Dat voelde gek. Ineens waren al mijn plannen voor 2021 van de tafel en moest ik terug naar de tekentafel 😉 Ik had ineens nog maar vier weken om alle losse eindjes aan elkaar te knopen en projecten af te maken. Dat werkte overigens wel goed, een deadline, maar ik merkte dat ik ‘s middags weinig focus had om door te zetten. Ik keek liever Shameless… vier seizoenen. 

Week vier – de spontane week

Dat ik in de middag zo weinig focus had, nam ik mee in de een na laatste week van het jaar. Ik plande alleen ’s ochtends taken in en liet de middag over me heen komen. Maandag plande ik socials en dinsdagochtend werkte ik. Het plan voor de rest van de week wijzigde tijdens de lunch. Ik had verwacht dat mijn oom en tante pas volgende week naar mijn vader gingen dus zou ik volgende week ook eens langs gaan. Maar nu waren ze er eerder. Ineens veranderde mijn hele plan. Ik pakte mijn koffer in, vertrok naar koffie bij oma, tekende toen mijn contract bij mijn nieuwe baan en reisde naar Vlissingen.

Woensdags kwam een andere tante met haar man. ‘s Avonds zag ik niet alleen mijn oom en tante (die ik hier boven noemde), maar ook een nicht die ik al zo’n tien jaar niet gezien had. Dat was me toch een partij emotioneel, haha. Donderdagochtend wandelden we met zo’n vijven op het strand en ‘s middags brachten we nog een bezoek aan mijn laatste tante en haar man, en zag ik nog een ander nichtje via FaceTime. Ik heb het al vaker gezegd, maar ondanks corona is dit wel het jaar waarin ik de meeste familie weer gezien heb.

Vrijdag was ook Eerste Kerstdag. Zoals je misschien wel vaker hebt gelezen op mijn blog, vieren wij maar weinig feestdagen. Maar dit jaar nodigde Joke oma, mama en mij uit om bij haar samen te eten. Dat paste goed binnen de regels van corona en had was ook nog eens gezellig. Dit jaar vierden we eerste, tweede en derde kerstdag en verspreidde we familiebezoek wat meer uit. Vorig jaar kwam iedereen op één dag langs, dit jaar verspreidde we het mooi. 

Omdat ik Tweede Kerstdag alleen zou zijn omdat mam moest werken en oma bij iemand ging eten, werd ik uitgenodigd om weer naar pap toe te gaan. Dus at ik gezellig samen met mijn twee stiefbroers, schoonzus, pap en stiefmoeder een fijn kerstdiner in plaats van flying solo. Op zondag kwam nóg een nicht naar Vlissingen toe en dat was reuze gezellig! Lees er meer over in mijn jaaroverzicht.

Links met Mariska en mijn vader, rechts met Cynthia. Ik schrok er zelfs van hoeveel ik op beide nichtjes leek!

Week vijf – de niks week

Deze laatste week deed ik helemaal niets! Ik was toe aan nachten van minstens twaalf uur en geen deadlines overdag na vorige week. Maandag kwam ik pas ‘s avonds terug en dinsdag en woensdag deed ik weinig nuttigs. Woensdag maakte ik nog een stuk van mijn boek af en voor vandaag, donderdag, staat op de planning dat ik alle blogs van het eerste kwartaal van 2021 ga plannen. Maar verder wil ik blijven chillen. Ik hoop dat je kerst ontzettend fijn was! O, en ik bestelde iets heel erg leuks op maandag en ook mijn nieuwe bril, de goede versie, komt eind deze week/begin de eerste week van januari binnen! Hoera!

Hoe was jouw december?

Liefs,
Femke

Aanstaande maandag verstuur ik alweer de eerste ‘Brief van Femke’-mail van 2021! Wil jij weten wat mijn plannen voor 2021 zijn, schrijf je dan nog snel in.

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights