Mijn bucketlist 2015 vs 2020

Flashback naar zestienjarige Femke die net klaar was op de middelbare school. Er stond een lange zomervakantie op me te wachten, en aan het eind van deze periode zou mijn vervolgopleiding op het mbo beginnen. Die zomer wilde ik onvergetelijk maken. Dus stelde ik een bucketlist op, zoals ieder ander zestienjarige die ik op Tumblr volgde.

Er was een grote Tumblr-blog waar prachtige foto’s op werden geplaatst met bucketlist-achtige doelen. Ik bleef ze rebloggen en pikte de leukste eruit voor mijn eigen bucketlist. Alvast een kleine waarschuwing, voor een zestienjarige had ik al een grote fantasie! Nu helpt die fantasy me vooral met boeken schrijven.

Als ik nu naar deze lijst kijk, is een hoop al ver voor 2015 geschreven. Om Londen en YouTube als voorbeeld te nemen, dat was allebei zelfs in juli en augustus van 2014. Moet je nagaan! 

Mijn bucketlist van 2015

Road trip
Koop een jeep
Bezit een Macbook ✓
Schrijf een reis journal ✓
Ga naar New York
Reis naar Griekenland ✓
Ga naar Londen ✓
Neem een tattoo
Haal mijn rijbewijs ✓
Diploma behalen ✓✓✓
Ga naar een festival
Een perfect paar hakken hebben ✓
Style mijn eigen interieur in mijn eigen huis
Upload mijn eerste video op YouTube ✓
Een zon vakantie met mam en Anne ✓
Zwemmen met dolfijnen

Ga op een solo reis ✓
“Invest in yourself in 2016” ✓
Uitgenodigd zijn voor Fashion Week
Uitgenodigd zijn voor het Boekenbal NL
Een eigen boek publiceren
Voor een bepaalde tijd in het buitenland wonen
Leer een instrument ✓
“Invest even more in yourself in 2017” ✓
Druiven stampen met mijn voeten
Naaktzwemmen
Maak foto’s in een fotohokje
Ga naar Egypte
Ga naar Australië – wees de derde generatie in de familie
Loop mee met de Women’s March
Petrolblauwe dip-dye
“Invest even more in yourself in 2018” ✓

Zoals je wel kan lezen is deze heel erg oud. Ik heb bij sommigen een vinkje gezet, in plaats van doorstrepen zodat het goed te lezen blijft. Van de 31 doelen heb ik er slechts 13 af kunnen vinken. Bij diploma staan zelfs drie vinkjes, een voor de middelbare, een voor het mbo en de ander voor mijn hbo associate degree die ik zo goed als afgerond heb. En die perfecte paar hakken? Die had ik, scrol maar eens ver terug op mijn Instagram, maar ik kon er uiteindelijk niet eens op lopen.

“Invest in yourself” heeft helemaal te maken met zelfliefde. Dat heb ik in de afgelopen jaren echt moeten leren. 

En die dip-dye? Dat wil ik eigenlijk nog steeds, haha! 

Mijn bucketlist van 2020 

  1. Een eigen boek publiceren
  2. Oma’s biografie samen met Joke uitbrengen
  3. Ga naar Australië – wees de derde generatie in de familie
  4. Koop een eigen auto
  5. Op mezelf wonen
  6. Als zelfstandige kunnen blijven werken

Hij is dan misschien wat korter, maar hij is realistischer. De doelen zelf zijn wel erg oppervlakkig… hoe ik een paar doelen ga aanpakken beschrijf ik in mijn blogpost over mijn nieuwe vijf jaren plan

Van alle reisjes wil ik nog steeds naar al deze plekken, maar daar zijn China en Italië (en dan specifiek Rome) nu ook bijgekomen. Een tatoeage is niet meer belangrijk want ik heb mijn schets kunnen verwerken in mijn huisstijl en logo. Maar een festival of zo’n groot evenement als fashion week vind ik nu niet meer zo belangrijk. 

Ik heb een flinke groei meegemaakt sinds die lieve, kleine Femke en ik ben trots op mezelf.

Heb jij een bucketlist?

Liefs,
Femke

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights