2016 was speciaal

2016 was speciaal

Begin 2016 had ik mijzelf iets beloofd. Iets wat erg belangrijk voor mij werd. Luister naar de volgende quote en geniet.

“If you want 2016 to be your year, don’t sit on the couch and wait for it. Go out. Fucking make a change. Smile more. Be excited. Do new things. Clean your room. Throw away what you’ve been cluttering. Unfollow negative people on social media. Go to bed early. Wake up early.
Kick ass. Every damn day.”

Dus schreef ik “invest in yourself in 2016” als één van mijn grootste doelen van dit jaar. En dat deed ik. Ik investeerde in mijzelf. Het was tijd om meer tijd voor mijzelf te nemen wanneer ik dit nodig had. Ik voelde mij in 2016 vrijer dan ooit.

Goal nummer 2 van 2016: zeg meer ja. En goal nummer 3 van 2016: heb meer plezier. Oh, oh, wat had ik een plezier! Ik heb zoveel leuke dingen gedaan in 2016 en daarom wordt dit een grote Throwback Thursday!

Maart

Mijn zolderkamer kon wel een linkje verf gebruiken. Door het kleine raam leek de kamer erg donker, en daar hielpen de grijze schotten niet veel aan mij. Ik filmde het allemaal en zette het op YouTube. Change is good.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

April

Maanden geleden had ik een ticket gekocht voor een YouTube-event in Amsterdam. Ik keek er ook al zo lang naar uit. Dit werd mijn eerste event! Natuurlijk vond ik het spannend, en liep ik verkeerd op Centraal Station in Amsterdam maar buiten kwam ik vier geweldige meiden tegen – en zij gingen ook naar VEED. Met alle vier heb ik nog steeds contact! 9 mei was twee vliegen in één klap. Ik ging voor het eerst naar Amsterdam en ik stapte buiten mijn comfort zone. Ook deze dag vlogde ik, dit werd mijn allereerste Nederlandse video. VEED Festival in Amsterdam.

Mei

In mei ging ik naar Blijdorp! Zo zie je in jaren geen dierentuin meer, en dan ga je rond de drie, vier keer op het jaar de dieren opzoeken. Eén van deze keren heb ik ook gefilmd, a trip to the zoo.

Mijn nicht en neefje hadden mij eerder al eens gevraagd of ik foto’s van hen wilde maken voor een vaderdagcadeau. Na heel wat plannen stond er eindelijk een datum vast en schoot ik heel wat leuke plaatjes van de twee! Waar mijn werk eindigde? Aan de muur! Ze hadden de foto op een schildersdoek laten drukken, dit zag er werkelijk tof uit!

13217297_1286285604733913_4458971755317276140_o

Juli

Als er een maand echt enorm druk was, dan was dat deze wel! Ik had onbewust zoveel gepland maar niets leek mij te gek en dus ging ik ervoor. Camp NaNoWriMo begon. Een maand waarin je zoveel mogelijk woorden schrijft en jezelf een winnaar kan noemen als je – je woorddoel behaald. En ik haalde de mijne. Met meer dan 50.000 woorden erbij voor mijn project Achter Hemel en Aarde kon ik mijzelf een Camp winnaar noemen! Ik hield natuurlijk een soort logboek bij, ik legde alles vast tijdens deze weken. Maar dit is niet alles wat ik bijhield in juli. Vlog nummer één: Project Ninja and Brainstorming.

Ik vertrok op mijn allereerste solo reisje! Was het een impulsief? Echt wel! Het was hartstikke geweldig! Dit was mij toch een ervaring, dat wil je niet weten. Deze vier dagen heb ik natuurlijk ook vastgelegd: a last minute trip to Trapani! Had ik deze tijd voor mijzelf nodig? Zeker weten. Wil je weten wat ik echt het allerleukste vond? Ik kwam met sproetjes thuis (;

Augustus

Als ik iets nooit meer zal vergeten, dan is dat onze eerste echte familiereis naar Griekenland. Met mama en Anne stapte ik op het vliegtuig naar het zonnige Kos. Zo ga je in jaren niet meer op vakantie in een warm land, ga je in vier weken tijd op twee vakanties! Niet te geloven! Ik had mijn vlogcamera mee, sloopte het natuurlijk ook weer (er kwam een golf water over ALLEEN mijn spullen heen) en verspreidde deze beelden over drie vlogs. De zonsopgang in het vliegtuig naar Kos.

September

In september begon helaas school weer. Het pluspuntje hieraan was wel dat dit mijn laatste jaar zou zijn en dat de examens om de hoek lagen. Hier houd ik mijzelf nog steeds stevig aan vast, nog even en dan ben ik klaar. Deze maand besloot ik ook om te gaan bloggen, gewoon een probeerseltje. Ik vind het nog steeds reuze tof!

Ik durf niet te zeggen of ik nog net in september, of al in oktober naar Utrecht ging om bij een uitgeverij te kijken. Nee, dit was helaas niet voor mijn eigen boek, maar dit was ook echt een ervaring om niet te vergeten. Dankzij Fleurine mocht ik een bezoekje maken aan de uitgeverij Best of YA. Ik nam mijn camera mee en een aantal vragen en stapte op de trein. Een tour bij Best of YA. En dan kom je thuis, staar je onbewust naar je eigen boeken en zie je maarliefst twee boeken staan met het logo van de uitgeverij, de derde kwam in november. Dat vond ik wel heel erg leuk!

img_3737

November

Is het wel eerlijk om nog eens terug te komen op november? Het was een ontiegelijk lange en drukke maand, maar het was geweldig. 22 video’s, blogposts, tons of homework, daagjes weg naar de stad, kerstkriebels, inspiratie vloog mij om de oren, liedjes spelen op mijn keyboard en examens. Dit was november in een vogelvlucht.

December

Dit was volgens mij de rustigste maand ooit. Ik nam meer tijd voor mijzelf, smeerde meer gezichtsmaskers op en verslond boeken. Ik schreef blogposts vooruit, speelde weer spelletjes met oma en zette eindelijk onze kerstboom op!! Natuurlijk moest ik dit vastleggen haha. Voor mijn verjaardag had ik een pot gekregen waarin veel ingrediënten zaten om koekjes te bakken dus die heb ik ook gemaakt!

Twentysixteen, you were great. So great even, that I’m making it my goal to have  twentyseventeen beat you!

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Feeeeestse! (; 

Volg:
0
Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: