Recensie: The Self-Made Guide van Emilie Sobels

Recensie: The Self-Made Guide van Emilie Sobels

The Self-Made Guide, het nieuwe boek van Hashtag Workmode oprichter Emilie Sobels, bundelt de verhalen van 21 inspirerende zakenvrouwen die voor hun eigen succes hebben gezorgd. Het boek geeft je een kijkje in de keukens van deze ondernemers, hoe zij hun avontuur hebben beleefd, wat hun obstakels waren en de ondernemersles die ze jou meegeven. Dit vond ik ervan.

Het verhaal achter 21 andere zakenvrouwen

The Self-Made Guide is net als Babe, You Got This een en al inspiratie en motivatie om zelf door te zetten. Ik werd door Emilie’s introductie compleet het verhaal in getrokken om het boek zo snel mogelijk uit te lezen, maar ik ben blij dat ik dat over een week heb verspreid zodat ik er zo lang mogelijk van kon genieten. 

Wat ik wel belangrijk vind om te zeggen is dat het boek anders is dan Babe, You Got This. In dat boek stonden de antwoorden van alle ondernemers door elkaar en werd er steeds één vraag beantwoord. Dat is in dit boek niet zo en dat maakt het naar mijn mening zoveel beter. Het maakt het veel meer overzichtelijker en plezieriger om te lezen, juist omdat je steeds maar op één persoon hoeft te focussen. Op die manier haal je er ook meer inspiratie en motivatie uit, omdat je de boodschap van het hoofdstuk beter kan ontdekken.

Wie heeft Emilie geïnterviewd voor The Self-Made Guide?

Je leert niet alleen meer over de auteur en over de geschiedenis van Hashtag Workmode kennen, maar ook over 21 andere zakenvrouwen in Nederland. Het verbreedt je kennis en geeft je nieuwe mensen om te volgen. Wat me wel is opgevallen, is dat er nog steeds heel veel representatie in het boek is. De vrouwen die Emilie spreekt komen van allerlei achtergronden en dat maakt het heel interessant. 

We kennen Roxanne Hazes, zij vertelt over haar zangcarrière en het vinden van haar eigen stem. Yara Michels kennen we ook, eerst van Chapter Friday, maar ook van haar YouTube-kanaal en haar tijd als hoofdredacteur bij LindaMeiden. Maar het waren de verhalen van Feride Tosun, een advocaat, en Eveline Wu, een chefkok, waar ik meer moeite deed om de tekst goed te begrijpen. Dat waren onderwerpen en levensstijlen waarvan ik zelf ontzettend weinig wist en om dan te lezen hoe zij toch hard voor hun lifestyle hebben gewerkt, met alle ups en downs van dien, ja, dat motiveert enorm. En dat is precies waar The Self-Made Guide voor staat.

Mijn eindoordeel over The Self-Made Guide

Ik vind het een echte aanrader. Omdat ik eerst een beetje bang was dat de interviewstijl net als Babe, You Got This was, had ik mijn twijfels, maar dit boek was zoveel fijner om te lezen. Bovendien had ik het gevoel uit dit boek veel meer inzichten opdeed, door al die inspirerende vrouwen. Ik heb er zeker wat van geleerd, zowel voor mezelf als persoon en als ondernemer! En ik kan niet wachten om The Self-Made Summit een keer mee te maken.

Cijfer: 9
Sterren: 4,5

Heb jij Babe, You Got This of The Self-Made Guide al gelezen?

Liefs,
Femke

Koop The Self-Made Guide en Babe, You Got This hier:

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights