Mijn werkplek upgrade: before & after

Mijn werkplek upgrade: before & after

Als freelancer is je werkplek de plek waar je het meeste van je dag spendeert. Je verstuurt mails, factureert, pakt er bestellingen in, ga maar door. Voor mij is het de bedoeling dat ik straks veel vaker achter mijn bureau ga zitten om te werken, maar tijdens het afstuderen in de coronaperiode merkte ik dat mijn werkplek niet optimaal was. Mijn werkplek was toe aan een upgrade.

Halverwege maart belandde ik thuis. Ik kon niet meer naar mijn stagebedrijf en na een tijdje moest ik ook werken vanuit mijn slaapkamer, achter mijn eigen bureau. De problemen had ik tijdens het schrijven ook wel gemerkt. Als ik schrijf of ergens aan werk, steek ik mijn nek uit en knijp ik mijn ogen bijna dicht. Dat heeft niets met mijn bril te maken helaas. Steeds vaker kwam ik achter mijn bureau vandaan met rugpijn en hoofdpijn. Eerst probeerde ik het nog op te lossen met een kussentje in mijn stoel zodat ik rechtop zat en met een doos onder mijn laptop met een apart toetsenbord erbij, maar toen ik afstudeerde en me klaar maakte voor het freelanceleven met een webshop, kon het niet langer.

Wist je dat ik als tekstschrijver & fotograaf freelance?

Zo zag mijn werkplek er voorheen uit

Knus was het wel. De DIY-laptopstandaard nam best wat ruimte in op mijn bureau en het toetsenbord werkte minder fijn. Ik typ namelijk best wel hard, dus elke keer dat ik op de spatie drukte belandde de onderkant van het toetsenbord tegen mijn bureau. Gek genoeg zorgde dat voor heel wat geluid. Zoals je ook kan zien op de foto is de kabelsituatie best onhandig. Ik drukte de oplader steeds aan met mijn tenen en soms trapte ik het ding te ver weg, dus mocht ik weer op handen en knieën. Aan de andere kant was het ook een rommeltje. De ruimte tussen de plak en mijn bureau zag er vanuit mijn ooghoek zo afleidend uit, dat ik op zoek ging naar meer opbergruimte. Weg met de oeroude kussens en opruimen maar.

En zo ziet mijn werkplek er nu uit

Is het niet super clean? De eerste klus was natuurlijk het opruimen van de mand. Misschien had ik die al weggehaald en gestofzuigd toen ik erachter kwam dat ik geen before foto had gemaakt, en moest ik alles weer terugzetten. Oeps, haha! Nu staat er een Kallax kast voor op de plek. Ik heb er al twee, maar dan met acht vakken (een kocht ik zelf voor mijn boeken en de ander kreeg ik van mijn schoonbroer toen hij en mijn zusje samen gingen wonen).

Verder heb ik deze kast vooral gekocht met het idee van een packingstation. Bovenop staan de bedankkaartjes voor bij bestellingen. Bij de kast van mijn schoonbroer kreeg ik ook twee ladeblokken, twee deurtjes en twee stoffen bakken. Die stoffen bakken gebruik ik nu in deze nieuwe kast. Daar zitten een flinke voorraad enveloppen voor de webshop in. Daarboven zie je een grote voorraad van mijn boek ‘Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen’. Bestellen? Klik dan door naar de webshop.

De parel op mijn bureau kunnen we natuurlijk niet vergeten. Ik kocht een iMac! Hij stond al zo lang op mijn verlanglijst, ik hield er zelfs ruimte voor open op mijn inspiratiebord. Nu schittert er gewoon een iMac op mijn bureau. Wauw. Zoals ik al eerder beschreef, werkte het niet om steeds omlaag te kijken naar mijn laptop. Dat was voor mijn houding echt niet te doen. Het is wel even wennen, zo’n groot scherm ineens, maar voor Netflix en YouTube is het geweldig. Net als voor het schrijven, dit is zoveel beter.

Nu met de iMac zijn ook alle kabels weggewerkt. Ik heb meer ruimte voor mijn notitieboek, planner en iPad en mijn drinkfles staat niet meer eng dichtbij alle elektronica. Ik vind het perfect zo! Nu alleen nog leren iets minder hard te willen typen, want de iMac gaat weleens heen en weer, haha.  

Wanneer heb jij voor het laatst een DIY of upgrade project aangepakt?

Deze blogpost is onderdeel van een twee- of driedelige serie. De iMac unboxing verschijnt op mijn YouTube-kanaal en een waarschijnlijke desktour op mijn IGTV.

Liefs,
Femke

Gadgets die ik gebruik tijdens het boeken en blogs schrijven die ik enorm aanbeveel:

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 31 augustus 2020 / 15:50

  Netjes hoor! Een opgeruimde bureau brengt altijd zoveel rust vind ik, het is echt leuk geworden Femke.

  • Femke
   Auteur
   31 augustus 2020 / 19:47

   Dank je wel! Daar heb je helemaal gelijk in, echt mee eens. Het zorgt voor overzichtelijkheid en rust. Bedankt! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: