The 2022 Homestretch – Behaal al je doelen nog

The 2022 Homestretch – Behaal al je doelen nog

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst over de woorden ‘homestretch’ rondom de feestdagen. De vertaling van ‘homestretch’ staat voor de laatste race naar de finish. In dit geval wordt het ingezet in de laatste maanden van het jaar om je doelen te behalen óf om het jaar af te sluiten met een paar extra doelen. Ik werk hier nu al twee jaar mee en neem je graag me in mijn derde ‘homestretch’. 

Hoe gaat het met mijn 2022 doelen?

Aan het begin van 2022 heb ik meerdere doelen gesteld. Daar heb ik toen een blog over geschreven, een brief aan 2022. Die doelen zijn toen een paar keer veranderd en ook na mijn reflectie halverwege het jaar besloot ik een van mijn doelen aan te passen. Mijn drie zakelijke doelen zijn: mijn zakelijke omzet ten opzichte van vorig jaar verdubbelen naar €20.000, een nieuw boek schrijven van 65.000 woorden en mijn podcast lanceren en daarmee 100 actieve inschrijvingen voor mijn nieuwsbrief te halen. 

In juli besloot ik mijn omzetdoel te halveren. Deze had ik namelijk niet goed geformuleerd. De twee fouten die ik maakte: mijn zakelijke omzet en volledige verdiensten door de war halen en daardoor dus ook de verdubbeling verkeerd te berekenen. Daardoor heb ik van dit doel €10.000 gemaakt, een ruime verdubbeling van mijn zakelijke omzet

Mijn andere twee doelen heb ik gehaald. De eerste versie van het boek haalde die 65.000 woorden en ik lanceerde ook mijn podcast Ondernemend Onderweg, hoewel ik daarmee niet de 100 inschrijvingen haalde tel ik dit minder mee. Het ging mij om die podcast. 

Waarom dan alsnog homestretch doelen als je je doelen al behaald hebt? 

Mijn eerste doel, het omzetdoel, heb ik bijna gehaald. Maar omdat ik meer dan tevreden en trots ben op deze groei, heb ik besloten om hier geen specifieke ‘homestretch’ stappen/doelen voor te maken. Natuurlijk wil ik die omzet nog halen, maar als ik dat niet haal dan is dat ook niet erg. 

Ik wil mezelf graag uitdagen om nog iets moois te maken van deze laatste maand. Daarom heb ik een paar ‘homestretch’ doelen gemaakt. 

Mijn homestretch voor mijn huidige doelen:

Omdat ik in november drie mijlpalen in mijn leven vier, heb ik een speciale actie opgericht: gratis verzending bij het bestellen van mijn boeken. Ik wil iets aan mijn lezers teruggeven en zo vieren we samen feest. Deze campagne draagt ook bij aan mijn omzetdoel, máár is niet de reden waarom ik deze campagne ben gestart. Ik vier mijn 25e verjaardag, 3 jaar ondernemen en Slashwerk’s jubileum zo met jou.

Mijn extra homestretch doelen: 

  1. Versie twee van mijn boek afmaken.
  2. Acht boeken van ‘Slashwerk’ verkopen.
  3. Vakantie nemen tussen kerst en Nieuwjaar.
  4. De laatste boeken op mijn boekenstapel lezen. 

Versie twee van mijn boek afmaken

Zoals je hierboven al kon lezen, heb ik mijn doel om een nieuw boek te schrijven gehaald. Ik ben na vijf weken Australië zelfs begonnen aan de tweede versie: het herschrijven van de eerste versie. Er moeten wat zaken rechtgetrokken worden en dat ben ik nu aan het doen. Dit zou ik graag willen afmaken voor het eind van het jaar. Als dat lukt, gaat het boek naar mijn eerste lezer en focus ik me op het plot van boek twee in de serie.

Acht boeken van ‘Slashwerk’ verkopen

Mijn tweede boek ‘Slashwerk’ was in september een jaar uit. Dit heb ik nog niet gevierd. Maar er is wel iets anders waar ik ook heel trots op ben: ik heb de mijlpaal van 100 sales bijna gehaald. Ik hoop dat ik dit extra doel kan halen tijdens Novemberfeest. 

Vakantie nemen tussen kerst en Nieuwjaar

Om een van mijn persoonlijke doelen van 2022 te eren (vaker rust nemen), wil ik graag deze vijf dagen gebruiken om een stapje terug te zetten en op te laden voor het nieuwe jaar. Leuke dingen doen zoals lekker koken, wandelingen maken, spelletjes met oma en mijn vierde doel hieronder uitvoeren. 

De laatste boeken op mijn boekenstapel lezen

Ik wil mijn laatste boeken lezen! ‘Hartenreis’ (affiliate) van Linda Toonen ligt nog op mijn nachtkastje, maar ook Valentijn Ringelbergs boek ‘Uit as herrezen’ ligt op mijn leesstapel. Deze twee zou ik graag willen uitlezen. 

Dat zijn mijn extra doelen deze maand!

Wat zouden jouw ‘homestretch’ doelen zijn?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights