Een brief aan 2022 – Mijn persoonlijke en zakelijke doelen

Een brief aan 2022 – Mijn persoonlijke en zakelijke doelen

Welkom bij de eerste blogpost van het nieuwe jaar. Het is tijd voor de Nieuwjaarsduik, voor hapjes en drankjes bij familie en voor het opnieuw uitvinden van het wiel: voornemers en goede doelen voor het nieuwe jaar. De afgelopen jaren schreef ik een brief aan mezelf. In die brief schreef ik mijn persoonlijke en zakelijke doelen op. Het was een beetje in de trant van ‘van Femke op 1 januari, voor Femke op 31 december’. Dat wil ik dit jaar ook weer doen. Lees je mee welke doelen ik voor 2022 heb gesteld? 

Hoe ging het met de doelen van 2021?

Voor we direct in de nieuwe doelen duiken, is het misschien ook wel leuk om te vertellen hoe het is gegaan met mijn doelen van vorig jaar. Ik had een flinke lijst met zakelijke doelen en wat minder persoonlijke doelen. Hoe dat gegaan is, lees je in de blogpost die ik daarover schreef: Mijn doelen van 2021 teruglezen – heb ik alles bereikt wat ik wilde bereiken?

Persoonlijke doelen voor 2022

  1. Ik wil mezelf leren kennen en accepteren. In 2021 verloor ik mezelf door verdriet, isolatie en oversaturatie. Ik wilde alles doen, overal deel van uitmaken, aansluiten bij de norm, alles doen om geld te verdienen. Alles doen om geaccepteerd te worden door mijn peers. Maar ik ging gebukt onder verdriet en angst, angst voor de dood. Daarom wil ik mezelf leren kennen en accepteren, ik wil mijn leven niet meer laten leiden door de pijn, niet meer op automatische piloot door het leven gaan, maar accepteren en ermee leren omgaan. In 2022 ga ik in therapie. Ik leerde afgelopen jaar dat ik misschien al jaren een deel van mezelf onderdrukt heb, daarom wil ik mijn ADD of zelfs ADHD ontdekken en zo ook mijn rust terugvinden. Daarentegen ben ik juist wel blij met wie ik ben en hoe ik ben, maar ik raak nooit uitgeleerd om mijn betere zelf te leren kennen.
  2. Ik wil een balans vinden tussen eten en bewegen. De ruimte die 2020 en 2021 mij gaven, zorgde ervoor dat ik dingen over mezelf leerde waarvan ik niet wist dat ik het deed, dingen die ik niet in de hand had, mogelijk veroorzaakt door ADD/ADHD. Onbewust eten, eten uit verveling, is daar een onderdeel van. Het niet kunnen sporten ook, en dan vooral het niet kunnen vasthouden van een routine daarin. De ene periode had ik de drive en bewoog ik veel, in een andere periode was daar geen kruimel meer van terug te vinden. Ik wil mezelf daarin leren kennen en het balans terugvinden. Eind 2021 maakten mijn moeder en ik een aankopen die tot nu toe al twee maanden helpt bij het creëren van balans. Ik loop weer regelmatig en zelfs mijn moeder zet meer stappen. In december pakte ik ook weer een habbit tracker op, een manier om mijn gewoontes bij te houden. Ik dronk meer water, minstens twee flessen van 750ml per dag en ik bewoog meer, ik zette minimaal 3500 stappen per dag. Maar ik wil dit als een continuïteit zien, iets dat ik het hele jaar doe, en niet in vlagen wanneer het mijn ADD/ADHD uitkomt. Ik wil gezond(er) zijn.
  3. Ik wil gebarentaal leren. Het blijft in mijn vingers kriebelen, deze wens, net als de wil om te blijven schrijven. De cursus gebarentaal schoot er door alle gebeurtenissen in 2021 bij in, maar ik wil het nog steeds heel erg graag. Net als dat ik nu bijna een jaar Duits studeer via Duolingo wil ik dit in mijn routine implementeren. Ik wil deze taal leren, om met iedereen te blijven communiceren. Gebarentaal is iets fascinerends, een kunst als ik het zo mag noemen. Ik wil dit blijven beoefenen.
  4. Ik wil mezelf de tijd gunnen. In 2019 was het door-door-door, mijn resolutie voor 2020 was een burn-out voorkomen en toch verlangde ik veel van mezelf en in 2021 was het racen-remmen-racen-remmen. Toen ik begin december weer met de neus op de feiten werd gedrukt en geherintroduceerd werd met de symptomen van een burn-out, vond ik dat wel een beetje eng. In 2021 vond ik balans vinden tussen ‘gaan met die banaan’ en ‘snoozen’ heel moeilijk. Wanneer was het gepast om rust te nemen? Is er wel ruimte voor mij en mijn hoofd? Wanneer was er tijd voor mijn emotie? In 2022 wil ik tijd maken. Tijd maken voor boeken, lezen, leren, zien, beleven, plezier hebben, maar ook vooral voor rust, voor slaap, voor stille momenten. Geen verplichtingen voor sociale evenementen of verjaardagen. Ik wil meer rust creëren en deze momenten ook toelaten en accepteren, net als mijn emoties een plek kunnen geven.

Zakelijke doelen voor 2022

  1. Ik wil een nieuw fantasieboek schrijven. Dit is ‘mijn’ genre, een soort boek waarin ik mezelf helemaal kan verliezen. Een plek om mijn gekste gedachten kwijt te kunnen. Ik geniet als ik een wereld van A tot Z kan uitdenken en vervolgens de verhalen van de personages kan vertellen. Dit jaar wil ik me focussen op het schrijven van een nieuw fantasieboek. Er spoken altijd verhalen door mijn hoofd. Die wil ik aandacht kunnen geven. Daarnaast wil ik ook mijn NaNoWriMo 2021 project ‘Gezichtssteen’ herschrijven, meerdere pannen en potten op het fornuis zou V.E. Schwab gezegd hebben. Ik ben nieuwsgierig naar de wereld die ik dit jaar tot leven ga brengen.
  2. Ik wil minstens €500 per maand omzetten. Freelancer of ondernemer zijn kan heel instabiel zijn, elke maand kan zomaar anders zijn, maar als ik iets geleerd heb van vorig jaar en de mensen die ik heb gesproken, is het dat dit leven ook heel stabiel kan zijn. Als ik dit jaar het aantal verstuurde facturen kan verdubbelen vergeleken met vorig jaar, zou dat een geweldige groei zijn. Net als het uitzoeken van mijn pensioen. Maar ook het leren geloven in mezelf en achter mijn kunst, diensten en producten staan. 2022 wordt mijn eerste volledige ondernemersjaar — geen afstuderen zoals in 2020, geen baan in loondienst zoals in 2021. Alleen ik en mijn bedrijf, de dromen die ik heb en de drive die ik voel. (Dus wil je ook een boek schrijven en zoek je daar nog hulp bij? Boek dan een coachingsessie).
  3. Ik wil groeien in de dingen die ik het liefst doe. In 2021 ontdekte ik per ongeluk een nieuwe hobby. Ik startte met streamen op Twitch om een platform voor de digitale boeklancering te vinden, maar ik bleef er plakken en het streamen sleepte me het moeilijke jaar door. Het hielp namelijk met discipline, met ontspanning, met contacten. Ik leerde er geweldige mensen door kennen. Ook in combinatie met het schrijven en uitgeven van boeken ging dit geweldig. De een lost de ander heel mooi af. Daarom wil ik groeien. Ik wil beter worden in het schrijven, maar ook in het streamen, spreken en entertainen. Daaronder valt ook het investeren in betere apparatuur, cursussen en misschien zelfs in een kledinglijn. De afgelopen jaren heb je me misschien wel vaker gehoord over hoe tof het me lijkt om een ander product dan boeken te lanceren. Nu ben ik er zelfs actief mee bezig. Ik zie dit wel eens mijn ideale tijdsbesteding worden, parttime schrijven en parttime streamen, als ik geluk heb en er uiteraard hard voor werk. Ik heb er nu de smaak van te pakken, dus ik ga er hard voor werken om dit te kunnen realiseren.

Wat zijn jouw doelen voor 2022?

Volg Femke op Instagram

Boek een coachingsessie en realiseer jouw schrijfdroom

Bestel mijn boeken ‘Jo’ en ‘Slashwerk’ 

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights