Waar zie ik mezelf over vijf jaar?

De regen tikkend tegen de ruiten van de bus en het razen van de optrekkende motor overstemden al het andere geluid in de bus. Ik had een drukke dag voor de boeg. Schrijversacademie in de ochtend, ‘s middags drankjes en wat eten met mijn nichtje, kerstinkopen doen en ‘s avonds ook nog een feestje van een collega. Onderweg dacht ik na over mijn five year goals, het was op zich best een goed moment om daar de tijd voor te nemen. We zijn zelfs al een kwartaal verder. Waar zal ik zijn als ik vijfentwintig ben? Waar wil ik zijn?

o p  m e z e l f  g a a n

Ergens spreekt dit wel voor zich, maar als je mij een beetje kent weet je dat ik liever thuisblijf. Daar waar ik mijn familie regelmatig zie, waar alles vertrouwd is en waar ik me eerlijk gezegd geen zorgen hoef te maken over hoe veilig ik thuis ben. Omdat ik eerst een studie op het oog had die aan de andere kant van Nederland is, zou dit makkelijk lukken, maar helaas wil ik me niet meer voor die opleiding inschrijven. Ik heb wel een andere opleiding gevonden en die is veel dichterbij! Hier hoef ik eigenlijk niet voor op kamers, aangezien het maar een uurtje reizen is in plaats van twee en een half. Toch wil ik proeven hoe het is om alleen te wonen en aan mezelf bewijzen dat ik ook op zo’n manier alleen kan zijn.

e e n  s t a b i e l  i n k o m e n

Het liefst zou ik nog een studie volgen, een hbo waarbij je helaas moet lenen, want nu ik er nog zin in heb, moet ik er voor gaan. Met de hbo-studie die ik hierboven benoem, zou het eventueel kunnen lukken om ergens één of twee dagen in de week nog te kunnen werken. Ik moet ergens een tussenweggetje vinden maar om nu nog twee jaar afhankelijk te zijn van studiefinanciering, zie ik ook niet zitten. Wie weet pik ik gaandeweg iets leuks op wat ik in mijn vrije tijd kan blijven doen.

i n s t a g r a m  a l s  f o t o d a g b o e k  g e b r u i k e n

Het klinkt zo wel heel suf. Het liefst laat ik al mijn perfectionisme los en maak ik van alles dat mij inspireert foto’s en deel ik het op social media. Als schrijfster moet je een platform hebben waar je alles kan uitpakken om kennis te maken met je (toekomstige) leesgroep. Instagram is my place. Hopelijk weekt dat perfectionistische van een passende foto-feed wel een beetje los. Voortaan wil ik mijn nieuwe camera vaker met me meenemen als ik opstap ga om mezelf een beetje te motiveren om nieuwe foto’s te maken.

i e t s  m e t  v e g a n

Dit doel is een beetje vaag, en ik zal je uitleggen waarom. Als ik iets geleerd heb van een veganistische vriendin, dan is het dat vegan eten niet moeilijk te bereiden of onsmakelijk is. Het is juist iets waar ik me meer in wil verdiepen. Met Nienke en Ismay zoeken we altijd van te voren plekjes waar we alle drie kunnen eten en zo ver is dat steeds enorm geslaagd (Yirga en LOFF in Breda, New Fork in Rotterdam, Foam in Den Haag). Cold turky overstappen hoeft niet, stapje voor stapje klinkt beter. Weten wat wel en niet kan. Ik bestempel mezelf niet helemaal vegetarisch, maar thuis eet ik de laatste tijd onbewust steeds minder vlees. Ik ben wel een liefhebber van prei schotel (met gehakt) en dat ik dit dan niet meer ‘kan’ eten, lijkt me iets minder. Maar Nienke vertelde me, denk vooral wat er nog wel kan in plaats van niet. Je kan ook je eigen regeltjes maken.

i e t s  p u b l i c e r e n

Als je mij al langer volgt, weet je dat ik veel schrijf. Het lijkt mij heel tof om een boek te publiceren in de komende vijf jaar. Misschien zelfs wel twee. Maar dat niet alleen. Ik wil meer gastbloggen en columns schrijven, om ooit weer een stukje van mezelf in een krant of tijdschrift terug te lezen, wat ik al eerder heb mogen doen tijdens mijn stage bij de PZC een paar jaar terug. Misschien een zine met korte schrijfsels of zelfs een (online) magazine. Ik denk/droom graag nog even verder.

v i j f  j a a r  v i j f  r e i s j e s

We zijn ongeveer een maand verder sinds deze blogpost online is gekomen, en ik bedacht me nog een doel. Vijf reisjes in vijf jaar. Ik wil meer reizen. In juni ga ik al naar Edinburgh, maar ik weet nog niet of ik dit tripje zal meetellen. Parijs staat nog op mijn travel bucketlist, en nog genoeg andere (verre) reisjes, dus wie weet!

Mijn doelen blijven groeien. Toen ik deze blogpost in de bus schreef, had ik nog maar drie ideetjes. Mijn interesses zullen in de komende vijf jaar nog wel een paar keer veranderen.

Waar zie jij jezelf in vijf jaar?

Liefs,
Femke

 

(Wist je al dat je je hiernaast via je e-mail op mijn blog kan abonneren voor wekelijkse updates?) 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

9 Reacties

 1. 14 april 2018 / 10:07

  Wat een mooie persoonlijke doelen om naar te streven, Femke! Ik vind het super tof dat je ook bewuster bent gaan nadenken over vegan/vegetarisch eten. Wat de preischotel betreft; is het een idee om die een keer met vegetarisch gehakt te maken? Qua smaak vind ik dat vegetarisch gehakt helemaal niet zo anders is dat gewoon gehakt.

  • Femke
   Auteur
   14 april 2018 / 10:22

   O dat zou best wel kunnen, ga ik eens naar kijken als ik boodschappen ga doen!

 2. 15 april 2018 / 11:03

  Wat een mooie en haalbare doelen heb je jezelf gesteld. Leuk om ze te lezen en succes ermee 🙂

 3. 15 april 2018 / 13:00

  Mooie haalbare doelen! En mooi geschreven! Ik weet nog niet waar ik mezelf over 5 jaar zie, ik laat het wel op me afkomen haha 🙂

  • Femke
   Auteur
   15 april 2018 / 13:03

   Dankjewel Mei! Ik zal het vanzelf ook wel zien ja, maar ik hoop er toch wel twee te kunnen volbrengen in de komende jaren 😉

 4. 17 april 2018 / 22:22

  Leuk blogonderwerp! Goed om eens over na te denken waar je jezelf over 5 jaar ziet. Ik denk getrouwd en hopelijk al twee boeken uitgebracht 🙂 Al is dat niet van tevoren te voorspellen natuurlijk. Leuke site heb je trouwens! Straalt echt een soort van rust uit 🙂

  • Femke
   Auteur
   18 april 2018 / 09:41

   Thanks Lianne! Getrouwd zelfs, wauw! Dat is wel een mooi vooruitzicht. Ahw, dankjewel. Ik twijfelde vorige week juist een beetje of het niet te saai was, dus dat is goed om te horen! Ik knutsel een beetje met de kleur nu, komt wel goed haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights