Mijn april 2018

April was een gekke maand, voor ik het doorhad was het nog maar een week voor het Koningsdag was… Ik probeerde zo creatief mogelijk te blijven door boeken uit andere genres te lezen, nieuwe verhalen te bedenken en nieuwe skills te onderzoeken, maar iets hield me tegen.

Gevoelsmatig • in de war, gemotiveerd

In de war was ik zeker. Ik maakte de om weer terug naar school te gaan in september, wat gek voelde, en ik was een beetje in de war wat ik nou met mijn blog en YouTubekanaal wil. Daarnaast spendeerde ik extra tijd met oma, en niet alleen voor ons schrijfproject, maar vooral omdat mijn weken gek in elkaar zaten en ik gebruik wilde maken van mijn vrije dagen. Ik vond dat ik op sommige aspecten eerlijker moest zijn met mezelf en anderen en daarover zat ik ook wat in de knoop. Of het echt opgelost is, heb ik nog niet gemerkt. Ik weet wel dat ik zenuwachtig was. Maar ik was ook gemotiveerd in april. Nienke gaf me tof feedback op mijn contemporary boek en ook Melissa heeft geweldige opmerkingen doorgestuurd over mijn fantasy, dus daar kan ik echt even mee vooruit. Ook was ik wat actiever met het schrijfproject over oma. Ik tekende op een avond een hele tijdlijn van oma’s leven, maar daarvoor moest ik wat neven en nichten appen over geboortejaren en leuke activiteiten.

Beeld • The Impossible, I Kill Giants, Spider-man: Homecoming, Five Foot Two, Iron Man, Iron Man 2, The Avengers, Iron Man 3, Guardians of the Galaxy 1 + 2

I Kill Giants is de eerste nieuwe film die ik deze maand keek. Barbara Thorson slaat haar weg door het echte leven door daaraan te ontsnappen in een magische wereld met monsters. Het einde was zoveel sterker dan ik had verwacht, het was prachtig. Het raakte me, het kwam erg dichtbij. Heel mooi, heel mooi gedaan.

Spider-man: Homecoming was écht geweldig. Tom Holland is mijn favoriete Spiderman, de manier waarop hij de jonge Peter Parker leven heeft ingeblazen is zo funky, sassy en geinig. En ja, uiteindelijk ben ik in een worm-hole gevallen van de Tom Holland hashtag en interviews, hihi.

Toen was daar The Maze Runner: The Death Cure, en holy shit. Het was maar goed dat mijn moeder niet thuis was, die had me al lang het huis uitgeschopt voor het meegillen tijdens hele gave plottwist! Ik gilde zo hard en klapte steeds als een malle in mijn handen. Wat was dit een geweldige film. Uiteindelijk kwam mijn moeder wel thuis en toen ze de lampen wilde aandoen, heb ik haar gesmeekt deze nog even uit te laten voor het ‘filmgevoel’. Ja, die verklaarde me voor gek. Dus toen zaten we tot half elf ‘s avonds in het pikkedonker met alleen het licht van de tv en de laptop. Zo kreeg ik toch wel een bioscoopgevoel. Wauw, ik heb genoten.

Five Foot Two is een documentaire over het leven van Lady Gaga. In de documentaire leer je een andere kant van haar kennen, eentje met veel pijn en angst, maar ook maak je kennis met wederopbouw en hoe zij dit aanpakt. Op sommige vlakken mocht het van mij wel wat duidelijker, als neutrale fan weet ik niet (nog steeds niet) waarom ze lichamelijk zoveel pijn heeft en dat werd niet goed uitgelegd. Ik ben wel erg blij dat ik de documentaire heb gekeken!

En Iron Man! De vijfentwintigste is Avengers: Infinity War uitgekomen en nadat ik Spider-Man: HC heb gekeken, wist ik gewoon dat ik alle films in de serie moest kijken. Dus dat schreef ik op: zes films to go. Er zaten zulke lachwekkende stukjes in de film. Robert Downey Junior did me proud! Als ‘newbie to the franchise’ was niet alles even duidelijk, maar het alle actie was wel erg gaaf. On to the next! En dat is Iron Man 2. Ook in deze film waren wat dingen onduidelijk, ik kon de verhaallijn slecht volgen. Ik vond ‘m helaas minder leuk dan de eerste. The Avengers was dan wel weer helemaal geweldig maar blijkbaar kijk ik niet in Marvel volgorde – maar RDJ volgorde haha!

Boeken • Ik Kom Je Halen!, Fataal Spel, Ave Cesaria, Things Are What You Make Of Them

Een tijdje terug kwam Writers:Community buddy Marijke Vos haar debuut bij Scelta Publishing uit. Het boek stond al een tijdje op mijn wishlist en toen ik mijn Bol.com bon wist uit te vogelen, bestelde ik dit boek samen met Ave Cesaria van Sanne Hillemans. Als je de laatste weekvlog heb gezien, dan weet je ook dat ik voor het eerst naar een boekpresentatie ben geweest. Het was eindelijk tijd voor Chinouk haar debuut bij Clavis, Fataal Spel is haar nieuwste titel. Wat was dit ongelofelijk gaaf om te zien zeg. Ik heb ook al drie van de vier boeken uit die in dit rijtje staan! Binnenkort komt er weer een laatst gelezen video op mijn YouTubekanaal waarin ik mijn mening over alle boeken geef, nog even wachten dus!

Geluid • IDGAF, VeVo New

Soms heb je van die liedjes die je op herhalen zet en gewoon niet meer wegslikt. IDGAF van Dua Lipa is er zo een. Toen ik naar Rotterdam ging en het zo mooi zonnig weer was, had ik mijn oordopjes in en liep ik super preppy en vrolijk door de stad. Dit soort liedjes, die je dan ineens zo’n goed zelfverzekerd gevoel geven, zijn het beste. Ik zoek ook steeds vaker de playlist van VeVo New op om nieuwe nummers te vinden. Zo ben ik Let Me van Zayn tegengekomen en One Strange Rock van Zedd.

Mijlpalen  Dankjewel! 

Allereerst wil ik jullie enorm bedanken. In de afgelopen maand is mijn blog drie keer zoveel bezocht als in maart. Het bleef maar oplopen, tweehonderd, tweehonderdveertig, en toen keek ik donderdag even niet en toen hadden we de driehonderd al behaald. Niet te geloven. Heel erg bedankt <3 En dat niet alleen. Ook op YouTube gaat het de laatste tijd beter, want ik heb de 400 abonnees bereikt! <3 <3

April goals • persoonlijk, carrière en instagram

Ik wilde deze maand minimaal één keer per week springtouwen om wat sportiever te worden. Zover is het gelukt, maar je kan het beste de nieuwe weekvlog kijken want daarin zie je me toch wel een beetje moeite hebben met sportief zijn. Voor carrière werkte ik versie één van Linguae in signum door voor ik het naar Nienke en Ismay kon sturen. Ik kreeg al super snel reactie van Nienke waardoor ik echt stond te springen. Het was geweldige feedback, dus nogmaals bedankt lieverd! En Instagram, ik heb een soort haat en liefde verhouding maar dat kan je teruglezen in mijn blogpost ‘over vijf jaar‘. Ik wilde graag iedere week een foto plaatsen. Week 14 viel al onder de april en ik heb daar geen foto geüpload, wel was ik actief in mijn Stories. Maar in week 15 en 16 wel! Go check them out 😉

Dus, hoe was jouw april? Hopelijk kunnen we beide wat frisser aan mei beginnen!

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

4 Reacties

 1. 6 mei 2018 / 10:23

  Klinkt als een maand vol leuke dingen! Wat leuk dat je samen een boek met je oma schrijft 🙂 Ik heb Ik kom je halen! ook al uit 🙂 Ben ook echt benieuwd naar Fataal spel. Morgen begint jouw challenge. Yay, zin in!

  • Femke
   Auteur
   6 mei 2018 / 10:36

   Ja, zeker wel! En wat vond jij van Ik kom je halen! ? Fataal Spel is on-ge-lofelijk!! Jaaa, nog één nachtje slapen (en elke dag m’n wekker een kwartier eerder zetten zodat ik de foto’s vroeg genoeg kan plaatsen haha). Ben benieuwd welke foto’s je gaat maken!

 2. 7 mei 2018 / 08:10

  Ik keek spiderman: homecoming óók! Erg leuk. Super benieuwd naar het boek dat je met je oma schrijft. Wat moet dat mooi zijn om samen te doen. Zin in je challenge.

  • Femke
   Auteur
   7 mei 2018 / 08:24

   De humor in HC is zo leuk! Ik hoop er binnenkort een stukje voor te kunnen schrijven, weet nog niet welk stukje of voor welke leeftijd, als het maar een beetje is haha. Ik ben benieuwd naar je foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights