Mijn maart 2018

Mijn maart 2018

Als er iets deze maand in de spotlight stond, was het wel creatief zijn. Schrijven, foto’s maken, tekenen, pottenbakken – noem maar op! Ik kon er niet genoeg van krijgen. Ik deed inspiratie op door heel wat films te kijken en nieuwe muziek te luisteren en natuurlijk las ik ook wat meer. Het allereerste kwartaal is alweer voorbij, niet te geloven. Op naar april, maar niet voor eerst even terug te kijken op maart – de maand met het meest wisselvallige weer. Hoi, Nederland haha!

Gevoelsmatig • gemotiveerd, in dubio

Soms wil ik veel te veel, terwijl ik ook heel goed weet wat ik wel en niet aankan. De nieuwe module van de Schrijversacademie is begonnen, er staat een open avond van een opleiding op de planning, ik ben nog altijd aan twee (ondertussen drie) boeken bezig en er komen soms zoveel leuke ideeën bij me naar binnen. Helaas kan ik die niet altijd uitvoeren omdat mijn hoofd overloopt en er te veel andere dingen moeten gebeuren. Moet ik dan minder gaan werken en meer thuisblijven, of meer werken en dan te weinig tijd hebben om creatief te zijn (zeker als ik het gezond wil houden, kuch, normale bedtijden, kuch). Maar er zijn ook zoveel dingen die ik niet alleen kan maar zo graag wil proberen en ik zou niet weten waar ik moet beginnen. Naar wie ga jij als je grote plannen heb en een klein trappertje nodig hebt om aan de eerste stap te kunnen beginnen?

Beeld • I, Tonya , Miracles from Heaven, The Last Airbender, The Danish Girl, The Vanishing of Sidney Hall, All I See Is You, The Greatest Showman, Avatar

Eindelijk, eindelijk, eindelijk keek ik de film I, Tonya en DAT MAAKTE ME ZO BLIJ. Wat een acteerkunsten van Margot Robbie en Allison Janney. Deze vrouwen zijn gewoon top! I, Tonya volgt het verhaal van kunstschaatser Tonya Harding rondom het schandaal met Nancy Kerrigan tijdens de Winterspelen in 1994. In één van de interviews werd verteld dat de film in 30 dagen was geschoten en dat veel kunstschaatsers de stunts en sprongen niet durfden te maken vanwege de Spelen begin dit jaar omdat iedereen daaraan mee wilde doen. En Margot Robbie heeft heel wat schaatswerk zelf verricht!

Toen The Danish Girl laatst op televisie kwam, bedacht ik me dat ik deze film al een lange tijd wil zien alleen bleef ik het steeds uitstellen. Op de één na laatste zondag zette ik hem eindelijk op, en wat genoot ik. Eddie Redmayne (Einar) en Alicia Vikander (Gerda) spelen een prachtig getrouwd stel die kennismaken met Lili, Einars echte ik. Het acteerwerk van Redmayne was geweldig in deze film. In mijn ogen heb ik een goede representatie gezien van de gedachtegang en moeilijkheden van een transgender, iets wat we anno 2018 allemaal wel kunnen gebruiken. Het is mooi om te zien hoe iemand echt weet wie ze zijn.

The Vanishing of Sidney Hall gaat over een tiener die onverwachts doorbrekend succes ontvangt door zijn allereerste boek maar deze en meerdere gebeurtenissen creëren een downward spiraal voor de jonge romanschrijver. De film laat drie stadia van de jongen zien, achttien, vierentwintig en dertig over hoe zijn succes begint en hoe het boek zich heeft gevormd. Je moet je hoofd wel echt bij de film houden, heb ik gemerkt, maar man, ik ben geraakt. Logan Lerman speelt Sidney Hall en Elle Fanning zijn vriendin Melody. Ik wil er niet te veel over zeggen, behalve dat je deze film gewoon moet kijken. Het was geweldig.

All I See Is You is Blake Lively’s nieuwste film! De film volgt een blinde vrouw en de relatie tussen haar en haar man, en hoe het verandert als ze haar zicht terugkrijgt. Het eerste wat me opviel was het acteerwerk van Blake Lively als blinde, het letterlijke aftasten vond ik goed gedaan. Het genre is thriller/drama, maar ik vond niet dat het als een thriller overkwam, ik had misschien iets meer spanning verwacht. Af en toe komen er ook wazige stukjes voorbij en ergens snap ik ook wel dat als je als slechtziende niet alles goed meekrijgt, maar ik had het gevoel dat er door die wazige stukjes te veel informatie uit de film was gehouden. Op de IMDb-pagina heeft de film een 6/10 gekregen en daar ben ik het wel mee eens. Ik heb betere films van Blake Lively gezien!

Ik heb nog tranen in mijn ogen als ik dit typ en de endsong staat nog in mijn oren te gillen, maar wauw, wat was The Greatest Showman geweldig. In het begin vond ik het niet heel leuk en was ik bang dat ik de film moest afzetten. Wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb! Nu kan ik alleen maar balen dat ik ‘m in de bioscoop heb gezien. Hugh Jackman en Zendaya waren on topppp! En ja, wat iedereen zegt is waar: de soundtracks are THE BEST.

Boeken • Stad van Hemelse Vlammen, Een Muur van Water, Things Are What You Make Of Them

Boek zes! Alle boeken in twee maanden! Wat heb ik van deze serie genoten. Ik heb er ook een recensie video van gemaakt, om je alles over de geweldige personages te vertellen. Daarnaast ben ik verder gaan lezen in Een muur van water van Teuntje de Haan. Tot nu toe heb ik veel stukjes gelezen waarin mooie herinnering voorbij komen en de beelden zijn zo levendig geschreven, dat ik het boek iets sneller opzij moet leggen omdat het te dichtbij komt. Het gaat immers over mijn buurtdorp, de nieuwere versie van de oude waarin ik woon. Ik heb al veel verhalen over de Watersnoodramp gehoord maar wat ik hierin lees, is zo echt, zo knap gedaan. Stukje voor stukje kom ik er wel doorheen. Things Are What You Make Of Them is een boekje van Adam J. Kurtz. Je kent hem misschien wel als je vaak op Tumblr of Pinterest te vinden bent. Hij maakt namelijk motivatieschrijfsels en scant deze dan in om ze vervolgens op een felle achtergrond te plaatsen. Hij schrijft voornamelijk voor andere creatievelingen. Het is echt een aanrader!

Geluid • In My Blood, Lost In Japan, Follow Your Fire, The Greatest Showman soundtrack

Shawn Mendes did it again. Holy Shizzle. In My Blood en Lost In Japan zijn twee hele verschillende nummers van zijn nieuwe album! De een is meer rock en de ander heeft Justin Timberlake vibes. De lyrics raken je echt. Ik kan niet wachten op de rest van zijn album. En ja, ze hadden allemaal gelijk over de soundtrack van The Greatest Showman. Ik blijf het draaien, en dan voornamelijk als ik een blogpost schrijf (behalve nu, haha) of als ik voor mijn boeken plan. It’s incredible.

Crea Bea • Fotograferen en pottenbakken

Buiten om het feit dat ik versie vier van mijn fantasieboek heb afgemaakt, ben ik ook weer creatief geweest op andere vlaktes. Aan het begin van de maand kocht ik mijn nieuwe camera en pakte ik het fotograferen weer op. Niets is leuker dan experimenteren met nieuwe dingen. De Canon G7x Mark II is niet alleen geweldig voor het vloggen en video maken maar ook voor fotograferen, iets wat minder bekend is van de camera. Zo heb ik al wat mooie foto’s kunnen maken. Natuurlijk legde ik gelijk mijn moeder én zusje vast op de camera!

Wat was het pottenbakken toch weer leuk! We waren met een veel grotere groep deze keer, alle draaischijven waren bezet. Ik kreeg ook mijn schaaltje van de vorige keer terug. Nu hij is geglazuurd, is hij echt heel leuk geworden. Ik zal er binnenkort wel een foto van op Twitter zetten. Maar deze keer ben ik niet alleen gegaan. Mijn nicht Joke is mee geweest! De basis van het draaien is best simpel vond ze en zo maakte zij uiteindelijk drie kleine potjes/mokjes en ik twee. Eentje word wit geglazuurd en de ander dezelfde kleur groenblauw. Ik ben heel benieuwd over een maandje.

Maart goals • Persoonlijk, carrière en geld

Deze maand ben ik een beetje van mijn to do lijstje afgeweken omdat ik zoveel werkte en nog ziek ben geweest. Zo wilde ik twee flesjes water per dag drinken, wat ik bijna altijd al doe, maar dan bewust iedere dag bijhouden en dit lukte niet helemaal. Dat kwam misschien omdat ik me er tè bewust om was. Voor carrière wilde ik versie vier afmaken en als je de laatste manuscript update hebt gelezen, weet je of me dat gelukt is. En dan heb je geld. Ik wilde graag een bedrag sparen voor de Corrigeren cursus van Chinouk en drie lente outfits. Eigenlijk betekende dat gewoon geld opzij zetten zodra mijn loonstrookje kwam. Sparen is voor mij gelukkig niet zo moeilijk.

Zoals je kan lezen is maart best wel een productieve maand geweest, eentje waarop ik trots kan zijn. Hoe was jouw maart?

Liefs,
Femke

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg:
0
Deel:

2 Reacties

 1. 2 april 2018 / 14:47

  Zo leuk dat je nu een paar keer bent wezen pottenbakken, ik wil dat ook echt weer eens doen! Ooh en The Greatest Showman moet ik ook nog zien, ik hoor van zo veel mensen dat ie goed is. Zal de muziek ook eens opzoeken. Fijne april meid!

  • Femke
   Auteur
   2 april 2018 / 22:19

   Het is echt heel leuk om te doen. De klei is een beetje koud en daarna heb je ook wel schrale handen, maar het is super om na een paar weken je eigen werkje te kunnen vasthouden. Mijn eerste is nu een sleutelpotje geworden haha. Je gaat echt genieten van The Greatest Showman, maar kijk ‘m wel thuis! Dan kan je echt genieten. Jij ook een creatieve april!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights