Mijn mei 2023 maandoverzicht

Mijn mei 2023 maandoverzicht

Als ik terugkijk op mei, dan doe ik dat met een hele grote glimlach. Er zijn zoveel fijne dingen gebeurd. Ik merk het ook aan mezelf; ik ga veel beter door het leven vergeleken met een paar maanden terug. Het maandoverzicht is een paar maanden te vroeg, maar dat is niet zo erg. Lees je mee? 

Ik ging naar MAD BookTok!

Zaterdag 6 mei was het eindelijk zover: MAD BookTok Event 3.0 in Boekhandel Donner. Voor het eerst in jaren bezocht ik een boekevent, eentje speciaal voor boektokkers en lezers, en ontmoette ik geweldige mensen. Wat. Een. Avond. Laat ik dat voorop stellen. Ik keek hier al weken naar uit, maar ik stond met knikkende knieën in de rij te wachten en kon niet wachten tot ik uit de regen was, maar eenmaal binnen… binnen was het magisch. De mensen, de boeken, de auteurs, de volle boekenplanken, de fotomuur waar ik ben vergeten om een foto te maken, het was geweldig! Bekijk hier de vlog!

Ik gaf een lezing in Katwijk

Op dinsdag 9 mei reisde ik af naar Katwijk om daar een lezing te geven. De bibliotheek had mij een week eerder gevraagd of ik een presentatie over boekmarketing kon geven en dat zag ik wel zitten. Een paar dagen van tevoren realiseerde ik dat mijn allereerste schrijfvriendin Lieke (die ik tussen 2009 en 2010 heb leren kennen) daar niet ver vandaan woont. Dus terwijl mijn koffie koud stond te worden bij oma, heb ik haar geappt met de vraag: wat zijn je plannen? Die avond spraken we samen af bij de Domino’s om wat te eten, waarna we samen naar de bibliotheek vertrokken. Een lezing geven is altijd iets spannends, maar het was echt heel erg gaaf om dit te mogen doen! Bekijk hier de vlog!

24 uur in Groningen (en bij Palmslag!)

Twee dagen later zat ik weer in de trein! Dit keer onderweg naar Groningen, waar ik voor het eerst een middag op het kantoor van Palmslag zou werken. Ik vertrok om 7.55 uur, kwam om 11.45 uur aan in Groningen en dook daarna gelijk in de meetings. Het was enorm gezellig om eindelijk mijn collega’s in het echt te zien. ‘s Avonds gingen we met de hele crew uit eten bij Het Concerthuis. Dit is een hip restaurant met veel vegetarische gerechten, maar het staat vooral bekend om zijn uitgebreide bierkaart. Ik denk dat er wel meer dan vijftig soorten zijn? Bij dit tentje kon je ook spelletjes spelen, dus uiteindelijk hebben we tot 1 uur ‘s nachts 30 Seconds gespeeld. Dat was echt lachen! De volgende ochtend stapte ik weer in de trein terug naar huis: hallo vier uur durende reis, haha. Bekijk hier de vlog!

Rianne voor het eerst sinds Australië weerzien

Een tijdje terug verraste Rianne me met een appje waarin stond “Heb je tussen [datum] en [datum] zin en tijd om met een zekere schrijfvriendin in Nederland af te spreken?” waarop ik met grote letters JA antwoordde. Ik vroeg natuurlijk direct of ze écht naar Nederland kwam en toen was haar antwoord weer ja. Nadat we elkaar in september (met haar verjaardag) in Australië hebben gezien, was ze nu weer voor een kleine periode in Nederland. 

We spraken af op Rotterdam Alexander. Daarna namen we de hobbelige bus naar de Kinderdijk. We hadden zo’n half uur om een stuk of veertien molens te bekijken, waarna we ons weer moesten haasten voor de bus terug om naar Boekhandel Donner en de Markthal te gaan. Het was een drukke en vooral snelle middag en het vloog voorbij. Maar! Ik heb Rianne wel haar bestelling van het allerlaatste exemplaar van ‘Jo’ kunnen geven én ik heb haar boek Zomerburen kunnen laten signeren <3 

Wil je weten hoe de Australiëvlogs bij Rianne eruitzien? Start dan bij “Welkom in Townsville”. 

Ik lanceerde de ‘Slashwerk’ + chocolade actie!

Speciaal voor de afstudeerperiode heb ik een leuke actie bedacht. Afstuderen is niet niks en omdat ik je wil helpen vieren bij het halen van je diploma, geef ik een cadeautje weg! Bij elk verkocht exemplaar van ‘Slashwerk’ krijg je er een leuke en lekkere melkchocoladereep bij cadeau. Deze actie is voor iedereen die een leerzaam boek over je ideale loopbaan wil lezen en van chocolade houdt. En wie houdt er nou niet van chocola? Bestel nu jouw exemplaar want op=op! 

Ik las…

Ps. Dit zijn affiliate links van Bol.com. Lees meer over affiliate marketing op mijn blog. 

Ik keek…

 • Enkele afleveringen van ‘Unsolved Mysteries’ om mezelf wakker te houden.  
 • ‘Not dead yet’ is een geweldige serie. Humor, de dood en een carrière als journalist.
 • ‘The Bear’, met de acteur Jeremy White Allen – die ik al geweldig vond in Shameless. Het was een hele mooie serie, soms een beetje te veel ‘van de straat’ en geheimzinnig hier en daar, maar dat maakt het speciaal. En, extra leuk, ik kwam er op 10 mei achter (na het kijken van de laatste afleveringen) dat er een nieuw seizoen komt op 22 juni.
 • ‘Missing: Dead or alive?’ is een Nettflix-serie waarin een team op zoek gaat naar vermiste personen, verspreid over slechts vier (lange) afleveringen. Dit team is een tijd lang gevolgd tijdens het oplossen van deze vermissingen en je ziet het in real time gebeuren.
 • ‘Love & Gelato’ … ik ben nooit echt negatief over een film maar deze… spande de kroon. Het acteerwerk was slecht, de dialogen afschuwelijk, om de tien minuten was er een onderbreking van sirenes op de achtergrond en het ziet ernaar uit alsof er geen budget was om steeds te stoppen met filmen wanneer er een onderbreking is (zoals je in alle blooper reels altijd ziet)… het was echt slecht en zonde van mijn tijd. 
 • ‘The sum of it all’ is de documentaire over Ed Sheeran. Ik werd hier heel nieuwsgierig naar door alle radiospotjes die ik in de auto hoorde. 
 • ‘XO, Kitty’, de serie over het zusje van Lara Jean Covey uit de ‘To All The Boys I’ve Loved Before’-boeken en films. Kitty gaat naar Seoul om te studeren en leert zichzelf gaandeweg kennen. Het was geweldig! 
 • Drie Marvel-films! ‘Wakanda Forever’, ‘Endgame’ en daarna ook ‘Shang-Chi’. Deze laatste had ik al een keer gezien, maar ik had er zin in!
 • ‘Maid’ op Netflix. Deze serie werd een jaar geleden al aangeraden, maar nadat ik ‘m kortgeleden in kleine stukjes op TikTok voorbij zag komen wilde ik de serie toch eens proberen. Het was erg goed! 

In juni…

 • ga ik echt aan de slag met proeflezerfeedback voor mijn nieuwe serie. Het is over met de langzame start, let’s dive in!
 • hoop ik ook voor boek drie wat meer te kunnen plotten. Aan de hand van de feedback van de proeflezers voor het eerste boek zijn er een paar dingen die ik wil aanpassen en verduidelijken, maar ik wil er ook voor zorgen dat elk boek wat meer vragen van lezers beantwoordt. 
 • mag ik weer lekker veel knuffelen met baby Vie! 
 • bereid ik me voor op de laatste weken voor Palmslag voor de zomerstop start (verplicht vakantie, woopwoop) en ga ik kijken of ik binnenkort een reisje naar Parijs of Rome kan maken.
 • OH EN IK GA NAAR HANS ZIMMER IN AHOY WOOHOO!

Hoe was jouw maand?

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights