Mijn juni 2023 maandoverzicht

Mijn juni 2023 maandoverzicht

Een maand waarin een hoop gebeurde, maar waarin ik weinig vastlegde. Tegelijkertijd gebeurde er vrij weinig en maakte ik teveel foto’s van saaie dingen. Het waren niet allemaal noemenswaardige dingen. Tóch zijn er dingen waar ik wel over wil vertellen en over die drie onderwerpen lees je hieronder meer. 

Ik bezocht het Hans Zimmer Concert in Ahoy

Dit was me toch een bijzondere ervaring, niet te geloven. Een half jaar geleden (half december) kwam ik er per toeval achter dat Hans Zimmer dit jaar een concert in Rotterdam zou geven. Dat kon ik toch niet aan me voorbij laten gaan? Als iemand die zijn muziek 90% van de tijd afspeelt terwijl ze schrijft, vond ik dat dit iets was dat ik moest doen. Voor mezelf. Met mezelf. Helemaal in mijn uppie. Hoe dat was, kun je terug zien in de Hans Zimmer-vlog.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik marketing helemaal niet leuk vind

Om dan heel specifiek te zijn: de marketing van mijn boek ‘Slashwerk’. Het is geinig op TikToks-filmpjes en Instagram-posts te maken, maar daar haal ik naast een hoop likes niet de gewenste resultaten uit. Eigenlijk wil ik hiervoor om hulp vragen, maar ik heb nog niet de juiste persoon gevonden. Aan de ene kant kan dat een auteur zijn die bijvoorbeeld inspiratiesessies aanbiedt en dan specifiek op marketing focussen, maar misschien ook een ondernemer. Alleen loop ik daar tegen het feit aan dat ondernemers vaak denken dat een boek een “inleiding” van een video-cursus is of dat ik per se een videocursus bij het boek moet gaan ontwikkelen. Ja, dag. Dat is niet waarom ik ‘Slashwerk’ heb geschreven. Het is geen product als verlenging van mijn dienst, zoals veel ondernemers tegenwoordig doen. ‘Slashwerk’ is een passieproject en is ontstaan uit mijn obstakels als studente die wilde ondernemen. Natuurlijk heeft het overeenkomsten, maar in mijn ogen ook veel verschillen en daarom ben ik huiverig om met ondernemers samen te werken.

In juni heb ik in totaal 78 bibliotheken gemaild om ‘Slashwerk’ óf via Biblion in te kopen óf via mij met stapelkorting. Hetzelfde geldt voor boekhandels. Ook die ga ik weer mailen. Ja, “alweer”. Anderhalf jaar geleden heb ik dit ook gedaan voor dit boek maar toen met een summier mailtje. Dit keer mét social proof; minimaal vijf gelinkte recensies, inkoop voorbeelden van andere boekhandels en bibliotheken, en met extra stapelkorting. Ik ga duimen! 

‘Slashwerk’ lezen? Je bestelt het boek voor €19,99 in mijn webshop

Dit is waarom er geen blogs in juni verschenen

Dit jaar doe ik het anders. Waar ik voorheen álle blogs voor een jaar vooruit schreef, pakte ik het dit jaar rustiger aan: minimaal een maand vooruit schrijven. Dat deed ik meer omdat ik terug wilde naar de spontaniteit van blogs plaatsen maar ook voor mijn mentale rust. Omdat ik afgelopen maand niet zoveel te vertellen had (en ergens ook last had van content burn-out), verschenen er geen blogs. Voor juli… weet ik het ook nog niet. Ik had twee blogs staan, maar die vind ik niet meer goed passen dus die haal ik eruit.

Wél komt er binnenkort een andere aankondiging, eentje die ik hieronder ga vertellen, waar wél weer blogs van komen! 

Er gebeuren spannende dingen achter de schermen

Nee, het is geen nieuws over mijn nieuwe serie, een cursus in een nieuw jasje of dat ‘Slashwerk’ ook is uitverkocht – het is nog veel leuker nieuws dan dat. Het is iets waar ik al jaren naar uit kijk en sinds Australië ook echt aan toe ben. Misschien kun je het dan al raden, haha. Wanneer het echt zover is, maak ik het op mijn Instagram bekend en plaats ik direct dé blog in die serie (extra hint) die ik al zo goed als klaar heb staan. Geef me twee à drie weken, knipoog. 

Ik las…

 • ‘Groninger sagen en folklore’ van Miriam Ootjers, uitgegeven door Uitgeverij Palmslag (waar ik werk, woohoo!). Dit was een erg interessant boek met mooie illustraties. 
 • Daarnaast las ik twee niet-gepubliceerde verhalen van Rianne Robben!

Ik keek…

 • Het laatste deel van Manifest! (En op zaterdag 17 juni ben ik heel seizoen vier opnieuw gaan kijken). 
 • De serie ‘Tiny Beautiful Things’, gebaseerd op een boek van Cheryl Strayed. Net als de film ‘Wild’, ook gebaseerd op Cheryls boek, is het erg langzaam en familie-georiënteerd, maar ook wel komisch.
 • ‘The Maze Runner’
 • ‘The Scorch Trials’
 • ‘The Death Cure’, zoals je leest de hele trilogie! Ik had er zin in, haha. 
 • ‘Divergent’
 • ‘Insurgent’
 • ‘Allegiant’, ik had zin om even een trip down memory lane te maken met al deze films. Deze films waren de reden dat ik ooit verhalen ben gaan schrijven, ver vóórdat ik aan eigen verhalen begon. 
 • ‘The Bear’ seizoen twee!

De best beluisterde podcast aflevering is: 

Aflevering #31 – Hoe omgaan met work/life balance + een levensupdate

Een hele spontane en eerlijke aflevering… opgenomen toen ik eigenlijk moest slapen. Om 22.30 uur in de avond wilde ik met je kletsen over hoe een gezonde work/life balance eruit ziet, maar dat ook ik ‘s avonds in bed lig en ga malen over het leven. Daarnaast geef ik je ook nog een leuke levensupdate!

In juli…

 • gaat dat ene spannende ding gebeuren! IEEEE spannend! Hou mijn Instagram @femkemeijboom en YouTube-kanaal in de gaten!
 • ga ik verder met mailen naar boekhandels om ‘Slashwerk’ te verkopen.
 • is mijn mams jarig, dus gaan we wat leuks doen voor haar verjaardag!

Fijne juli <3

Volg:
0
Deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights